1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Na vojnè bylo dobře i špatně byl pláč i smích a my co jsme to absolvovali tak si alespoň od dnešních mladej kluků umíme alespoň pořádně utřít zadek a udělat 10 kliků a to ty dnešní, bez telefonů a wifi vůbec nedokážou.

23
Před 1 rokem
Paolo Rossi

Jasně, a to vám na zbytek života stačí (ironie).

8
Před 1 rokem

Čím větší byl negramot a nula v civilu tím víc byl mazák na vojně ......s tím se jděte pupkatí vzpomínači na vojnu vycpat kvůli jednomu takovému jsem si odseděl šest měsíců na Sabinově protože jsem si nenechal nic líbit a od vidláka co kydal se zakladní školou v civilu od krav hnůj už vůbec ne.

10
Před 1 rokem
Lukáš Karas

Když je blbá hlava nastupuje Sabinov. Dobře vám tak.🤣🤣🤣

1
Před 1 rokem

Tak já jsem na vojně nebyl tak sám nemohu posoudit. Ale z vyprávění mých vrstevníků a kamarádů, kteří absolvovali vojnu, řekněme už v mírnějším demokratickém režimu v 90.letech, tak se velice přívětivé vojně ukázané v seriálu Chlapci a chlapi jen usmívali. Zdaleka nebyla tak spravedlivá, v seriálu v podstatě šikanoval jen jediný mazák (se kterým se dost rychle vypořádali) a moc z něj strach nešel, ostatní mazáci se chovali k holubům spíš jak starší bráchové a lampasáci byli též hodní a chápaví...Reálněji z jejich zážitků popisuje vojnu spíš film Zobani, i když tam už byly některé scény dost přehnané (že by přímo mazáci zavraždili vojáka, asi moc běžné nebylo). Ale určitě jich mnohem tvrdší šikanou dohnali k sebevraždě...

3
Před 1 rokem
Vit Chalupa

V Přbrami Jincích se takový případ stal ...hodili kluka v plechové skříňce do hasičské nádrže ( říkali tomu ponorka ) vedle kasína nepřežil to ...budiž ke cti že dostali do jednoho Sabinov

Před 1 rokem

já byl na vojně, kdy se pomalu rušila, to znamená v období sametové revoluce. (Přesněji 1988/89) Vojenská služba? Obecně něco vzala, něco dala ... Sloužil jsem 2roky, Starší si na mě něco zkoušeli, ale neuspěli, byl jsem jakýsi bojovnej typ ... a jak byli mladí, zkoušeli na ně, (jak jsem byl v blízkosti, byl klid) tak přestali - já byl zastánce klidu a soudržnosti. Takže obecně jsem měl klid, plnil jsem své povinnosti, co by jako voják. Akorát mohu, a chci zdůraznit - 2 roky sice delší doba, to je fakt. Ale na druhou stranu mne naučila mnohým věcem, spolehlivosti, určitému řádu, úctě, před problémem neutíkat, ... (to si nějaké každé dobré věci domyslet). Já jsem rád, že byl ... a mladí by to potřebovali jako sůl. A největší sranda byla, když při komisi na odvodu se ptali chcete jít později nebo hned ... já odpověděl, že nemám rád buzeraci od mladších ... (v tom smyslu) a tak jsem šel na to velice brzy rukovat., ... mějte se :)

5
Před 1 rokem

Vojna by tem mladim hošikum urcite prospela . Trochu zpevnit telo a naucit poslouchat jen bych jim uz nepral to co jsem mnel ja. Stat se zabavou pro 11blbcu z Jeseniku Krnova a dalsich mest v okoli . Ja nastoupil do Lini a protoze jsem to mnel domu jen 52km tak mi to take davali najevo .Nikdy jsem si nevazil chleba a jidla jako na vojne prvni pulrok to byla vzacnost....At zije 3107 a vsichni lampasaci co zavirali oči pane Šafařík.......

5
Před 1 rokem

Někomu se asi stýská po šikaně, tupé (nemohu napsat), natírání trávy na zeleno, bouhchání obdenek, řvaní lampasáků (za nás gum) atd.

Měl jsem vojnu jen rok a jestli z toho mělo význam 3 měsíce, tak armádě strašně fandím. Jinak jen služby nebo zašívat se. Naše heslo bylo: "příští rok na tuhle dovolenou nejedu". To snad říká vše.

10
Před 1 rokem

Sloužil jsem 71-73 v době normalizace to vyhazovali nespolehlivé lampasáky a tudíž to nebyla žádná ňamka u našeho pluku zemřeli dva kluci,první se s kolegy vracel z hospody na černo v zatáčce to nezvládli vylétl předním oknem a auto ho rozmáčklo.Druhého opilého našli v 30 centimetrovém potoku udusil se zvratky.Takže při čtyřech dvacetidenních cvičeních na doupově a službě vlasti dost slušný průměr.Takže jenom smůla asi to měli dané osudem.

Před 1 rokemUpraveno

Lešany VU 5963, u Sázavy, krásné okolí, jinak to stálo za houno! Druhý rok Jakeš takež! Pokud si pamatuji, tak jeden kluk se zastřelil u protiletadlovejch a další utopil nechtěně při přecházení Sázavy, byl prej na mol!

6
Před 1 rokem
Zdeněk Vintr

Pěkné to tam bylo, koupání v Sázavě jo,jo.D-30 to jistila.Ale na cvičení Štít -84, jsme jeli se starými 122.

Před 1 rokem

Na vojně jsem byl v r.1970 - 72. Zážitků je spousta ,ale kamarádství máme do dnešní doby. Dříve to byly společné schůzky po několika letech. Nyní máme internet , mobily - takže technika nás dále spojuje. Vojna z nás udělala muže s odpovědností za svěřenou techniku, ošacení a seznámení s kamarády z celé republiky a nyní ze dvou republik, ale pořáde jako by byla jedna. Jsou to kamarádi z Moravy , Slovenska a celých Čech. Někteří kamarádi již nejsou mezi námi, ale spolubojovníci ve zbrani drží stále pospolu.

Před 1 rokemUpraveno

Vojnu jsem si odsloužil 1964 - 66 u VÚ 2735 v Berouně, celkem v pohodě. Zdravím tímto svoje případné spolubojovníky, především z PŠ (velitel školy kpt., později už major Pieknik).

9
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt