Pan Novotný je pohádkář.V roce 1962 až 1964 kdy jsem byl na vojně byli běžně ke koupi tři druhy Amerických cigaret za22 kč. Výborné Bulharské a Rakouské cigarety.Ale je pravda že za tu dobu jsem zažil dva pokusy o sebevraždu,jeden dokonaný a druhý demonstrační.
Poslední dobou se s těmito rádoby informacemi jaká byla hrůzná vojna za komárů roztrhl pytel.To je jak na objednávku,autor není autoři pravděpodobně vojnu nezažili.
No jo, znal jsem takové "obchodníky". Hlavně v přijímači a v prvním roce zakazovali mladým chodit do army a prodávali jim věci a cigarety za hodně přemrštěné ceny. A teď se tím chlubí?
Dementní článek. Dva roky života v pr...achu a dodnes volíme ze dvou komunistických kandidátů prezidenta. Hnus. Dva roky poslouchat idioty z KSČ, dosud se nikdo z těch, co by to měli udělat, neomluvil, mohli těm , kdo musel sloužit té zrůdné svoloči alespoň přidat na důchodu, ale to radši něco seberou, aby mohli jinde ua plýtvat.
Co na to rici, milej David Novotny okradl koho mohl. u lidi co pracovaly u vojenske sluzby bych to jeste pochopil, ale u kluku kteri sly slouzit a prachy zadny to tedy ne, Ja si na vojne taky neco vydelal bokem, prodejem ale spis jsem delal proto abych mohl jezdit domu kazdy vikend za svoj zenskou a jeste ji vzit ven na zabavu. kluci z vojny radi vzaly sluzbu kdyz meli neco co potrbovaly a nestalo je to majlant.A co ohledne dustojniku , ti radi daly volno kazdy tyden a jeste nejakou tu kacku navic, Vojna byla jako dovolena kde ti i zadel utrou kdyz jsi vedel jak na to.ale vojebavat kolegy na vojne ne. doufam ze ti to nezustalo az do ted .
Tak nevím kdo mu kupoval Partyzánky které stály 1.60 za dvacku. Amerických cigaret za 20 kčs krabička byly také plné trafiky. Napadá mi že jedině mohl krást a prodávat součástky výstroje.
Tento komentář byl smazán uživatelem.
Na vojně 1969-71 nástup v dubnu,ten mamlas co napsal tento blábol si musel strčit palec od nohy do huby a cucat a cucat aby vypotil takovou kravinu.Já měl na vojně bar po službě a udělat cenový podraz nešlo.Někoho natáhnout a zašmelit znamenalo dostat po hubě a to opakovaně. Hňupové to měli a mají vždy těžké a mamánkové se museli vyrovnat s realitou, že musí makat sami.Příště už nelži a nepiš krávoviny!!!!!!!
Každý kdo sloužil ví, že tenhle článek je blábol. Jedině, že popisuje jak kradl vojenský materiál - maskáče, kanady, autobaterie, benzín... ale třeba i v kuchyni. Ale v tom případě se nemá čím chlubit.
Já chlapcovi věřím, jen ne všechno, trošku si redaktora povodil.
Vexlák co využije všechno ve svůj prospěch měl na tohle opravdu šanci. Oni byly už z civilu hodně oražený a tak si umím představit jak po nástupu uplatí vhodného lampasáka a dostane se do Army. Možná měl už i echo od kámoše když šel na vojnu, jak na to. Lampasáci měli vždycky svoje lidi v Armě. Když měl přístup k bonům, nebyl problém získat zboží jaké chtěl a tím i extra zájem ze všech stran. Podobnou armu jsem taky zažil ale záklaďák měl smůlu a platil jak mourovatej z toho nic co měl i za základní věci, pokud nebyl finančně za vodou z domova.
Tihle obchodníčci byli prostě vyžírkové a vojnu tam jako takovou ani nezažili.
Číst důstojnosti jistě vzala, ne prováděním rajonů, ale např. neustálým tkzv. dusnem, kdy voják měl být pořád v obavě, že něco způsobil. Sám vojnu beru s odstupem /1981-83/ jako výkon trestu, protože dle voj. řádů nárok na vycházku, či opušťák měl voják pouze
za odměnu. Jak to vypadalo v praxi ? Ři'tlezci chodili každý týden a ti další třeba jednou za dve měsíce. Krmná dávka na vojáka byla 17,50 Kčs/den, na vězně 35 Kčs/den. Tyto částky jsem četl v deníku Nová svoboda tehdy. Člověk po škole, či učňáku začal vydělávat, žít sexuálním životem a náhle mávnutím proutku po něm řvali stejně staří kluci a z větší části i gumy, které těšilo mít moc nad vámi a hlavně zavřený, jak ten vězeň.