1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Pan Novotný je pohádkář.V roce 1962 až 1964 kdy jsem byl na vojně byli běžně ke koupi tři druhy Amerických cigaret za22 kč. Výborné Bulharské a Rakouské cigarety.Ale je pravda že za tu dobu jsem zažil dva pokusy o sebevraždu,jeden dokonaný a druhý demonstrační.

12
Před 1 rokem

Poslední dobou se s těmito rádoby informacemi jaká byla hrůzná vojna za komárů roztrhl pytel.To je jak na objednávku,autor není autoři pravděpodobně vojnu nezažili.

20
Před 1 rokem

No jo, znal jsem takové "obchodníky". Hlavně v přijímači a v prvním roce zakazovali mladým chodit do army a prodávali jim věci a cigarety za hodně přemrštěné ceny. A teď se tím chlubí?

11
Před 1 rokem

Dementní článek. Dva roky života v pr...achu a dodnes volíme ze dvou komunistických kandidátů prezidenta. Hnus. Dva roky poslouchat idioty z KSČ, dosud se nikdo z těch, co by to měli udělat, neomluvil, mohli těm , kdo musel sloužit té zrůdné svoloči alespoň přidat na důchodu, ale to radši něco seberou, aby mohli jinde ua plýtvat.

8
Před 1 rokem

Co na to rici, milej David Novotny okradl koho mohl. u lidi co pracovaly u vojenske sluzby bych to jeste pochopil, ale u kluku kteri sly slouzit a prachy zadny to tedy ne, Ja si na vojne taky neco vydelal bokem, prodejem ale spis jsem delal proto abych mohl jezdit domu kazdy vikend za svoj zenskou a jeste ji vzit ven na zabavu. kluci z vojny radi vzaly sluzbu kdyz meli neco co potrbovaly a nestalo je to majlant.A co ohledne dustojniku , ti radi daly volno kazdy tyden a jeste nejakou tu kacku navic, Vojna byla jako dovolena kde ti i zadel utrou kdyz jsi vedel jak na to.ale vojebavat kolegy na vojne ne. doufam ze ti to nezustalo az do ted .

4
Před 1 rokem

Tak nevím kdo mu kupoval Partyzánky které stály 1.60 za dvacku. Amerických cigaret za 20 kčs krabička byly také plné trafiky. Napadá mi že jedině mohl krást a prodávat součástky výstroje.

11
Před 1 rokem

Tento komentář byl smazán uživatelem.

Zobrazit další reakci

Na vojně 1969-71 nástup v dubnu,ten mamlas co napsal tento blábol si musel strčit palec od nohy do huby a cucat a cucat aby vypotil takovou kravinu.Já měl na vojně bar po službě a udělat cenový podraz nešlo.Někoho natáhnout a zašmelit znamenalo dostat po hubě a to opakovaně. Hňupové to měli a mají vždy těžké a mamánkové se museli vyrovnat s realitou, že musí makat sami.Příště už nelži a nepiš krávoviny!!!!!!!

5
Před 1 rokemUpraveno

Každý kdo sloužil ví, že tenhle článek je blábol. Jedině, že popisuje jak kradl vojenský materiál - maskáče, kanady, autobaterie, benzín... ale třeba i v kuchyni. Ale v tom případě se nemá čím chlubit.

20
Před 1 rokemUpraveno

Já chlapcovi věřím, jen ne všechno, trošku si redaktora povodil.

Vexlák co využije všechno ve svůj prospěch měl na tohle opravdu šanci. Oni byly už z civilu hodně oražený a tak si umím představit jak po nástupu uplatí vhodného lampasáka a dostane se do Army. Možná měl už i echo od kámoše když šel na vojnu, jak na to. Lampasáci měli vždycky svoje lidi v Armě. Když měl přístup k bonům, nebyl problém získat zboží jaké chtěl a tím i extra zájem ze všech stran. Podobnou armu jsem taky zažil ale záklaďák měl smůlu a platil jak mourovatej z toho nic co měl i za základní věci, pokud nebyl finančně za vodou z domova.

Tihle obchodníčci byli prostě vyžírkové a vojnu tam jako takovou ani nezažili.

Před 1 rokem

Číst důstojnosti jistě vzala, ne prováděním rajonů, ale např. neustálým tkzv. dusnem, kdy voják měl být pořád v obavě, že něco způsobil. Sám vojnu beru s odstupem /1981-83/ jako výkon trestu, protože dle voj. řádů nárok na vycházku, či opušťák měl voják pouze

za odměnu. Jak to vypadalo v praxi ? Ři'tlezci chodili každý týden a ti další třeba jednou za dve měsíce. Krmná dávka na vojáka byla 17,50 Kčs/den, na vězně 35 Kčs/den. Tyto částky jsem četl v deníku Nová svoboda tehdy. Člověk po škole, či učňáku začal vydělávat, žít sexuálním životem a náhle mávnutím proutku po něm řvali stejně staří kluci a z větší části i gumy, které těšilo mít moc nad vámi a hlavně zavřený, jak ten vězeň.

7
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt