Bylo to někdy tvrdý, ale nedám na ty dva roky dopustit. Vojna něco vzala, ale mnohem víc dobrého dala. Např. mnohá kamarádství až dodnes, naučila pořádku, vážit si sama sebe, ale i druhých apod.
Naopak většině dnešních mladých bych vojnu naordinoval povinně.
A už je to tady zase.
Už to ani nečtu - tyto články o vojně.
Píše to asi někdo, kdo tam ani nebyl a je to takové to - Jedna paní povídala.
Čím víc se mluví o tom že máme málo vojáků,se množí články o tom jaké to bylo peklo,jaké byly z z kluků trosky,
Je mi 63 a NIKOHO z koho by vojna udělala trosku neznám,kromě lampasáků ale to je jiný příběh.
Potom se ...pisatel vzbudil.......takovou pitomost sem dlouho nečetl.....
Já též ne.Pan pisálek si asi myslí že pamětníci už nejsou.Nechci se nějak rozepisovat ale ten článek je ptákovina.Souhlasim s Vámi. Přeji hezký den.
Poznal jsem na vojně stovky kluků a žádný z nich nebyl troska. Vy zase plkáte voloviny. Asi abyste byl zajímavý.
STŘELEC MECHANIZOVANÉHO DRUŽSTVA
Zbraně
CZ 805 BREN
PISTOLE CZ P-10 C
FN MINIMI 5,56
podvěsný granátomet G 1
RPG
odstřelovací puška PPS Bren
Místo působnosti
Tábor
42. mechanizovaný prapor
Čistý plat celkem 32 941 Kč
Odkaz
Autor článku zřejmě píše z Bohnic.Na vojně jsem byl 2 roky.Nevím o nikom kdo se vrátil jako troska.Trosky se dneska poflakují a čumí do mobilů a nebo píšou debilní články.
Každá armáda potřebuje poslušnou hmotu,ale ne s každým to šlo.Spousta z nás si zachovala zdravej rozum.Byl jsem docela odborník na lokátory počasí (ruské)a fungovali dobře.Na 90km jsem hasil prehanku,což byla v roce 1976 frajerina.Nedelejte z vojny galeje, všichni si při setkáních vzpomínáme na vojnu.
Mě by zajímalo kde ty prachy na tu chatu měl? V kasárnách ve skříňce? Účty v té době neexistovali a pochybuji že voják zákl. voj. služby nosil peníze na knížku někde na Slovensku. Jirka VÚ 9231 Rychnov nad Kněžnou
Dnes by měl každý mladík jít alespoň na rok"ztratit důstojnost".Teprve v partě se ukáže charakter jedince a dodá mu pocit samostatnosti při řešení problémů.