1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Mně v seriálu Labuť chybějí švy na dámských punčochách. Bezešvé se objevily sice už dříve, ale pletací stroje neuměly ubírat oka, takže byly válcové. Milníkem ve výrobě bezešvých punčoch byl rok 1940, s americkým vynálezem umělého vlákna. Takže pochybuji, že v protektorátní době je mohly nosit prodavačky. V ČT maskérky určitě umí šev naznačit, dělalo se to tam už dávno.

13
Před 1 rokem
Tomáš Krupka

Vazeny pane,

ono s tema puncochama je to zajimave tema. Bezesve se udajne podarilo vyrobit kolem roku 1940 jiz v Nemecku ale podnikatele v tomto oboru jim neprisuzovali perspektivu a tak se vyrabely dal se svem. I s tim umelym vlaknem je to zajimave. Vseobecne se tvrdi ze jeho prvni vylalezci byli Americane ( Carroters). Malo se ale vi, ze jiz koncem tricatych let v Nemecku vynalezli podobne umele vlakno ktere nazvali Perlon. Z nej se puncochy tez vyrabely. Ale ty puncochy nebyly zdaleka tak tenke. V te dobe i v Cechach Otto Wichterle vynalezl umele vlakno, ktere nazval Silonem ale uchoval to v utajeni az do konce valky. O tom jak puncochy vypadaly si nejlepe udelate predstavu z tehdejsich filmu. Tam je videt ze byly silnejsi, ne tak pruhledne.

Zobrazit další reakci
Před 1 rokem

Koho to z těch diváků asi zajímá. Vždyť jim jde jen o obsah a ten je teda opravdu obsáhlý 😄😄. Podle ohlasů jsem ráda, že mám stanoveny limit, pokud má něco víc než tři díly, ignoruji. A jak jsem spokojená. Sice ve společnosti vypadám jako pako, protože nic nevím, ale už jsem se s tím vyrovnala. 😂😂

18
Před 1 rokem
Jarmila Roudna

Jarmilko, pokud budeme takto dle Vaseho nazoru pristupovat k nepresnostem ke kostymum dane doby, tak uz ve Zlate labuti mohou mit nemecti vojaci na hlavach husitske zelezne klobouky nebo dratene kosile, popripade prodavacky tam behat v adidaskach.

V Ulici zase by se policajt Jirka Hermann mohl predstavit v pripade sluzebni uniformy v nejakych svrscich od Getapa a nebo od protektoratni policie.

Tak by nam to vlastne melo byt podle Vas jedno. Prece hlavni jsou jen obsahove sceny.

To nemate domyslene.

Před 1 rokem

Takže pro změnu chyby v článku. Uniforma plukovníka Grubera je vojenská, zbraní SS, a nárameníky jsou v pořádku. Major a plukovník měli u Waffen SS stejné, rozlišení bylo jen na klopách. Pravda je, že velet gestapu nemohl. Uniforma Sicherheitsdienst (SD, Bezpečnostní služba) byla černá a pouze s jedním nárameníkem. Nevypadá to ale, že by Gruber gestapu velel. Spíše se tu jedná o konflikty velitelů dvou složek SS - vojenské a bezpečnostní.

Odkaz

6
Před 1 rokem
Tomáš Krupka

Černé uniformy používali hlavně Allgemeine SS. Ty byly určení na přehlídky a jako stráže. Waffen SS byly určení k boji tak používali uniformy jako Wehrmacht. Major a plukovník měli každý jiný nárameník. Když dočtete ten váš odkaz dokonce tak to tam píšou. Že ten nárameník lze použít od majora po plukovníka. Jinak gestapo se poznalo že na pravé límcové výložce nebyly písmena SS ale byla prázdná. Navíc od roku 42 gestapo mělo zelené orámování nárameníku. A toho že brigadýrka pana Plesla je úplně z jiné uniformy než z německé jste si nevšiml?

1
Zobrazit dalších 10 reakcí
Před 1 rokem

Celé ty seriálové nesmysly se vysílají jen proto , aby bylo kam umístit reklamy . O tom to je , hlavně ne proboha o nějakou formu snad dokonce umění ....

32
Před 1 rokem
Jiří Louda

Nebojte, umění se to úspěšně vyhýbá, to už je větší umělec i hráč na flašinet z Karlova mostu.😂

17
Před 1 rokem

Jednoduchá ráda. Ovladač TV má červené tlačítko. Jinak se těch prostoduchých seriálů hrající si na umění nezbavíme. Lidi zapomínají, že existují hudební pořady, dokumenty o přírodě, kultuře a technice či historii. Sport samozřejmě taky není vždy jen "oči pro pláč", takže stačí jen přepnout. Jakmile se rapidně sníží sledovanost, tak se to jistě někde odrazí.

10
Před 1 rokem

Ohledně té délky těhotenství, nedrží náhodou rekord Manuela?

7
Před 1 rokem

Obdivuji lidi, co se v tom mají čas hrabat a ještě to rozebírají.

12
Před 1 rokem

tak speciálně Labuť je nesmyslů a chyb plná - špatné jmenovky, zrádce a odbojář na jedné adrese, TBC které je a pak není a pak zase je, užitečný idiot Petr, který neumí počítat do 9 a možná by se ještě našlo. Jeto docela škoda. A nejhorší jsou reklamy.

5
Před 1 rokem
Milena Kořínková

Reklamy jsou všude,všude jsou hrozné,všude jsou dlouhé a už mi nepomáhá ani panák na uklidnění.

Zobrazit další reakci
Před 1 rokem

Chtěla bych mít starosti paní Horákové. Nehledám chyby, protože např. v Ulici jde díl za dílem a není jednoduché si pamatovat ,kde byl Vasil a kde nebyl, zvláště když na tom pracuje více scénáristů. Prostě se podívám a hotovo. Att se tedy paní nedívá, nebude mít problém

2
Před 1 rokem

Seriály nesleduji, ale pomáhám s péčí o nemocného. Televize tam jede, i když nikdo nekouká. Snad to byla Ulice, jakási s odp. slepice tam kdákala - manžel mi unesl dceru do Kanady, co jsem já ubohá mohla dělat? Byla tady totalita. Ostatní slepice přikyvovaly, co mohla dělat, byla tady totalita. Obrátit se na příslušné instituce. Manžel se dopustil únosu (nezaměňovat s emigrací). Měli jsme podobný případ v příbuzenstvu. Šlo to celkem rychle, matka si pro klučinu do Kanady jela a do ČR se vrátil i tatínek, ale s jiným doprovodem. Snad jenom rádoby angažovaní tvůrci seriálu mají představu, že Kanada nad únosem mávne rukou. Nedávno jsem zase žasnul nad jiným dílem, kde dva opilci skončili v hotelu ve Varech.

4
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt