Ty vaše bulíky, pane magistře. Zase je mám na nose!
Podobný příběh se odehrál i u nás na útvaru. Rok 1982, Plzeň - Slovany. U spojovací roty byl voják snad s 0 IQ. Nevím, jak ho mohli odvést. Byl úplně negramot. Po nějaké době po ošetřovnách mu " našli" odpovídající funkci na PZH, i ubytování. Zkrátka krmil prasátka a i tam bydlel. Jenže věci měl na rotě. Když ho konečně po čase propouštěli do civilu, neměl už krom toho, co měl na sobě, skoro nic. Vykoňáci že všech rot se museli ze svých skladových "přebytků" skládat, aby nešel do civilu s velkým dluhem. U něho na to, že je úplně neschopný, nakonec přišli.
Jo, to se mohlo stat. Lidi, kteri "presluhovali", protoze byli nekde na detasovanem pracovisti jako kotelnici (skutecny pribeh). To co PH popisuje odpovida vojenskemu bordelu co za CSSR v CSA byl.
S Vámi nesouhlasím.Sice byl bordel, ale musel brát žold a podepisovat.Čili musel být někde veden ve stavu jinak by žold nedostal.Zrovna tak se fasoval příděl na počet vojáků (hlavně studená strava v konzervách).A pokud se někam přesouval, tak útvar kde byl veden to náhlásil útvaru kam měl přijet.Když by nepřijel, mimořádná událost a vyjížděla nějaká hlídka ho hledat (u nás většinou pro kluky co nepřijeli z dovolenky nebo opušťáku) a nejdříve se jelo k nim domů, pak se vyhlašovalo po útvarech, že to je zběh a pátrání po nich.Pokud se našel druhý den, kdy měl přijet..ostrá basa, když to bylo déle než za týden (u nás se to nikdy nestalo) tak za to byl Sabinov (basa pro vojáky na Slovensku).
Sice byl na vojně bordel, ale zase takový ne.
Kde bral peníze, protože se bral žold a ten se musel podepisovat, čili už u tohoto by se na něj přišlo.Za další...jestliže chodil do jídelny na jídlo, také tam by se na něj přišlo.A protože se, alespoň v mých kasárnách, fasovala v neděli studená kuchyně (aby kuchaři nemuseli v neděli vařit), tak každá rota měla přesně přidělený stav konzerv na vydávání.Takže i tady by se na to přišlo.
Také jsem uměl psát na stroji a občas něco nějakému důstojníkovi přepisoval, ale vždy jsem byl ráno, při rozvodu do zaměstnání, čten, že jsem přidělen tomu a tomu důstojníkovi k jeho potřebám.
Takže si myslím, že je článek vymyšlen.
Jasně, že to je vymyšlený.
To mohou spapat jen ti, co o vojně neví nic, což už je většina !!!
Co je to za blbost?! Od kdy se po PŠ při převelování k budoucím domovským útvarům vozily zbraně?! To je tak nehorázná lež, až pochybuju, že ten dotyčný pán vůbec v osmdesátých letech byl uvnitř kasáren. Sám jsem byl na PŠ na Slovensku v Seredi a odtamtud jsem jel po půl roce vlakem do severočeské Kadaně, kde jsem byl pak až do konce vojny. Ročník jaro 1987-1989. A nevěřím tomu, že pouhých 5 let před tím vozili vojáci k útvarům zbraně. Ty dostali samozřejmě u nových útvarů, kdyby je odvezli z PŠ, jaké jiné VZ-58 by asi měli noví nastupující zobáci na tu PŠ??? Už několikátý článek o vojně za socíku, který je totálně lživý a autor si text musel doslova vycucat z prstu. To musí každý kdo byl na ZVS za socíku potvrdit!
Taky jsem byl v Sereďi na PŠ a potom jako písař na rotě.Neexistovalo,aby si vojáci,co projížděli na pš,přiváželi nebo odváželi samopaly sebou.Ty fasovali u mě na rotě.
Trochu hodně pohádky ovčí babičky.
Poněkud podivný příběh. Zažil jsem kluka, která přišel do přijímače s revmatickou horečkou. Tak jej poslali do nemocnice a domů.
Martin Chalupa,známý to pohádkář a srandista.Ten toho v té době zažil a prožil,že by z toho mohl napsat seriál na pokračování.Ti,co mu to věří,tak vůbec v té době nebyli na vojně a tudíž mu to spolknou i s navijákem.
Alespoň se člověk pobaví.Já jsem na vojně před 50 lety byl celé dva roky a k tomu ještě na 4 vojenských cvičeních.Takže to jeho ,,hezké" vyprávění na objednávku mě docela pobavilo.Žádné peklo na zemi jsem tam nezažil.
Hezké počtení všem.
no nejspíš měl modrou a velkou fantazii.Ono aby se tam někdo poflakoval a nebyl ve stavu nebo naopak nedej bože scházel tak to musí mít velkou fantasii.Navíc měl štěstí že nesloužil u raketáku to by potom při převelení tu raketu těžko cpal do uschovny