1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 11 měsíci

Herec Vala se nejmenoval Jan, ale Jiří.

25
Před 11 měsíci

Nevzpomínám si, že bych po roce 1989 slyšel někoho z kolegů J. Švorcové o ní mluvit špatně, že by někomu ublížila. Spíše myslím, že řadě lidí pomohla. O jejím politickém přesvědčemí se vědělo, tím nebyl nikdo překvapen.

73
Před 11 měsíci

A herečka byla dobrá - pro všechny, kdo na ni nadávají...

68
Před 11 měsíci
Petra Kolajova

Že jo?Třeba Žena za pultem,dá se na to koukat.:-)

13
Zobrazit další reakci
Před 11 měsíci

Pan Kohout měl dost máslíčka na své hlavě. Zvláštní je, že ji kolegové nenáviděli pro její politické názory, ale pomáhat si od ní nechávali, to jim najednou nevadilo. Pro mě byla daleko horší paní Jirásková (přebrala jí Valu, nechala si pomoct a nakonec se zasadila o její vyhazov z divadla), ta škodila, kudy chodila a to všem.

116
Před 11 měsíci
Mirka Michalkova

Jirásková byla až nezdravě sebevědomá a - slušně řečeno - neměla charakter. Bývalá členka KSČ, která v 50. letech hlasovala pro trest smrti pro Jiřinu Štěpničkovou, později jak na obrtlíku otočila. Když se po "sametu" stala ředitelkou Vinohradského divadla, dala v práci padáka Radku Brzobohatému a Petru Haničincovi, přestože tito herci byli nejen v odborných kruzích, ale i filmovými a divadelními diváky velmi ceněni a patřili k naší herecké špičce.

23
Před 11 měsíci

Autor tohoto obvinění, by měl být stíhán za pomluvy o herečce Jiřině Švorcové! Nikdy nikoho neudala, na to neměla povahu. Pomáhala hereckým kolegyním, kolegům i uklízečce v nouzi! Byla to čestná žena, jako členka KSČ byla z doby, kdy mladé herečky a herci byli všichni v KSČ. Např. Kamila Moučková, Jiřina Jirásková, Vlasta Chramostová, Jiří Vala. Taková byla doba po válce, kdy byli šťastní, že válka skončila. Jiřina Švorcová nikdy nikoho neudala ani nezneužila členství v KSČ pro vlastní výhody! Kdo to napsal? Dnes již nějaký Martin Chalupa znetvořil charakter herečky Jiřiny Švorcové, zřejmě za to bude odměněn současnou vládní politickou lúzou!!!

155
Před 11 měsíci
Dana Svobodová

Souhlasím s Vámi ! Článek mne velice překvapil - až dosud jsem všude četla (ve více materiálech) o paní Švorcové přesně to, co uvádíte Vy. Byla členkou KSČ z vlastného přesvědčení (nikoli kvůli nějakým výhodám) a nikdy nikoho neudala. Spíš hereckým kolegům, přestože byli jiného přesvědčení, pomáhala...

88
Před 11 měsíci

Nechce se mi věřit, že J. Švorcová na své kolegy donášela. Četla jsem o ní už hodně článků od různých autorů, psali, že její kolegové herci si ji nemohli vynachválit za její lidskost a pomocnou ruku, kterou jim podávala, když jim "strana" dělala v jejich herecké kariéře potíže, J. Švorcová využívala svého vlivu a docílila na vyšších místech, že i tito stranou neoblíbení herci se mohli realizovat a hrát, to samé režiséři. Žádné důkazy o donášení jste ve svém článku neuvedl, jsou to jen vaše domněnky ála "jedna paní povídala". Já jsem nikdy nebyla ve straně a část mojí rodiny ze strany tatínka byla perzekuována, protože byli živnostníci, tatínek musel na vojnu k PTP, pak ho po znárodnění jeho obchodu dokonce na několik měsíců zavřeli, pak se narodil můj bráška a brzo na to já. Takže nemám sebemenší důvod komunistům fandit. Ale osoby, jakou byla Jiřina Švorcová, si já osobně vážím, právě za to, že nepřevlékla kabát a zastávala stále stejný názor, bez ohledu, zda to pro ni bude po "sametu" výhodné, či nevýhodné. A že to pro ni nevýhodné bylo, je zřejmé z článku pana autora, který se ji snažil očernit.

52
Před 11 měsíci

Ať byla jaká byla ,ale nepřevlékla po roce 89 kabát jako hodně jiných, kteří dnes tvrdí, že byli pomýlení, ale výhody toho pomýlení vesele využívali.

177
Před 11 měsíci
Daniela Langová

Za její "komunistické přesvědčení" jsem jí rád neměl, ale také mám raději lidi zásadové, kteří tak snadno nepřevlékají kabáty či uniformy a ví, proč a za co bojují!

84
Před 11 měsíci

Pane Chalupo, vymyslel jste lži o herečce Jiřině Švorcové! Naházel jste na ni bláto, které není její! Kolik je vám roků, znal jste paní Švorcovou nebo jste dostal zaplaceno? Je to nehorázné, herečka Švorcová, se bránit nemůže. Proč píšete lživé, nezakládající se na pravdě. Nikdy nikoho neudala v době režimu KSČ! Umělci vypověděli o charakteru J. Švorcové - byla laskavá, všem pomáhala. Herci vyprávěli vtipy politické, což v té době bylo trestné. Herečka J. Švorcová na ně nereagovala, nikoho neudala, dělala, že je neslyší. Někteří umělci, úderem listopadu 1989, ji vyštvali z Divadla na Vinohradech. Nechystala se do důchodu, jak lživě uvádíte! Byla v plodných hereckých letech. Její kolegové, ji telefonovali domů, aby se vrátila. J. Švorcová vážně onemocněla, trápila se, změnu režimu využili mnozí! Herec Josef Bláha ji litoval, jak se k ní někteří zachovali, chtěl, aby se vrátila. Byli i tací, kteří ji doma navštívili se štábem Čs. televize, např. moderátorka pořadu Sama doma Hynková, pokládala ji hloupé otázky, např. proč nebylo za komunistů maso, banány atd. Také se stejným záměrem návštěvy, přišel herec Jiří Mádl. Post režiséra filmů mu byla odměnou? Naštěstí stačila se spisovatelem Graclíkem napsat 3 knihy. J. Švorcová nikdy nelhala, nezneužila KSČ pro vlastní blaho, od toho byli jiní! J. Švorcová žila s Jiřím Valou, její kamarádka Jirásková se s ním vyspala. Při křtu knihy J. Švorcová Osobně, stáli frontu několik hodin lidi z Čech i Slovenska, aby si koupili knihu, nechali podepsat, podali jí ruku s díkůvzdáním za její hvězdné herectví. Jste nečestný člověk p. Chalupo!

139
Před 11 měsíci
Dana Svobodová

Chalupa je jen poskokem novodobých ideologů. Těm nejde o pravdu.

89
Zobrazit dalších 8 reakcí
Před 11 měsíci

Mne si získala v okamžiku, kdy přijala pozvání do pořadu Jana Vávry 7 čili sedm dní, kde jejím oponentem byl Pavel Tigrid. Utřela ho tak, že nebyl schopen tuto pouhou herečku nijak vyargumentovat. A já byl naprosto konsternován tím, jak vekou ženou ona byla na pozadí toho neúspěšného novináře Tigrida. Naprosto věcnou a logickou argumentací jej zahnala do kouta a najednou bylo vidět, jak prázdnou osobou on byl. Na to nikdy nezapomenu, a moc ji za to, že se tomuto jedudědkovi postavila děkuji.

57
Před 11 měsíci
Pavel Ptáčník

Pane Pavle Ptáčníku, děkuji vám za vaší čestnost. Takových lidí - pisálků, kteří si kopnou do herečky Jiřiny Švocové, nahází na ní bláto, které není a zcela jí znetvoří její tvář, je mnoho. Byla čestná žena, nikdy nikoho neudala, všem pomáhala, byla na všechny milá v divadle i mimo něj. 35 r. jsou zamčená v Čs. televizi filmy, divaderní vystoupení s touto skvělou herečkou. Za to, že byla v KSČ, ji zničili a neštítí se i v době, kdy je mnoho roků mrtvá, k tomu jí dopomohli kariéristi herečtí, kteří ji milovali v době KSČ! Později za naházené bláto, získali mnozí odměnu...

51
Před 11 měsíci

Ale žádná doba ji nesemlela. Ona aktivně tu dobu vytvářela a její tzv. pomoci jdou přirovnat k pomoci nacisty, který občas vězňům dál kousek chleba. Taky lidumil. Pokud by nebyla totalita, jejíž čelnou exponentkou byla, tak její tzv. pomoc vůbec nebyla nutná. To je přesně v duchu všech totalit, že jako se někomu pomůže. Zachacu, zarezu, nezachacu, nezarezu.

56
Před 11 měsíci
Lubomir Šálek

Ona k nám tu totalitu nepřinesla. A že pomáhala lidem je také dle vás špatně. Možná nevíte, co vlastně chcete.

18
Zobrazit další 3 reakce
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt