1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 12 měsíci

No,Aleš píše,že museli přenášet jakési kameny od nikud nikam a že si za celou vojnu nezastříleli.To my příjde jako nějaký trestný prapor,něco jako za nás byl Sabinov.Já sloužil dva roky 66 - 68 u bachmačů,něco jako dříve PTP a tam jsme měli klid.Museli jsme ale makat na stavbě kolejí.Celý článek Aleše mi příjde poněkud přitažený za vlasy.

57
Před 12 měsíci
Josef Matoulek

Ano , mám spolužáka , a ten také rukoval na vojnu v lednu do Opavy. Po přísaze byl převelen na Ruzyň. Bylo to v r. 1984 . Jednalo se o nějaké stavební vojsko.

Dělali jenom na stavbách . Vím , že když šel do civilu , dostal i nějaké peníze .

20
Před 11 měsíci

Já sloužil v letech 1966 až 1968 a mužu zodpovědně konstatovat,že autor článku,je rozumu mdlého a to používám mírné hodnocení,jeho duševních kapacit. Je obdivuhodné,že: čti doma" ,dáví prostor zoufalcum,jako je Martin Chalupa.Je to prolhaný duševní chudák,za mých mladých let,se jim říkalo duševní kripl.

29
Před 11 měsíci
Milan Večeřa

Souhlasím. Také 1966-1968 a nic takového jsem nežažil.Měl 3x odklad tak si myslel, že už nepůjde.To se těžce nese!

1
Před 11 měsíci

Mamahotel skutečně vypadá jinak. Že to byly dva opravdu zvláštní roky a že se občas stalo, že si člověk sáhl na dno je fakt. Stejně jsem za ně rád. A ty si plakej jak je ti libo. Tací to tam neměli lehké a myslím, že to nemají lehké nikdy. Plačky a fňukaly nemá v lásce nikdo.

24
Před 12 měsíci

Ten kdo vojnu zažil tak se musí jenom článku pousmát 😎

25
Před 12 měsíci
Martin Martinov

Ne pousmat, ale rehtat jako kun a prohybat se smichy. Kdo vi jestli to neni jenom provokace.

11
Před 12 měsíci

Taqk tohle se nebude moc líbit některým (není jich zrovna málo) starým bolševikům a podobným typům, které na dobu svého "vojančení" za bolševika vzpomínají se sentimentem. Já osobně jsem vojnu za komárů zažil. Mám z toho smíšené pocity. Šikanu jsme u nás měli jen vcelku snesitelnou. V ostatním už asi zafungoval takový ten vzpomínkový optimismus. Přesto to ale považuji za víceméně ztracené dva roky života. I tak ale zastávám názor, že by nebylo od věci, aby mladí muži absolvovali základní vojenskou přípravu v délce cca dvou, třech měsíců. Každopádně bolševická vojna byla v zásadě šílená. Věřím tomu, že někdo to měl celkem v pohodě. Např. v šedesátých a sedmdesátých letech nebyla šikana, krom nějakých těch rajónů, až takový problém. Později se to rozjelo v obrovském stylu. A to někteří slaboduší přispěvatelé do zdejší diskuse pořád ne a ne pochopit. Oni měli přece vojnu docela fajn, takže ti, kdo zažili příšernou pakárnu si přece musí vymýšlet...

34

Ten pán by se měl přihlásit k dobrovolným zálohám. Jinak vojna byla mnohdy taková jako jsme si udělali. Spojaři hodně cvičí seděli a morzeovka byla jejich. Ženisté / sloužil tam i náš prezident) tam se moc nepřemýšlelo, ale plnilo. Na letištích jste měli netypickou vojnu. No ale pánové, zůstal v nás pocit, že jsme byli a jsme chlapi, tu vojnu ten písálek nepochopí.

24
Před 11 měsíci
František Ladislav Zapletal

jaký prezident?

tento co vládne?

jestli ano tak to není!!!! můj prezident!!!

10
Před 11 měsíci

Podle diskuse je vidět že spousta zakomplexovaných bývalých mazákú, která si užívala ponižování svých mladších kolegů se slzou v oku vzpomíná na staré zlaté časy kdy i oni mentální odpad společnosti měli nějakou moc.

20
Před 11 měsíci
Tomas Zimulak

Promluvil člověk který nebyl na vojně ani jeden den.

22
Před 11 měsíci

Tak takhle nelhali ani komunisti. Že se dnešní novináři sníží pod jejich úroveň o něčem vypovídá. Byl jsem na vojně 80-82 a i když to nebyla nejlepší část mého života, rozhodně se to dalo přežít a i mi to do živata hodně dalo. A to co popisují v článku je blábol hodný pisálka z padesátých let. Lhaní se opět stalo novinářskou normou.

33
Před 11 měsíci
Miroslav Mach

A co vám to dalo? Zjistil jste že někoho ponižovat je správné?

4
Před 11 měsíci

Aleš se asi zbláznil.Nevím,co jste mu slíbili,ale na vojně asi nikdy nebyl.

21
Před 12 měsíci

"Šikanovali nás, létali jsme z oken. Krev z nás stříkala, všem to bylo jedno"...a pořád jsme tady, přežili jsme to a naopak nás to posílilo. Vojnu považuji za svoji nejlepší životní zkušenost. O negativech nemá význam se rozepisovat, ty jsou zapomenuty, zůstaly jenom ty neuvěřitelné legrační příběhy.

39
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt