Ukrást trochu řepy nebo brambor to je jenom drobeček po revoluci se kradli celé fabriky to napište ať dnešní mládež ví co se dělo a ne nějaká řepa..
Znám lidi kteří z toho dodnes profitují,po revoluci stačilo uvést že bojovali proti komunistům tak že rozkrádali socilistický majetek a světe div se oni z nich udělali disidenty.A co jich tu máme zlodějů pardon disidentů.
Přiznávám že jsem článek vlastně nečetl, stačí mi titulek, fotka, a z toho podezření na stále stejného autora s fobií z vesnice .. Zřejmě tam autora někdy nějaký vesnický strejda přetáhl holí, když mu kadil za chalupou , a to ho poznamenalo na celý život ..
Ještě že se po sametové okamžitě přestalo krást! Od té doby nikdo ve státě neukradl ani špendlík! Nekradli jsme a je toho málo co nám ještě patří.
Ale jako dýmová clona není článek špatný.
Proč se zabýváme tím, co už není a nezabýváme se tím, co je. Třeba mizernou vládou.
Zloděj je zlodějem v každém režimu. Není to o zřízení, ale o založení a morálce toho člověka. Co není moje, to nechám ležet, platí v každé situaci. Kdo to tak nemá, bude krást vždycky a všude. A stavět na dvou zlodějských špínách obraz doby, je nesmysl.
Tak, jak píše dáma z kuchyně, se chovali ti, kterým se i na venkově říkalo burani, či zloději. Na venkově měli lidé své zahrady a záhumenky a pro svou potřebu si vypěstovali, jako členové JZD měli i naturálie. Kdo měl potřebu krást, kradl vždy a všude a jak říkala moje babička " i na hřbitově.
V demokratismu se krade proto , že se lidé přestali stydět. Vždyt demokracie je jinak řečeno zlodějina.Já jsem nekradl předtím, a tento režim mi je ukradený.
Aha, takže heslo: Kdo nekrade, okrádá rodinu, vzniklo proto, že lidé se tady tak strašně styděli krás a vůbec to nepovažovali za normální věc.
Krást na staré české vesnici, kde si všichni viděli do talíře a jeden druhému záviděl nos mezi očima? Nesmysl. Kradlo se v pohraničí, kam se kvůli tomu různá městská lůza stěhovala.
Právě proto že na sebe všichni věděli a všechno viděli, tak se kradlo úplně nejlíp. Kdo by na souseda něco napráskal, když měl sám máslo na hlavě?
Jó to byly časy. Konečně někdo napsal, jak to bylo doopravdy a na co dnešní penzisté s takovou láskou vzpomínají. Dneska si odskočíš na pole pro cibuli a hned na tebe majitel řve, no hrůza co se děje.
dnes se krade stale a ve vetsim.avlada proda vse co v cechach zbylo po privatizaci,sami si zijou jak prasata v zite,a na lidi kaslou,jen lidicky platte jeste vic. chudaci nase vnoucata...