To je ale výlev. Strašné. Paní, která si ,,vytvořila kult Hany Maciuchové"/ což samo o sobě není zdravé/ a teď si tu stěžuje, že jí paní Hana nezapadla do škatulky. Víte , ona má pravdu. Byla pravdivá její slova o tom, co viděla a zažívala denně. Vy jste ji neobdivovala jako člověka, Vy jste si z ní udělala modlu. Vůbec nechápu lidi tohoto typu.
No, však měla pravdu. Vždyť se na tu mladou generaci podívejte. Dnes už nejsou herecké ani jiné osobnosti, jako byly dříve. Ze kterých šlo charisma. Mladí "umělci" jsou takové nevýrazné rychlokvašky. Ani literatura či texty písní nemají tu hloubku jako dřív. Až na čestné výjimky. Navíc oni nemají kvůli té "displejové výchově" tak vymakané mozky jako předchozí generace. Takže pozitivisté, kteří tvrdí, že "oni se změní" nebo "oni se to naučí" jsou naivní jak leča. Nenaučí ... nemají čím. Mozková spojení se tvoří v ranném věku, později už ne. 😐
Lidé si myslí, že když je někdo skvělý herec, zpěvák, písničkář, spisovatel, že to je také skvělý člověk. Může to tak být, ale také nemusí. Jsou to lidé s chybami, stejně jako my ostatní.
Přesně kvůli těmto lidem, které v článku zastupuje zklamaná, ale pozitivní paní, neustojí dnešní mládí ani sebemenší kritiku a to ani od fachmanů, kterým nepochybně paní Maciuchová je.
TO je obrovský problém!
Bohužel, spousta žen-matek právě tímto přístupem prokazuje svým dětem pouze velice hořkou “medvědí službu”.🤔
Ano, souhlasím.
Pan Lukavský, když učil na konzervatoři, jednou přišel zdrcený z výuky s tím, že ti mladí adepti herectví netuší, kdo to byl Voska, Höger a už vůbec ne Vojta, Pivec..
Hana Maciuchová jako herečka a pedagožka asi dobře věděla o čem mluví a asi to nemyslela tak, že by chtěla mladým adeptům herectví vzít vítr z plachet, ba naopak. Jenže někteří mladí to pochopí a pracují na sobě a někteří ne. Taky ji mám ráda pro její precizní a vybroušené ztvárnění role a perfektní hlasový projev.
Někteří mladí chtějí vše zadarmo a ona z nich nebyla na větvi, po zkušenostech se studenty, ji naprosto chápu.
Zklamala mne tato paní!! Stejný názor jako p.Maciuchová mám i já a to jsem učila 40let ve školce a 10let vedla taneč.a pohyb.kroužek. Dnešní mládež nemá žádnou fyzičku,ani pohyb.kulturu,jen si chtějí vše usnadnit a pokud navštěvují posilovnu,tak jen proto,že to je moderní...stejně jako používání angl.výrazů,kosmet.úprav a dehonestujícího odívání, bez znalosti společenských norem a etikety.
Snažit se usnadnit si život měla ale každá generace a zvrtlo se to nejvíce za té (nejspíše) Vaší generace, tak bych raději moc neházela špínu na generaci, která se narodila do pohodlného života...
Generace se vždy porovnávaly. Dnešní mladí mají tak snadný život, možnosti a dostupnost všeho nač si vzpomenou , jak to v minulosti nikdy nebylo. Mají ale naprostý nedostatek skromnosti, empatie, elementární slušnosti a soudnosti. Kdyby přišla nějaká katastrofa, tak si neporadí a zahynou. Bez mobilů, internetu , energií , aut a dalších vymožeností, by ani nevěděli kde najít vodu a jídlo. Čest výjimkám, které samozřejmě existují !!!!
Drtiva vetsina z nich by mela problem prezit i hodinu v lese...
Tak především, v době mého mládí byl učitel bůh. Co řekl - platilo. Vzpomínám si, jak jsem si na učitelku stěžoval:"Vona si na mě zasedla" šup, a už jsem jí chytil.
Na třídní schůzce pak rodiče učitelce radili:"Bude drzej, tak mu jednu střihněte, stejně si nic jinýho nezaslouží". A my k vyučujícímu měli respekt.
To už dneska neplatí. Často movitější rodiče si myslí, že si můžou dovolit všechno.
Neplacejte kraviny ,movitější rodiče si v každé době mysleli že můžou všechno.Respekt si musíte zasloužit a ne vynutit.A aby byl učitel bůh ,to může schvalovat jen trouba,oni i učitelé a je jich hodně si žádnou účtu a respekt nezaslouzi ,máte hodně hloupé názory.
S paní Maciuchovou plně souhlasím Předpokladem pro to, aby se člověk stal dobrým umělcem, je absolutní oddanost a propadnutí danému oboru, hraničící až se sebeobětováním. A toho opravdu dnešní mladí jsou schopni jen zcela výjimečně.
Aby se paní náhodou nezbláznila...! To,že někoho obdivujeme,ještě neznamená, že ten člověk bude mít vždy totožné názory jako vy a je absolutní nesmysl někoho odsoudit a zavrhnout kvůli takové hlouposti! Paní Maciuchová měla díky vlastním zkušenostem svůj vlastní názor na dnešní děti, na který měla právo a i bych řekla dle svých vlastních zkušeností, že měla pravdu. Jak by jste se cítila vy,kdyby vás kdokoliv odsoudil na základě toho,že jste očividně naivní,až přehnaně optimistycká, skoro až hloupá?