No ty chytráku,na rozdíl od Tvých vymyšleností já jsem na vojně tankem jezdil jako řidič (T 55AM) v roce 1972-74.Byli jsme elita a Ty vosle vůbec nevíš o čem píšeš...
Plně s vámi souhlasím. Byl jsem velitelem tanku a poté čety v letech 67-69 Milovice a poté Humenné. Větší nesmysly jsem ještě nikde nečetl.
Jo , takové nadávky byly osvěžením jinak stupidního života. Pologramotný a věčně zpitý kapitán Ivanko - velitel sousední roty, řval na vojáka : ,,Na to, aký ste sprostý, ste museli teda študovať peknú riadku rokov!"
Vojna byla pro někoho těžká.Ale na druhou stranu, těch holek, kamarádství na celý život,každý rok ve stejnou dobu na Šumavě,nelitujem se,jenom v zpomínáme.
Z toho jak lampasaci na nás hulákaly jsem měl největší srandu major danaj polodebil a poručík moravek výška 150 cm a hlas jak eunoch
Za mou ZVS jedna sebevražda a jeden smrtelný úraz v Martině a dále 6 mrtvých v Janovicích. Docela hodně na dva roky služby na posádkové ošetřovně.
Janovice nad Úhlavou 1980-81 , nemělo to chybu :-)
je vidět,že je letní sezona a není o čem psát,ještě nezapomente na žraloka na Jadranu a vloupání do bytu paní učitelky,,,
Ještě před vloupáním k paní učitelce ji ten žralok sežral, protože na Jadranu si žraloci vybírali zásadně mladé české učitelky...
Proč je tam jako ilustrace fotka zahraničního vojáka, tak to nevím. Asi proto, že byl zákaz u ČSLA fotografovat.
Nám náš velitel říkal ..."ku.do pocem" 🙂 ...byl to milionový chlap, rád na něj vzpomínám.
To muselo být zajímavé jak jede v tom zeleném gumovém oblečení s plynovou maskou?
Pouze s maskou, ne s komplet atombordelem. Hadice byla v tašce odšroubována od filtru, jinak by jsme se udusili. Ještě pro Vaše info, i to řízení v komplet protichemickém oděvu, to jest s maskou a atombordelem, mám za sebou. Nikomu bych to nepřál.
A kdo si myslí že se to zlepšilo?
Zlepšilo se to. Máme 30 tisíc bojeschopných vojáků (i se zálohami), až ti dojdou kapitulujeme.
Nebude nikdo kdo by se uměl bránit, tím nechci říct, že nebude dost vojáků, ale 35 dení výcvik z nikoho vojáka neudělá, když se týden učíte zacházet s osobní zbraní, aby jste sebe nebo spolubojovníky nezastřelil.