1600/1600Zbývá 1600 znaků

Tato nemoc je akromegalie. Obvykle postihuje lidi ve středním věku. Příčinou je adenom hypofýzy. Vyvolává nadbytek růstového hormonu. Zvětšují se končetiny, čelo, čelisti a nos, zhoršuje se zrak, k tomu ještě bolesti hlavy a kloubů. Chirurgické odstranění adenomu může být efektivní v počátečním stadiu. Jinak - radiační terapie... Naštěstí akromegalie je poměrně vzácné onemocnění.

43
Před 3 roky
Apolinarie Rubešová

Poučné, děkuji za osvětu.

20

Znám takový případ, i když k tomu došlo podivným způsobem. Těžké astmá, kolaps, asi tři měsíce v komatu. Nepochopitelným způsobem se probudil růstový hormon v dospělosti, který se projevil obřími rty a nosem, obrovské ruce, nohy, velká protáhlá hlava. Je to velmi podobné fotce.

12
Před 3 roky

Myslím, že by jí mohla dost dobře konkurovat Donatella Versace. V obou případech jde o choroby. V tomto příběhu je to dojemné a obdivuhodné, v případě Versace jde o psychickou chorobu. Nechat si dobrovolně znetvořit tvář.

16

Tenhle článek čtu už podruhé a pokaždé mě dojme. Neměla to vůbec lehké a přesto sebrala všechnu sílu a bojovala. Smekám před ní 👍

24
Kateřina Matoušková

přesně , našla cestu...

6
Před 3 roky

Statečná žena. Z ošklivosti způsobené nemocí dokázala udělat přednost, aby zabezpečila své děti.

6
Před 3 roky

Ještě mi chybí informace co způsobilo tak markantní změnu podoby a zda se to stalo už vícekrát.

Před 3 roky
Anna Kosíková

Nyní jsem si přečetla o co jde. Díky.

Před 3 roky

Mateřská láska nezná hranice

4

teda to je příběh.....

Před 3 roky

genzer

29
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt