To je smutné, že si moc z té středoškolské chemie nepamatujete. Na rozdíl od sacharosy (a je fakt jedno, zda je to řepný, třtinový cukr, nebo javorový sirup - to máte pravdu), kde je poměr glukosa-fruktosa 1:1, tak u těch glukoso-fruktosových sirupů je více fruktosy. A v tom je problém (v té fruktose). Ta se metabolisuje odlišně, přednostně se metabolisuje v játrech a způsobuje steatosu jater. Glukosa je univerzální energetický substrát a lidské buňky z ní dovedou získávat energii i za nepřítomnosti O2. Některé buňky, např. erytrocyty či buňky CNS, na glukóze dokonce striktně závisí.
Nejlepší ze všeho trochu a když mám na něco chuť,tak si to dám a bez výčitek,moje babi mi vykládala,že kdysi jak pásla krávy(to jsou ještě doby)měla na něco šílenou chuť a nemohla si to dát,tak onemocněla právě z toho,že to neměla k mání,teď máme všechno a jsme z toho nemocní:-)
No tak určitě to, na co měla babi chuť, nebyl redbul nebo coca cola, ale úplně obyčejné věci, nad kterými se dneska ohrnuje nos a které zajišťují potřebnou výživu organismu.
Pít obyčejnou vodu by pro mě bylo stresující a asi bych trpěl trvalou dehydratací.
Já už piju obyčejnou vodu několik let, chutná mi a nemám s tím problém.. Jde jen o ten zvyk, taky mi za začátku moc "nejela"..
A nejhorší co poškozuje mozkové buňky jsou takovýto pisalkove co někde něco opisou, pak to tady servírují jako vědeckou práci, a lidi to žerou že z toho blbnou.
Táta nikdy sladký nemusel, dal si ho jednou za čas a demenci má , myslím si že píšou pěkné hlouposti
Není to náhodou skrytá reklama na ,,nápoje" slazené kukuřičným sirupem ?
"Ukazuje se, že na náš zdravotní stav mají velký vliv i potraviny a nápoje, které konzumujeme."
To je tedy zjištění ,.............. není co dodat ! 😂
Také neztrácet energii třeba zbytečným souložením, užívat urin, jako Číňané a budete fit.
Tak to bude generace -20 v pytli.Ti nic jiného než sladké vody nechlastají...
Co bude! Už je! (dementní) 😄 (Obecná škola - "Nebij ho do hlavy - bude blbej!")
Američtí vědci zjistili, že největší procento demence je mezi očkovanými 🙂
Podle Vašeho "inteligentního" příspěvku je jasné, že je to přesně naopak 🙂