1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 3 roky

Pamatuju- ještě od dob socíku- jak vědci zjsitili šokující věci (nejvíc vědci sovětští, od hadráku zase američtí): Strašně škodí sůl, rajčata, vajíčka ...teď zase cukr...a to jako se bez těch potravin máme natrvalo obejít? Zvlášť když další výzkum zjistí, že ten původní byla pitomost? Pochopitelně, že každá potravina může škodit, když se konzumuje v nadměrném množství. Ale pít kvůli tomu hořkou kávu nebudu.

34
Před 3 roky
Magda Forejtová

A proto se v některých potravinách snižuje obsah soli a tím pádem nejsou k jídlu.Konkrétně např.tvrdé sýry.Nejen nízký obsah soli, ale i základní způsob výroby.Jinak si neumím vysvětlit, proč se z lahodné potraviny stala "gumová hmota" bez chuti.

8
Před 3 roky

V poslední době demence přibývá i ve výrazně mladších ročních. A proč se to děje? Lékaři na to mají překvapivou odpověď.

Pro mě nic překvapujícího-stačí se opravdu dívat kolem sebe. Ještě zbývá- anténky na hlavy a blikající majáky, aby každý viděl, že jde dementní IT člověk.

A všude aplikace, aby ten dementní člověk nevběhl třeba pod tramvaj v zápalu sledování mobilních aplikací,aby věděl kam na WC,...ard.Demence není nemoc-je to styl života.

67
Před 3 roky
Martin Novotník

Co se týká stravy-na to platí jediné pravidlo-jezte do polosyta a pijte do polopita.

Jinak budete obézní a z toho dementní.

2
Před 3 roky

Proto se obzvláště ve východním bloku hojně používá glukózo-fruktózový sirup, který se v podobě tuku ukládá 8 krát více do těla jak cukr. Všichni vládní činitelé se starají, abychom se nenakazili covidem, ale co se týká potravin, tak je přístup velice lhostejný.

87
Před 3 roky
Pavel Malát

Nějak jsem nepochopil váš ,,východní blok,,. Ono to v západním, který k nám expanduje, není o nic lepší. Cola, Fanta, hamburgery (tuny nekvalitního prepalenyho oleje). Jo, tohle z vás udělá atleta..

4
Před 3 roky

Pokud někdo tvrdí, že cukr způsobuje cukrovku, tak by se měl přestat vyjadřovat ke zdravému stravování. Bohužel dnes může na net napsat kdokoli cokoli, a podle toho to vypadá.

74
Před 3 roky

Právě jsem narvala do spíže 25l sirupu z černého rybízu.Připravovali jsme ho s mužem do půlnoci.Cukr jako konzervant je absolutně nenahraditelný,nic jsme nevařili,jen uchovali vitamíny na zimu.Pro děti.Černobílé vidění výživy,jak.typické.Pamatuju doby,kdy byl špatný tuk,zejména sádlo a máslo.Bez toho zpravidla neuvařím.Myslím,že všechno je tak trochu špatné,důležitá je míra a způsob zpracování.A samozdřejmě kvalita surovin.

47
Před 3 roky
Ivana Šindlerová

Sparta-Slavia

Před 3 roky

Pan profesor, trochu střelil vedle. Cukr je totiž obsažen téměř ve všem, v potravinách i v nápojích i tam kde byste to nečekali. Třeba pivo má nejvyšší glykemický index. Pokud zmiňujete Fruktozoglukózový sirup, je v něm cukru více než dost, glukóza je totiž v podstatě cukr a má druhý nejvyšší glykemický index. Měl byste pravdu pokud by šlo o fruktózový sirup, i když ten je obsažen v ovoci atd., ale fruktózoglukózovy sirup je naopak s pořádnou dávkou cukru a nevhodný pro diabetiky.

27
Před 3 roky

Ale houbelec, na cukru nic špatného není, když se to s ním nepřehání (ale to platí pro všechno). To umělá sladidla, to je jed.


Hana Stojanová

..a co je cukr??Taky umělý produkt...

16
Zobrazit další 2 reakce
Před 3 roky

Připadá mi, že voliči ANO a KSČM jedí opravdu hodně cukru.

33
Před 3 roky
Antonín Čepela

Hodně diskutujících vkládá často do svého příspěvku politiku. Je to nutné? Na takové primitivní názory není nikdo zvědavý. Když nemůžete napsat něco inteligentního, tak radši nic nepište.

15
Před 3 roky

Prevencí demence podle mě je neustálé procvičování paměti, prostě mozek v činnosti. I když se cizí jazyk učit nepotřebujete, učte se mu. Zajímejte se o svěové dějiny i současnou (nikoliv debilní českou) politiku, hodně čtěte třeba životopisy slavných osobností (čímž nemíním serebrity). A pokud to jde, provádějte mluvní cvičení, sice vás při procházce po parku budou mít za cvoka, ale i taková činnost je dobrá.

23
Před 3 roky

V článku se píše : V rozumné míře cukr samozřejmě potřebujeme. To není pravda. Cukr a vůbec včechny sacharidy přijímat z potravy nemusíme. Jediné, co musíme přijímat z potravy, jsou bílkoviny a tuky. Bez nich bychom nepřežili. Sacharidy konzumovat nepotřebujeme.

Jakmile spotřebujeme v tělě všechnu glukózu, což může trvat 10-12 hodin, tak játra začnou produkovat částice zvané ketony. Ty pak, namísto glukózy, vstoupí do Krebsova cyklu a vzniká energie (stejně jako v případě glukózy) ve formě ATP. Tělo v tomto případě přirozeně využívá energie z tuků.

21
Před 3 roky
Daniel Katzor

Cukr je výživa pro mozkové buňky.Stačí opravdu málo,ale potřebujeme ho.

20
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt