Krov na normální dům se udělá ve třech za dva, až tři dny. Když si koupím kulatinu a nechám na pile nařezat, vždycky to bude levnější než koupené vazníky.
No nevím to je objev, vazníky se u nás používají běžně už hodně dlouho dělají z toho novinku, někde jsou efektivnější než klasická vazba jinde ne, rozhodně to není univerzální řešení.
skoda ze sem nejdou dávat fotky.... před týdnem jsem se vrátil z USA a ty konstrukce mam nafoceny. A není pravda , ze nelze udělat půda. Pokud si ji zákazník přeje tak se vše přizpůsobí a mate i půdu. O soláry jak tu někdo psal bych strach ( o nosnost ) uz nemel vůbec.... Ale každého věc ......
Tento komentář byl smazán uživatelem.
Podkrovní místnosti to je něco nádherného přiznaná středová vaznice sloupky s pásky to u lidí vzbuzuje pocit teplého domova. Každý staví jak umí a podle možností. Viděl jsem novej barák kde obvodové zdivo nepřesahuje 2m a má i 1np. Majitel si to nemůže vynachválit, čištění okapových žlabu a celkově snadná údržba je do budoucna k nezaplacení. Ne nadarmo se říká střecha nad hlavou.
No vazba z těchto příhradníkových nosníků vám totálně zruší půdu nebo podkroví a tak tolik metrů čtverečných příjde v niveč, --- to je výhoda co,
No... oni to v článku píšou.🤦♂️ Ale to je jedno, hlavní je to, že novostavby zhusta s obytným pudnim prostorem vůbec nepracuji. Konci rovným SDK nad posledním patrem a nepočítají s pochozi půdou. Pro ně je to řešení. Z mé zkušenosti ve stavebnictvi je to tak 70% novostaveb 🤷♂️
Mizí sklepy a pořádné základy, teď mizí půdy a pořádné trámoví, opičíme se po nesmyslech z jiných krajů. Pak foukne vítr a jediné, co můžete udělat je škrtnout sirkou, zamést základovou desku a stavět znovu. Ale každý strůjcem svého osudu.
Viděl jsem film, jak americké lehké stavby dopadnou, když zafouká větší vítr!
Tak se příště ty odbornice z paneláku koukejte pořádně. Ukažte mi takovou stavbu v ČR? Tady se nebavíme o lehké stavbě ale jen o střeše na zděné stavbě. Nebo si snad myslíte že pro klasickou střechu se dělá jiné zdivo. Bože vraťte se radši do kuchyně
Vazník, levný a k ničemu. Absolutně největší nevýhodou vazníkových konstrukcí je jejich labilita. Stačí poškození jediného vazníku a řetězová reakce svalí celou střechu.
No a jak je to s životností?
Vždyť ten kov musí být mokrý od kondenzace a vyhnití té laťky je pak otázkou pár let...nebo to je vždy ta parozabrana tak těsná, že nic do té konstrukce nepustí... ?
Autor článku napíše do nadpisu slovo USA a dá na fotku americkou vlajku a místní odborníci se můžou zbláznit. Přitom se jedná o střešní konstrukci, která se v ČR hojně užívá desítky let 😄