Nevim teda, ale ja jako vlastnik co platim hypoteku, dum od zakladu rekonstruji, odvadim dane za kazdy pytel cementu, prijem mam pod urovni prumerne mzdy, jsem samozivitel a kdyz nahodou potrebuji jednou za deset let na3 mesice pomoct od statu, vim ze mu to bohate vratim zpet. To ze to nekdo zneuziva je smutne
Pane Vesfál, nejste poněkud opálený ? Asi ne, protože se snažíte o sebe postarat sám. Takže jste / jak se říkávalo/ asi " snaživý id...." , Neurážím, já jsem totéž. Situace není smutná, ale zoufalá až zvláštní. Asi jste slušný. Vzpomínáte si, kdo řekl - Nebuďte slušný, jmenujte. ? Nemusím ho, ale měl pravdu.
je to nelogické, pokud já prodám starý dům a koupím byt, nic mi nezbyde, budu mít byt, d
Přestaňte zase Češi brečet…Majetek je taky bohatství.Jen je třeba s ním umět zacházet.Pisatel vám tady dává návod jak si polepšit a vy nadáváte….Jak píše,rozdělte barák na více bytových jednotek.Pronajměte to vlastním dětem za ranec.Samozřejmě vám nic platit nebudou.Děti si zajdou na úřad pro “příspěvek na bydlení” a máte provoz na celý barák zdarma…Ideální řešení pro vlastníky-důchodce a nemusíte brečet,že vás někdo okrádá…Důchodci podají daňové přiznání s nulovou daní až s 150tis. příjmem z nájmu,a je to…
tak tohle je chytrý😊
Past na mladé voliče:
Za drahou hypotéku nebo stavebko postaví mladá rodinka vytoužený domeček, ale protože chytraci ve vládě změní spořici pravidla a úroky, tak se dostane do finance problémů..
Dle autora a vlády donuceni prodat, aby bohatí spekulanti levně koupit...
Nápad za milion pro Jurečkyvy rádce!!
Člověk jenom nestačí zírat co všechno pro ožebračení běžných lidí si tahle vláda nedokáže vymyslet. Předražené ceny bytů a předražené daně z nemovitosti už nestačí. Prostě je potřeba ožebračit všechny
To jsou pa****ti prostě ty lidi nějakým způsobem donutí, vzdát se nemovitostí, a následně je pronajmout třeba Ukrajincům….Neřeknu kdyby se jednalo o více nemovitostí, ale pokud člověk vlastní jednu? Tohle zavání nehezkým plánem, jak zlikvidovat sebevědomé čechy, a udělat z nich otroky.
Otázkou ale je, jestli by pak všichni vlastníci nemovitostí odváděli státu sociální pojištění tak jako doposud. Myslím si, že většina vlastníků by udělala všechno proto, aby nová pravidla obešla a ve finále by tak státní kasa mohla být ještě prázdnější, než je teď.
co myslíte tím placením sociálního pojištění vlastníků domů? snad daň z nemovitosti?
Kdo odváděl do sociálního systému má právo z něj čerpat aniž by musel prodat střechu nad hlavou. Odvádíme snad pro případ krize kdy budem potřebovat zajistit aniž bychom museli prodat majetek nebo utratit peníze naspořené na důchod. Bez nároku ať jsou ti co nepřispívají a mají majetek na své zajištění. To se týká všech státních zaměstnanců a politiků.Ti jen čerpají ale peníze do systému nepřispívají. A pokud někdo namítne že taky odvádí daně a sociální a zdravotní pojištění tak ať si uvědomí že je to z platu který jim platí stát tedy mi pracující v soukromém sektoru a naši zaměstnavatelé.Bylo by záhodno jim to připomínat dnes a denně. Pokud stát chce ať se o sebe staráme sami ať nechce sociální pojištění.
Nikdy svou nemovitost pronajímat nehodlám! Od státu žádny dávky nechci, stačilo by mi úplně, kdyby mě přestal šikanovat, oškubávat a vynucovat si sprostý výpalný v podobě všech možných daní a odvodů.
Ty jsi ale opravdu nizke urovne . Vykasli se na vlastníky nemovitosti,ti se nadreli hodne a stavěli za své!!!!!záměř se na ty ovesene zlatem ,co chodí pro dávky Porad!!!!!!.už nevis co by se mělo lidem ukrást.vzpamatuj se
Tak to posledni uplne dole, mne dostalo. S pomoci jednoduchych stavebnich uprav lze napriklad velke bytove jednotky Rozdelit na nekolik mensich. Kdo neco takoveho delal, vi, velmi dobre, ze to rozhodne neni jednoduche. A hlavne ne levne. Nejnakladnejsi jsou kuchyne a koupelny. Nez se tohle provede, pokud na to clovek ma, utece rada mesicu. Jak se to ma podle clanku teda chapat? Clovek se dostane do svizelne financni situace a urednice mu doporuci at si prestaví byt a pronajima? Ja jen ze znam lidi, kteri vlastni domek a zrovna bohaci to nejsou.