Ještě horší případ, který tam nezvažují, tedy nikde to tam nevidím je, když na tu nemovitost, kterou jste si pořídili máte hypotéku. Takže zvýhodňováni touhle vládou jsou hlavně mladá nemakačenka, co bydlí v sociálním. To je teda paráda. Samozřejmě jsou i lidi, co ze zdravotních důvodů nemůžou pracovat, ale ti obecně jsou starší a většinou i ve vlastním.
Mladé rodiny jak to bylo v těch reality show si chodí pro podporu státu v nájemním a nikomu to asi nevadí. I dvacet a více tisíc měsíčně. Tož na poště jsem viděl snědou, co brala sociálku 40tis a asi těžko bydlela ve vlastním. Tak asi.
Má li někdo ve vlastnictví byt, dům, nemovitost, má tím v podstatě vždy milionové majetky… tak nevím proč by měl milionář dostávat dotace… pokud na to nemá, může nemovitost zastavit, vzít si úvěr nebo prodat a něco si pronajmout, nemám chuť dotovat milionáře ve vilce ani v garsonce, stačí co nakrade státu formou dotací a leváren Babiš a další podvodníci …
No to je pěkná konina, co jste vyplodil. To jste v životě toho asi moc nedokázal, že? Jsou třeba staří a nemocní lidé, ty byste vystěhoval, překopal jim život a uvrhl do totální deprese, protože "Kdo má domek, je milionař". Takže babka zruší slepice, nechá uspat psa a kočku, a děda přestane sedat na zápraží. Pěkně, holomci, a hybaj do umakartu, žádný dům, a už to nějak doklepejte...To dáte, protože to s vámi stejně brzy sekne ze stresu. Fakt, vy byste to prostě kosil...To je bolševické myšlení, to jsme tu už měli. Mmch, zrovna na tohle bych tady rozpustia ty Babišovy dotace, aspoň jednou by se o něm dalo říct něco pozitivního - v tom s vámi souhlasím.
Platí i ve chvíli kdy člověk platí hypotéku ? 🤣 Jo to fakt dává smysl znevýhodnit člověka s hypo, co platí 15 tis celkově a stejný člověk co je v nájmu za 15 tis ty dávky dostane. Až geniálně stupidní...
Stupidní ? proč ? Stupidní je podporovat dávkami někoho, kdo má majetek za x milionu . Člověk si má nejdříve pomoci sám i za cenu nepohodlí. nehledě na to, že stát podporuje 30 let člověk s hypotékou tím , že má daňové odpočty. člověk co je v nájmu žádné daňové zvýhodnění nemá. Takže ta Vaše logika není správná.
Znám skupinu, která nic nevlastní, ale žije jak v bavlnce, tam se stát bojí chytnout. Naproti člověk který celý život pracoval a šetřil, v době nepohody musí tento majetek prodat, protože stát je nechce podporovat ani v nouzi, dobrý oddíl
Jo, když se staráte, zasloužíte potrestat...
Jasně,dostanu se do nouze,což se může stát, a než se postavím na nohy,mám si nastěhovat do bytu nějaké kukačky??!! To nemůže nikdo myslet vážně. Na tom opět vydělají opálení nemakačenka,ti nevlastní nic ,nic do této společnosti nedají a o to jim stát víc dává. A co se týče vlastnictví,není to posedlost,ale jistota,že mám něco,odkud mě nikdo nevyhodí a neuvaří mě na výši nájmu...
A to by byl hit, Dřevostaviteli, kdyby vlastníci domů (na který šetřili lidé 2 generace ) je museli podle takového nápadu povinně prodávat . A vy byste každému za "slušný "peníz sťukli takovou kůlničku na dožití, a jako prémii taky truhlu ...
To by nepomohlo. Meli by pak nemovitost a tedy žádný nárok na dávky.
Tak si to lidi zapamatujte. Kromě okrádání inflací totiž začíná VYVLASTŇOVÁNÍ majetků státem. Stát způsobuje inflaci neomezeným tiskem bezcenné měny, stát zvedá daně a poplatky - a pokud tyto náklady nebudete "zvládat", protože buď nemáte lukrativní povolání, nebo jste už staří, stát vás donutí prodat svůj majetek. Ať chcete nebo ne. To je vyvlastnění. Předfáze znárodnění.
Pan analytik nemá nejmenší představu o tom, dostat se do krize, byť dočasné. Mimochodem předělat byt na dvě jednotky určitě nejde pár stavebními úpravami a za pár korun. Nejdřív musíte mít projekt, posudek statika, pokud se bourají zdi, stavební povolení... . Nic není ze dne na den a za pár korun. Ani v případě dvougneračního bytu, kde jsou i dvě koupelny s WC, to není tak jednoduché. Obě jednotky musí mít samostatné elektroměry, tudíž ta rekonstrukce opravdu není o pár úpravách. Byt se musí vystěhovat, kam ten, kdo se dostal do situace, kdy potřebuje pomoc , po tu dobu půjde a především, kdo mu tu rekonstrukci zaplatí? Vy, milý autore? Těžko. Takže to opravdu není řešení pro někoho v aktuální nouzi.
takže já budu celý život šetřit, spácet úvěr, abych slušně žil, celý život budu platit daně, pojistné. Pak přijde třeba zdravotní problém a já budu muset prodat dům, abych nic neměl? A teprve pak mi dají pár korun
Kdežto nepřizpůsobivý nic nemají, všechny dávky hned prochlastají a prokouří a to i ty na děti, ale protože nemají nemovitost, budou od státu dostávat pořád dávky, aniž by museli pracovat?
No není to uhozené? Tak voliči fialového hnusu, to máte za to, že jste je voli-li. Fialový hnus většinou volí bohatí a teď aspoň vám za to pěkně poděkovali
No to je číčovský článek pane inženýre 🤦. Zrovna nedávno mi jedna slečna povídala, proč je na soc. dávkách, protože proč by ráno vstávala do práce, když jí každý měsíc přijde ze socky na účet cca 19.000,- . To státu nevadí? Kolik takových vyčůránku je? Na tyhle by se měl stát zaměřit.
Tak měli zrušit veškeré sociální výhody a poslat všechny do práce. To bylo za komunistů že všichni pracovaly a nebyli tu žádný emigtanti.