1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 9 měsíci

Kdyby to byl opravdu seriózní článek, tak uvede statistiky onemocnění a úmrtí na onemocnění vyvolané azbestem. Jeden pramen uvádí 0,8 člověka na 100 000 obyvatel. Porovnejte to třeba s kardiovaskulárními onemocněními. Dnes jsou speciální gumové nátěry, které prodlužují životnost azbestové krytiny a zamezují jeho prašnosti. A mimo to, při autonehodách umírá ročně skoro 5x více lidí, než na tuto rakovinu. TAKŽE ZAKÁŽEME VŠECHNA AUTA?

32
Před 9 měsíci

Proč tak nehorázně lžete, jaký z toho máte prospěch? 😡 Faktem je, že azbest muže zvýšit riziko rakoviny plic, ale jen v případě mnohaletého a intenzivního působení (např. při jeho destrukci). Pokud je na střeše, není vůbec žádným problém, a to i přes vaše opakované popírání. 😡

30
Před 9 měsíci

Podobné články mají pomoci kámošům z golfu, tzv.rozhýbat něčí byznys. Typu, hele vole, nemám kšefty, nebo prodávám něco a leží mi to na skladě....Každý, i autor článku samozřejmě musí vědět, že eternit škodí až při manipulaci, nikoliv na střeše.

22
Před 9 měsíci

Jestli on neměl Zeman s těmi novináři pravdu... Ještě pár takových informací, nejlépe přeložených Googltranslátorem (nebo alespoň inspirovaných) odněkud z ciziny (v případě azbestu nejčastěji z USA, kde se ale používal trochu jiná technologie), a má vyděláno. čim větší nesmysl, tim víc kontroverzí, kliků a komentářů. A to se u reklamek počítá... Nj, každý se živí jak umí :(

4
Před 9 měsíci
Zdenek Maty

Zato vy jste odborník na látky znečišťující životní prostředí a jejich zdravotní rizika 😕

1
Zobrazit dalších 8 reakcí
Před 9 měsíci

Pokud se s azbestem nemanipuluje a není poškozený, tak je celkem nezávadný. Celý článek je tak trochu poplašnou zprávou. Mimochodem, je spousta novostaveb, ve kterých lidé skladují méně často používané věci na půdách s odkrytou skelnou vatou. To je daleko větší problém. Skelná vata má na zdraví podobně negativní vliv jako na vlákna poškozený eternit.

11
Před 9 měsíci
Michal Štěpánek

Používá se dnes ještě stále "klasická" skelná vata? Řekl bych, že ji nahradila ta minerální (jak je to s případnou škodlivostí netuším).

1
Zobrazit další 2 reakce
Před 9 měsíci

Ing. František Přikryl

pane Přikryle, eternit se používá desetiletí a déle. Nedělejte z toho případ. a nestrašte lidi. Přemrštěný bezpečnostní a zdravotní apsolutiz,us poslední doby víc škodí než prospívá.Snaha ochránit každého před sebemenším nebepečím je rakovina nové doby.Azbet se používal v elektrotechnice i jás jsem s ním pracoval dlouhá leta při elekroinstalacích..Přestaňme přemrštěněpřeceňovat jeho nebezpečnost.Vám nejwede o bezpečí, ale o kšeft donutit lidi aby si necali od vás udělat novou střechu. Odtud vítr fouká.Nejdříve vystrašíme lidi a pak ze sebe uděláte spasitele.Ale ne zadarmo.Kdepak o blbce nezavadíš.

www.drevostavitel.cz
Mnoho Čechů má na střeše toxickou krytinu. Závažným onemocněním ohrožují i své sousedy - Dřevostavitel.cz
Je docela dost možné, že máte na střeše svého rodinného domu materiál, který může závažným způsobem poškodit zdraví vás i vaší rodiny.
16
Před 9 měsíci

A odpoví autor článku kde končí eternit odborně demontovaný ze střechy a náležitě složený do kontejneru. Já a spousta lidí to vím. Je rozemletý u Milovic nebo někde jinde v zavážce nebo u škrarpy a v lomech. Není nijak za těžké peníze recyklovatelný. V Milovicích když po eternitu dupou zvířata a lidi tak už problém najednou není.

4
Před 9 měsíciUpraveno

Nevím jak je to možné, že jsem se ve výborné kondici dožil důchodu, aniž by se na mne podepsaly časy, kdy jsme jedli z hliníkového nádobí, jedli chleba se sádlem, spali pod eternitovou střechou a dělali spoustu děsně nezdravých věcí, ze kterých by dnes hygienik dostal psotnník.

24
Před 9 měsíci

Tyhle dementní články bych zakázal. Těchto střech jsou tisíce. Samozřejmě při demontáži, hlavně rozbíjení se musí dodržovat pravidla. Pokud je ale střecha v pořádku, neblbněte lidem hlavu, dá se ještě natřít a vydrží spoustu let.

21
Před 9 měsíci
Jiří Martinovsky

Vydrží určitě víc než nynější krytiny.

4
Před 9 měsíci

jako a co s tím mám udělat? dřív to nikomu nevadilo a najednou je to problém. Souhlasím s názorem ať dá stát dotaci na výměnu škodlivé střešní krytiny a myslím, že by se divili kolik lidí by to využilo. Dřív nic jiného nebylo a teď "kam s ní?"

32
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt