1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 9 měsíci

Není mi věkově nejmíň, ale celý život vyjma posledních dvou let co se eternitová střecha rozpadla jsme dokonce jedli i plody ze zahrady zalévané vodou steklou právě z eternitové střechy. Žijeme, asi jsme v rodině odolný druh zhýčkaného lidstva :D

13
Před 9 měsíci

Azbest je nebezpecny pri tezbe a jeho zpracovani kdy je ve vzduch ve forme mikroskopickych castic. Zit od strechou pokryte azbestovymi sablonami je zcela bezpecne, zil jsem pod azbestovou strechou 65 let a s Bozi pomoci jsem tady stale.

5
Před 9 měsíci
Emílie Mikešová

Ten kámen na šablony se těží a těžil v Liticích.

Zobrazit další reakci
Před 9 měsíci

Vážený pane analytiku,

víte kolik daleko více škodlivých látek a jedů denně vypijete a sníte? I když pominu všechny včelky MRNA a všechny kortikoidy, analgetika, cytostatika, atp., pak stačí jen běžné potraviny z hyper, super, megamarketů zahraničních značek a najisto časem umřete taky. Tož nechte to čemu rozumíte jako koza petrželi plavat, uklidněte se a běžte někam házet lopatou nebo likvidovat azbestové krytiny v kosmickém overalu zalitý vlastním potem. Budete mnohem užitečnější než tady blbě kecat. Přeji vám hezký (azbestový) den... PS: Hlavně se hodně bojte.... Hůůůůůů jsem azbest a zničím tě... Hůůůůůů

3
Před 9 měsíci

Několik eternitových desek jsem před dvěma lety jako blázen odvezl na komunální skládku odpadu a zaplatil za to docela velký peníz. A co oni s tím udělali? Hodili to na haldu vedle normálního odpadu. Prostě výsměch.

8
Před 9 měsíci
Martin Martin

Ono to ale ničemu nevadí, pokud ho nerozemelou.

Z komára dělat velblouda tady umíme.

3
Před 9 měsíci

Pokud výroba a prodej těchto závadných krytin byl schválen tak se musí stát také postarat o likvidaci a významně dotovat novou. Jenže se peníze dávají na jiné blbosti.

14
Před 9 měsíci
Petr Merhaut

Dotovat novou strechu asi ne, ale bezproblemovou likvidaci zdarma urcite, a ne nekde prosit a platit.

4
Před 9 měsíci

Pokud je krytina tam, kde má být, nic se neděje. Jakmile se s ní začne pracovat, tedy lámat, rozrušovat a podobně, uvolňují se částečky azbestu do ovzduší, ty se po vdechnutí usazují v těle. Inkubační doba je 20 a více let, než vznikne rakovina: buď na plicích (mezoteliom pleurea) nebo v dutině břišní (mezoteliom peritonea). V každém případě ani jednu variantu nedokáží lékaři vyléčit, jen prodloužit život.

1
Před 9 měsíci

Klasickej strašák článek🤮to asi zaplatili majitelé skládek,co "berou" azbest...

39
Před 9 měsíci

Kdyby měl stát o likvidaci zájem, tak by na skládkách zajistil bezplatný odběr. Bohužel teď se ke standartnímu skládkovnému připočítává jakási eko daň. A to se azbest normálně zahrnuje do skládky.

4
Před 9 měsíci
Jiří Hlaváč

Jo ale platíte to jako nebezpečný odpad.Taky mi to hlava nebrala když jsme s tím na skládku jezdili.

Před 9 měsíci

republika by už měla začít vymírat.Polovina republiky žila v panelácích kde byl azbest v hojné míře celý život a ono nic zato na střeše kde to nedýchám jako v paneláku je to pruser

3
Před 9 měsíci

Redaktoři tohoto webu píšou a papouškují samé nesmysly, že si někdy říkám kým jsou placení za ty dezinformace. Ale tento článek už hraničí s šířením poplašné zprávy. Anebo jsou tak hloupí ?

6
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt