1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 3 měsíci

Co je tohle zase za kravinu? Vrtulový dron energii spotřebovává, takže ji těžko bude generovat. Pokud by létal osmičku jako větroň upoutaný na drátě, musel by se pohybovat v oblasti stoupavého proudu vzduchu. Toho se trvale docílí jak? Děkuji za odpověď.

5
Před 2 měsíci
Rudolf Šíma

Litá jako drak, něco na tom je.

1
Zobrazit dalších 9 reakcí
Před 2 měsíci

No skvělé. Vždyť je to upoutaný systém. Takže lano v luftě. Trochu komplikace, ne? Pro použití ve větším měřítku nereálné.

2
Před 3 měsíci

Uz to bude tak 15-20 let dozadu kdy ke mne prisla informace o vetrnych turbinach ktere vynese balon do vysky, kde fouka. To mi prijde jednodussi reseni, levnejsi, stabilnejsi.

Nicmene ten i tento system ma spolecne problemy. Pocasi, vetsinou kdyz fouka, tak je nepekne a lehce se to znici. A pak ptaci...

4
Před 2 měsíci
Blazej Dolista

Tady to drží díky křídlům, které fungují jako větroň ve větru, ale jak přestane vítr, tak to spadne. Asi by to musel řídit počítač podle předpovědi a vytahovat a stahovat do parkoviště. Řešení s balónem je zajímavé, ale zase narostou rozměry a složitost.

1
Zobrazit další 2 reakce
Před 3 měsíci

Hlavní důvod, proč jsou větrníky drahé je ale v tom, že buď vyrábí málo (nic) nebo naopak hodně a nejdou jednoduše odstavit - tedy jdou, ale právě že za nemalý kompenzační poplatek. Aby to fungovalo, je potřeba vyřešit akumulaci elektřiny, a to se jaksi dlouhodobě nedaří.

3
Před 2 měsíciUpraveno

Já bych řekl, dle článků zde, že to funguje naprosto jednoduše a logicky - drak chytá elektrické výboje v atmosfeře (blesky) , které jdou přímo do domácího pískového úložiště. To, jak všem známo, je po nahřátí pak schopné uchovávat teplo na celou zimu. Jak prosté. To vám vysvětlí i můj pětiletý syn 👌😃

4
Před 2 měsíci

Proboha co je tohle za blábol. Nebylo by lepší kdyby jste psala o kosmetice ? Tomu by jste mohla alespoň trošku rozumět. Ty turbínky výrobi pár wattů a to ještě sežere vlastní spotřeba. Nebo je to snad perpetuum mobile ?

1
Před 3 měsíci

Kolik energie tento dron spotřebuje na to, aby se udržel ve vzduchu v porovnáním s tím, kolik jí vyrobí.

4
Před 2 měsíciUpraveno
Pavel Hoff

Samozřejmě nedokáže vyrobit nic, je to celé fake, sranda, aprílový žert. Po vypnutí přivodu elektřiny okamžitě každý den spadne.

1
Před 2 měsíci

Podstatně levnější a jednodušší, pěkné…

1
Před 2 měsíci

I takové hovadiny se píšou

4
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt