1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 6 měsíci

K neuvěření není tento příběh, ale naivita prodávajících. Smlouvy jsou absolutní základ. Jedna věc je smlouva s makléřem o rozsahu poskytovaných služeb, zásadní je pak smlouva kupní se zájemcem o nemovitost. V té první musí být stanovena odměna pro makléře a to, že bude uhrazena z prodejní ceny. Makléři se tedy rozhodně neplatí v hotovosti např. jeho cestovné, návštěvy, konzultace a podobné blbosti. Dokud není prodáno, neplatí se mu zkrátka nic. O tom, co bude ve smlouvě kupní, rozhoduje prodávající, včetně ceny. Je to jeho dům. Není možné, aby si na zahradu cokoli skládal někdo, kdo nezaplatil ani rezervační poplatek. Teprve po jeho zaplacení je možné sepsat kupní smlouvu, kde až je napsáno, jak to bude probíhat dál. Pokud to tak neprobíhá, můžete se bránit. Pozor na to, kdy třeba náhradní bydlení řeší smlouva s realitkou, ale v kupní smlouvě o tom nic není. Když se na vás realitka vykašle, máte problém. Tyhle věci si řešte sami a v kupní smlouvě si na to stanovte dostatečně dlouhou lhůtu. Kupní smlouva rozhoduje, co musíte nebo nemusíte, ne ta s realitkou. Makléř dokáže dobře poradit i pomoci, vždycky je ale třeba mít také vlastní rozum, jestli je to opravdu makléř nebo někdo, kdo si jen tak říká.

19
Před 6 měsíci

Měli vzít dočasně pronájem bytu a v klidu si hledat...Soused prodával byt a stále nechodili zájemci, až, když šel s cenou dolů, tak se najednou zájemce objevil🤔🙄 Nemyslím, že to byla náhoda - spíš kalkul vyčůraného realiťáka!

21
Před 6 měsíciUpraveno

Při vší úctě, za tohle si dotyčná paní může sama. Opakované spolupracuje s realitkou,s níž není spokojená, a dokonce po nich požaduje vyhledání jiného domu ke koupi, který by ji vyhovoval, a časově to navazovalo. Vždyť tohle si člověk ve vlastním zájmu dělá sám! Navíc je dobré využít nabídky všech prodejců na trhu, nikoli se omezovat na jednu RK. Že si RK samovolně snižovala cenu domu je taky nesmysl, snad jsou tyhle věci součástí smlouvy, kterou prodávající podepisuje. A žádná exkluzivita - když neprodate vy, prodá někdo jiný, případně si to prodáme sami! Tady musím říct, že si paní naběhla sama.

40
Před 6 měsíci

Z mého pohledu si za to "poškození" mohou sami......pojem výměna domů je sama o sobě blbost. Svůj dům prodat, na přechodnou dobu klidně pronájem (nevidím důvod proč ne) a počkat si na svůj "vysněný" dům. A když mám s RK špatnou zkušenost, proboha proč s nimi spolupracuji znova!!!!!!

56
Před 6 měsíci
Lukáš Brabec

Také jsem to nepochopila proč jim ten dům dali na prodej znovu. Pak si za vše mohou sami.

34
Před 6 měsíci

Tak pokud je někdo hlupák a 2x jedná se stejnou RK, tak ať si nestěžuje! A to by si mohl někdo zkusit na mě řvát, dostal by takovou čočku...

Nechápu, že jsou lidí tak naivní a hloupí, ale asi je potřeba i takových lidí. A proč si nenechali poradit a doporučit? Tak jim třeba :(

18
Před 6 měsíci

Nepíšou, jestli využili všech možností se sousedy. Domluvit se, povolat je před trestní komise na OÚ, nainstalovat kamery aby měli důkazy i pro policii, před soud atd. Stěhovat se z domu který vyhovuje kvůli sousedům, to se mi nezdà. I s realitkou, kterà poprvé zklamala, jednat znovu, to ani náhodou. Divný příběh..., nepravděpodobný....

15
Před 6 měsíci

Jo jo realitky to jsou pěkný šmejdi mě obrali o 200 tkč za rezervační poplatek a to bylo řečí že pokud mě neschválí hypotéku tak že mě to vrátí a když mě neschválili hypotéku tak řekli že je to nezajímá že mě ten rezervační poplatek nevrátí tak že já už realitami v životě nechci mít nic společného jsou to jenom zloději

7
Před 6 měsíci
Radek Majer

MM reality se mne pokusili okrást třikrát na jednom prodeji

3
Před 6 měsíci

Ne všechny realitky jsou férove. Před lety jsem prodávala chalupu a realitní makléř na mě chtěl aniž by něco udělal peníze. Zjistila jsem si zájemce o koupi mojí chalupy a kontakt na něho a jednala jsem už jen s ním. Oba jsme byli spokojeni. Myslím, že realitka není vždy nutná aby člověk nemovitost prodal.

20
Před 6 měsíci

No jo. Paní, a dozajista i pán, EXTRÉMNĚ nechytří. Pokud neměli žádného příbuzného, který by jim pomohl a jednal normálně, měli najmout právní kancelář.

Tohle je příběh o lidské hlouposti a lidské špatnosti.

Rozhodně to není standardní proces spolupráce s RK, a ani standardní myšlení prodávajícího.

11
Před 6 měsíci

Cena nemovitosti není závislá jen na ceně za podobné nemovitosti v okolí, ale taky jak rychle potřebuje prodávající prodat. Pokud nespěchá, může nechat cenu nemovitosti klidně rok nebo dva. A slevovat max. po 100K. Skladování věcí pouze v případě rezervačního poplatku a podepsání kupní smlouvy. Měli jsme to podobně, začala zima, do baráku bylo potřeba koupit uhlí. Dohodli jsme se s prodávající, že po podpisu smlouvy nám dovolí uskladnit uhlí. Kdyby to neklaplo, uhlí by jí zůstalo.

1
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt