1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Vůbec to nechápu. Co je to za blábol? Ve sběrném dvoře jsem byl mnohokrát a nikdy jsem nic neplatil.... Takové články jen nahrávají lenochům a ignorantům. Mají další ,,argument,, , že ta to přece ještě nebudou platit.

16
Před 1 rokem
Pavel Konecny

Tak máte štěstí, že vaše obec sběrný dvůr má. Naše ho třeba nemá, takže platíme vždy. Tak to prostě je.

15
Před 1 rokem

Podle mých zkušenosti je valná většina odpadů od bězného občana zdarma. Jsou výjimky jako je suť a za něco naopak dostanete něco zaplaceno. To co vidíme rozházené po okraji lesa je jen důsledek hlouposti některých občanů. Bohužel v každé společnosti se najdou lidé, kterým je všechno jedno, s tím se moc udělat nedá.

15
Před 1 rokem
Zdeněk Krejčí

Zkoušel jste se zbavit pneumatik? Ze sběrného dvora mě poslali do pneuservisu, v pneuservisu mě řekli, že si ode mě starou pneumatiku (navíc za poplatek) vezmou jen, pokud si tam koupím nové. Přitom když jsem pneumatiky kupoval, tak jsem platil poplatek za ekologickou likvidaci. Naprosto netuším co s nimi,

25
Zobrazit dalších 10 reakcí
Před 1 rokem

Konečně se o tomhle problému začíná víc mluvit a teď si vemte že pokud někde nemáte trvalou adresu a nemáte auto, tak je to neřešitelnej problém a nakonec vám nezbyde nic jinýho než to třeba v noci tajně dát někam vedle popelnice, ale vedle jaký popelnice když je všude rušej? Tady u nás v Sadský třeba ta banda trotlů na radnici začala rušit kontejnery, takže už nejde vyhodit nic a nenajdete žádnou firmu která by to třeba za poplatek odvezla, taková služba neexistuje, kdo nemá auto je bez šance. Já se to snažim dělat tak že ty větší věci rozkucham na menší části (pokud to jde) a ty postupně vyhazuju až se toho třeba za pár tejdnů zbavim, jiná možnost neni, pak už fakt jedině ten les.

Doporučuju to házet před radnici aby se těm starostům rozsvítilo.

7
Ondřej Matějka

Tak Vy když nemáte auto, tak určitě znáte někoho, kdo by Vám to odvezl. A do toho lesa by jste to vezl jak?

2
Před 1 rokem

Do lesa nevyhodíme nic . Nejsme hovada . A ještě se mi nestalo , ze bychom za odpad museli platit víc než je únosné . To je proste o osobním nastavení .

4
Před 1 rokem
Pavel Řihák

U nás ve městě se ve sběrném dvoře platí jen za stavební suť, jinak za nic. Já osobně, kdybych třeba neměl kam vyhodit starou televizi, tak si jí radši nechám doma a budu o ní zakopávat, než abych to jel vyhodit někam do lesa. Lidi jsou neskutečná zvěř, že to kolikrát ani nejde popsat slovy. Jednou jsem nesl i pytel se smetím do kontejneru a ten byl plný. Vzal jsem pytel a odnesl ho zase zpátky domů. Lidi to tam klidně nechají poházené okolo...

6
Před 1 rokem

Na chalupě po otci kanystr čehosi (ředidlo, disperze, čistič, nevím). V obci platím odpady, tak cesta do sběrného dvora v Klatovech. Vaše obec není součástí našeho sytému - později jsem zjistil, že si objednávají dvakrát ročně kontejner, ale jen na velkoobjem.. Nevadí vezmu to domů do Příbrami.

Co v tom je - nevím asi nějaké ředidlo nebo něco podobného mám to dát do nebezpečného? To vzít nemůžeme asi dvacet minut argumentů z obou stran. Dobře položím to vedle popelnic a přivezou vám to technické služby - to se nedá nic dělat, kdyby to bylo ředidlo tak prosím, ale takhle to nejde.

Už jsem si vzpomněl je to ředidlo - tak to dejte do nebezpečného.

Z metrovou azbestovou rourou od starého komínu jsem sjezdil půl kraje a nakone jsem ji za flašku rumu přidal chlapům co bourali sousedovi eternitovou střechu.

Ano přesně chápu o čem píšete má to být co nejjednodušší aby většina odpadu skončila tam kde má navíc je to různě dotované, tak proč těm co se snaží házejí ještě klacky pod nohy.

12
Před 1 rokem

Souhlas. Příklad: Odvoz ratanového nábtku na sběrný dvůr(v podmínkách mají nábytek v rozloženém stavu) Nábytek rozebrán,naložen a příjezd na sběrný dvůr. To vám nemúžeme vzít to musí být vyřezáno z konstrukce tak opět naložit a jízda zpět. Co k tomu říct?

18
Před 1 rokem
Pavel Rutkovský

Ale b lbost. Buď to to máte na kousky a pak Vám to vezmou jako dřevěnný odpad, anebo se takové věci běžně dávají do objemu.

10
Zobrazit dalších 7 reakcí
Před 1 rokemUpraveno

No v Brně vyhodím do dvora zdarma i pneu,jen za stavební sut se musí platit, pneu i sut neberou ale všude musíte zajet, tam kde je berou. Jinak vyhazuji nábytek,koberce atd zdarma..až po chemii tzv nebezp. odpad barvy atd..zdarma.

článek opravdu lživej ..a jinak je úplně normální,že obsluha vám říká že dejte to tam a tam..

kdyby to nedělal,odpad by se netřídil a nemusel by tam být. Snad pisatel by nechtěl aby mu to vyhazovala do kontejnerů obsluha. Kdyby obsluha měla vykládat auta, tak by za hodinu padl..a když se tam nahromadí spousta lidí sotva stíhá říkat dejte to tam a tam...on je tam od toho aby to říkal.

Už jsem v Brně vyhazoval mockrát ,často vyvážím odpad ze zahrádky..a vše ok.

Nechtěl by pan autor aby mu to rovnou odváželi z domu zdarma...Nevím jak jinde ale v Brně vyvážím často a vše OK.

Jinak platit musí firmy.

6
Před 1 rokem
Gothicmira Černý

Přesně tak. V UL taky vše v pohodě. Nikdy problém, obsluha řekne kam, vyházím, odjíždím. Ještě zamávají na rozloučenou. Nikdy jsem nic neplatil. Jen pneu nevím, ty se dají odevzdat zdarma u prodejců. Stačí si najít na netu kde. Je to ze zákona.

2
Před 1 rokem

Sběrné dvory mají uvedeno, co berou. Když si to někdo nezjistí, asi neumí číst, neumí telefonovat, a jede tma "na blind", tak samozřejmě narazí. Třeba sběrné dvory nikde neberou nebezpečný odpad.

U nás u vchodu do sběrného dvora se zeptají, co vezu a řeknou číslo kontejneru. Čísla poznám, kontejner najdu. Někdy přijde pracovník, ukáže, převezme.

Několikrát jsem viděl přívěs plný nevytříděného odpadu, zákazník zvedl kartáček na zuby, obsluha ukázala kontejner, pak zákazník zvedl plechovku, atd. Podle mě je to vše o neochotě lidí něco třídit a nebo si zjistit, kde co berou.

3
Před 1 rokem

To je zase článek, pisálek by si měl uvědomit, že ty pneumatiky nebo vůbec ten odpad je JEHO odpad, a může být rád, že ho má kam odvézt. To, že si ho musí sám(chudák) i složit ve sběrném dvoře, je snad jasné. Nebo v tom lese mu snad bude někdo pomáhat? Nemluvě o tom, že kdo ten svůj odpad složí někde v přírodě je prostě hovado a pokud se na něj přijde, měl by krom mastné pokuty na své náklady vyčistit pár takových černých skládek

16
Před 1 rokem
Radomír Prokeš

Pisalek tady píše o tom , že stát kterému platíme daně a u mnoha vyrobku i poplatek za ekologickou likvidaci ,by měl zajistit a motivovat lidi ,aby se jim vyplatilo odvézt tento odpad do sběrného dvora, a je jedno kde má člověk bydliště ,nebo co je to za odpad,důležité přece je ,ze neskončí na černé skladce...

4
Zobrazit další reakci
Před 1 rokem

Odpad snad neodvážíme na sběrný dvůr kvůli státu, pracovníkům s. dvoru ale kvůli sobě a svým dětem, těch pár kaček nikoho nezabije a jestli někoho obtěžuje že to musí sám dát do kontejneru- i to se dá zaplatit.

S názorem na dotace souhlas.

6
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt