1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Řešení je jednoduché, co na sběrném dvoře neberou zdarma, to odvezte před obecní úřad, určitě budou šťastním, že nemusí čistit rybník a les...

PS: příště tyhle zastupitele nevolte...

4
Před 1 rokem

Všem kdo se dočetli doporučuji ověřit u sběrného dvora informace v místě trvalého bydliště...

Byl jsem tam několikrát, starší paní mi welcome drink sice nedala, ale jednání naprosto přiměřeně situaci. Nic jsem neplatil a určitě to zabralo méně casu a energie, než to dávkovat do kontejneru před barákem a nebo hádky se sousedy kdyby to bylo kolem popelnic... V místě trvalého bydliště jsem ukázal občanku a za 5 minut hotovo....

9
Před 1 rokem
Tomas Zapior

Každý sběrný dvůr funguje za podmínek určených provozovatelem. Což často bývá město.

Před 1 rokem

Člověk roztřídí i třeba hliník a měď a potom přijede, dozví se od arogantní obsluhy, že plechovky z hliníku musí být zvlášť, dále se dozví, že si měl dovézt vlastní pytel, protože tam prostě nemají kontejner jak v normální zemi a když to vybere, tak ho z dalším hliníkem pošlou do zadele, protože tam najdou pár ocelových šroubů, které nejde jen tak vyrvat, takže se to hodí do nějaké směsi z železem a to samé z mědí nebo mosazí a od obsluhy sběru se dozví, že má přeci dost času vše rozebrat na jednotlivé šroubky a ještě nejlépe odmastit. Zcela vážně uvažuji o tom, že to raději hodím do komunálu za tuhle trapnou buzeraci. Jinak elektronika atd se u nás v obci shromažďuje na sběrném dvoře a poplatky za to nejsou... ;-)

5
Před 1 rokem
Lukáš Zadražil

Jenomže i ta recyklační firma pak ten pretrideny odpad někam prodává. A i ona je placená za určitou čistotu a kvalitu dodaného materiálu. A tak je jiná cena za hliníkové plechovky a jiná za.kusovy hliník. A pokud to musí třídit, tak musí počítat s náklady . Tak prosté to je. A pokud to tam vezete, je jen na Vás jestli to předtím vytřídíte, abyste dostal víc, nebo prostě dostanete méně.

3
Zobrazit další reakci
Před 1 rokemUpraveno

Musím, říci, že autor skutečně vyplodil článek o ničem, a navíc s několika bláboly. 1) Kdo jiný by měl platit za likvidaci odpadu, než ten, kdo ho vytvořil? 2) Sběrné dvory žádný odpad neprodávají, naopak za jeho likvidaci platí, tudíž to platí obec, sběrný dvůr je ekonomicky ztrátová věc 3) Konkrétně lednice apod., berou všude v rámci zpětného odběru elektroodpadu zdarma 4) A pokud se někde za něco platí, není to troubo pokuta, ale poplatek za to, že někdo zlikviduje váš bordel, který jste vytvořil, takže se vracím na začátek, kdo jiný by za to měl zaplatit, než ten, kdo ho vytvořil? Obec? Tedy ti ostatní dohromady? Za likvidaci vašeho bordelu? 5) vždy mě dojmou nářky lidí, když na jaře mají zaplatit za celoroční odvoz odpadu, třeba u nás 600 Kč, ježíš, my jsme 4 čtyřčlenná rodina, najednou teď výdaj 2.000 Kč. No, jenže víte to celý rok, takže stačí si dát 50 Kč do kasičky každý měsíc (na osobu), neprochlastat to, neprohulit apod., a za druhé, 50 Kč za likvidaci odpadu za měsíc je hodně, jako fakt? Zamyslete se, kolik peněz utratíte ročně za kraviny...

9
Před 1 rokem
Zdeněk Vařeka

Je to marné,podívejte kolik jste dostal zamračených smajlíků.A to jste napsal jen holá fakta a skutečnost jak to je.Na sběrném dvoře pracuji a jsou to nervy s lidma.

Před 1 rokem

Mám podobnou spíše ještě horší zkušenost, na vesnici žádný sběrný dvůr nemáme, takže vše do nejbližšího města ale protože nejsem občan města musím platit za veškerý odpad co přivezu. Další příhoda, potkal jsem pána v důchodu který se snažil zbavit zbytku štuku, posílali ho od čerta k ďáblu a nikdo to nebral, přihodil jsem si to do vleku k betonovému recyklátu jinak by mu nezbylo než to vysypat někde v lese.

14
Před 1 rokem

"P.S. Líbil se vám článek? Využijte možnost bezplatného přístupu k dalším kvalitním článkům, které pro vás připravujeme."

🤣🤣🤣

Ke kvalitnímu článku to má hodně daleko. Autor problematice odpadů ani zbla nerozumí a ještě uvádí matoucí informace na hranici fikce a lži.

Kdyby o tom něco věděl, tak by napsal, že režim sběrného dvora odráží obecní systém nakládání s odpady, který si obec stanoví formou obecně závazné vyhlášky, ceny poplatků zpravidla schvaluje zastupitelstvo obce. Takže choďte nadávat těm, které jste si sami zvolili. Režim je dán provozním řádem, který schvaluje krajský úřad a obec je v tomto řízení ze zákona účastníkem řízení, takže má možnost uplatnit svoje požadavky.

Většina obcí v ČR používá tzv. "místní poplatek za odpad", který se týká těch, kteří tam mají bydliště nebo chatu/chalupu. Všichni ostatní platí dražší poplatky než místní občané, protože se jich místní poplatek netýká (nemusí ho platit v místě sběrného dvora). Proto existují dva ceníky: pro místní a ty ostatní.

Je-li to současně i místem zpětného odběru (např. elektroodpadů), tak ten se odebírá ze zákona zdarma (poplatek je placen již při nákupu nového zboží).

Zmatenost článku je neuvěřitelná, emoce zjevně převažují nad rozumovou úvahou.

To by se dospělýmu člověku (co si hraje na autora kvalitních příspěvků) stávat nemělo!

Možná by stačilo, kdyby psal jenom o tom, čemu rozumí. A odpady to fakt nejsou...

www.drevostavitel.cz
„Pokuta za poctivost“ štve stále více lidí. Nebezpečný odpad pak vyhazují do lesa - Dřevostavitel.cz
Každý někdy v životě navštívil sběrný dvůr. Příběh jako přes kopírák. Nakládání odpadu do auta, odvoz na sběrné místo, zjištění, že tam to neberou.
5
Před 1 rokem

Řeším ještě zajímavější věc. Mám malou zahrádku, byl jsem nucen likvidovat uschlé ovocné stromy - tedy větve i nevelké kmeny. Sběrný dvůr odmítá převzít jakoukoli větev nad 5 cm průměru (tedy hroubí) a určitě tam nemohu odvézt ani ony kmeny, byť pořezané na krátké kousky. Do hnědého kontejneru to také umístit nemohu. Jsem si vědom, že ani takovýto "odpadů nesmím odvézt do lesa. Co tedy udělat? Legální cestu neznám.

Před 1 rokem
Pavel Kříž

Dřevo z ovocných stromů je super do udírny 😉

Zobrazit další 3 reakce
Před 1 rokem

Tady u nás se nikde neplatí. U nás je i příjemný pán, ukáže co kam dát a jde si do svý budky, nechá tě si to v klidu vyložit, takže pohoda, ale ve vedlejší obci kam jsem jel jednou pomoct bráchovi s odpadem, tam mají buranskou obsluhu, tam je všechno problém. Já jsem na tohle povýšený chování celkem haklivej, takže tam bych jezdit nemohl 😀

5
Před 1 rokem

V jednom má autor pravdu. Jestli není systém nastaven komplikovaně a neefektivně. Jestli ve spoustě měst nejsou přehnaně formální a jestli by systém neměl být jednodušší a vždy zadarmo. Protože se pak zbytečně řeší černé skládky nebo v tom lepším případě všechno končí s kontejnerech na směsný odpad u nejbližšího paneláku... a tím pak uprostřed hromady na zbytečně rychle rostoucí skládce...

1
Před 1 rokem
Zdenek Matyasek

Pokud to bude "vždy zadarmo"kdo to zaplatí?Vy jste vyprodukoval odpad-Vy platíte.Mám to za vás snad platit já?

Zobrazit další 4 reakce
Před 1 rokem

Likvidaci odpadu dávno platíme již v ceně výrobků, tam si to zabuduje každý výrobce. Má povinnost to platit státu. Kam jdou ty peníze? Proč to platíme znovu jako spotřebitelé za uložení na skládky když to již platil výrobce a naúčtoval to nám? To samé je zdanění čím dále vyšší, například nemovitostí a dalších které jsme si již pořídili ze zdaněných mezd. To samé počasí a klimatické projevy. Vždyť se neděje nic mimořádného co by zde nebylo již v dávné minulosti. Omezte rakety do vesmíru, na vynášení satelitů, na válčení, sycení výrobků, ochranné atmosféry atd. atd. To vše nám prodražuje život a vás to NEVEDE k řádnému hospodaření protože nám vše zdražíte a máte na nesmysly.

3
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt