1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokemUpraveno

Taky přidám. Děláme řemeslo. Minulý rok nás ekologická likvidace (firma o 4rech lidech) vyšla celkem na bez mála 120 tis. To je 30/každého z nás. Vedlejší náklady nepočítám.

Ano, chováme se zodpovědně, ale něco to stojí.

Motivace nehazet to do kontejneru na směsný odpad na sídlišti, jako to dělají jiní?

Před 1 rokem

Já teda nevim, kam chodí autor, ale vozím do sběrného dvora mraky odpadů (kovy, papír, plasty, oleje, plechovky od barev, sklo, větve, nábytek, okna...) a nikdy nic neplatím. Ale i tak je kolem města spousta odpadu. Pračky v lese, pneumatiky atd.

5
Před 1 rokem

Ve Vimperku funguje sběrný dvůr perfektně, nikdo nemá důvod zbavovat se odpadu v přírodě.

1
Před 1 rokem
Jan Dressler

Pokud ovšem má dotyčný trvalé bydliště tam.. Jestliže třeba likviduje byt po babičce a bydlí jinde, tak smůla.. Platí jak mourovatej..

13
Zobrazit dalších 8 reakcí
Před 1 rokem

Moje dětství bylo mimo jiné krásné i v tom,že jsem si své prvni kolo poskládal z "capartu",což je místní výraz pro skládky všeho druhu,lemijící po obou stranách náš potok v jednotlivých hromádkách po celé délce toku. Ovšem tenkrát ještě nebylo tolik plastů

Před 1 rokemUpraveno

Ústí nad Labem, sběrný dvůr otevřený prakticky neustále a bere všechno. Nechápu ty hlupáky co vozí bordel do lesa kolem Ústí když do sběráku je to za míň paliva. Nikdy jsem za nic neplatil.

2
Před 1 rokem

U nás to myslím funguje tak, že množství odpadu do cca potřeby soukromého občana vezmou bez poplatku na občanku. Přirozeně plný přívěsný vozík starých pneumatik a podobně asi nebudou považovat za odpad soukromníka. Jednou za čas taky přistavují kontejnery na různý odpad.

Před 1 rokem

Nevím kde žiješ, ale v Praze Dolních Měcholupech to funguje úplně opačně, vstřícný personál (zaměstnanci služeb), bez poplatků a všude ochota kolem. Asi do Dolních Měcholup nedorazily manýry Evropské unie.

3
Před 1 rokem
Jan Vrána

Co to má společnýho s EU?

3
Zobrazit další 2 reakce
Před 1 rokem

"Není se čemu divit, že stále více lidem dochází trpělivost a nebezpečný odpad končí v lesích a rybnících."

Toto může napsat, s prominutím, jen duševně chorý člověk.

12
Před 1 rokem

My za sběrný dvůr nic navíc neplatime, ale nevím, jak je to s pneumatikami.

12
Před 1 rokem
Rudolf Beran

Taky nic, včetně pneumatik.

9
Zobrazit další reakci
Před 1 rokem

Vtipné je, že např. eternit ze střechy nikdo zdarma ve sběrném dvoře nevezme, bude to stát vždy desítky tisíc Kč. Takže podle logiky našeho státu šup s tím do lesa…

7
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt