Taky přidám. Děláme řemeslo. Minulý rok nás ekologická likvidace (firma o 4rech lidech) vyšla celkem na bez mála 120 tis. To je 30/každého z nás. Vedlejší náklady nepočítám.
Ano, chováme se zodpovědně, ale něco to stojí.
Motivace nehazet to do kontejneru na směsný odpad na sídlišti, jako to dělají jiní?
Já teda nevim, kam chodí autor, ale vozím do sběrného dvora mraky odpadů (kovy, papír, plasty, oleje, plechovky od barev, sklo, větve, nábytek, okna...) a nikdy nic neplatím. Ale i tak je kolem města spousta odpadu. Pračky v lese, pneumatiky atd.
Ve Vimperku funguje sběrný dvůr perfektně, nikdo nemá důvod zbavovat se odpadu v přírodě.
Pokud ovšem má dotyčný trvalé bydliště tam.. Jestliže třeba likviduje byt po babičce a bydlí jinde, tak smůla.. Platí jak mourovatej..
Moje dětství bylo mimo jiné krásné i v tom,že jsem si své prvni kolo poskládal z "capartu",což je místní výraz pro skládky všeho druhu,lemijící po obou stranách náš potok v jednotlivých hromádkách po celé délce toku. Ovšem tenkrát ještě nebylo tolik plastů
Ústí nad Labem, sběrný dvůr otevřený prakticky neustále a bere všechno. Nechápu ty hlupáky co vozí bordel do lesa kolem Ústí když do sběráku je to za míň paliva. Nikdy jsem za nic neplatil.
U nás to myslím funguje tak, že množství odpadu do cca potřeby soukromého občana vezmou bez poplatku na občanku. Přirozeně plný přívěsný vozík starých pneumatik a podobně asi nebudou považovat za odpad soukromníka. Jednou za čas taky přistavují kontejnery na různý odpad.
Nevím kde žiješ, ale v Praze Dolních Měcholupech to funguje úplně opačně, vstřícný personál (zaměstnanci služeb), bez poplatků a všude ochota kolem. Asi do Dolních Měcholup nedorazily manýry Evropské unie.
Co to má společnýho s EU?
"Není se čemu divit, že stále více lidem dochází trpělivost a nebezpečný odpad končí v lesích a rybnících."
Toto může napsat, s prominutím, jen duševně chorý člověk.
My za sběrný dvůr nic navíc neplatime, ale nevím, jak je to s pneumatikami.
Taky nic, včetně pneumatik.
Vtipné je, že např. eternit ze střechy nikdo zdarma ve sběrném dvoře nevezme, bude to stát vždy desítky tisíc Kč. Takže podle logiky našeho státu šup s tím do lesa…