Zdanit lidovecké tiché víno a bude od nich klid 😉
"Mladý pane, viděl jste někdy sklep? To je díra v zemi, chodby tak a tak. Prosím, peněženku mi můžou vzít, auto mi můžou vzít. Ale sklep? Ten se může zasypat, zatopit, ale nikdo vám ho nemůže vzít!" 🤣
Jak je to možné, vždyť Moraváci vždy říkají jak se tam mají všichni rádi, jeden pomáhá druhému a podobně.... No a toto.....
To přeci muselo být někde v Praze, jinak to není možné.
Jo, realita všedního dne je trochu jiná od těch báchorek.
Ostatně, jestli se chcete nechat obrat tak jeďte s rodinou na výlet do Lednice, zajděte si do restaurace ........
Spíš je podivné, že lze kopat sklep pod cizím pozemkem bez povolení. Pochybuji, že by to nešlo zapsat. Je to podobná situace jako u garáže. U bytu v bytovém domě mám zahradu, která je mým pozemkem, a pod její částí je společná garáž. V katastru je celý pozemek můj a mám na něm zapsané věcné břemeno. Pokud tedy bez předchozí dohody kopete pod cizím pozemkem (v tomto případě vyčišťujete starý, zanesený a nepoužívaný sklep, což je prakticky totéž), logicky se může stát, že majitel pozemku nad vámi vám věcné břemeno neumožní zapsat. Být takovým majitelem sklepa, víc než souseda vedle sebe bych se obával majitele nade mnou. Ten tam může udělat cokoli, například se do sklepa prokopat shora nebo ho zalít betonem, pokud by tam chtěl stavět, a podobně.
Ono je tam někde napsáno že někdo kopal pod cizím pozemkem?
krasny pribeh co se nikdy nestal
Proč berete lidem příležitost si krásně a od plic zanadávat, jaký tu máme bordel? Pak to v sobě dusí a jsou z toho nemocní.
Opět hloupý článek a opět se lidi na to budou chytat a nadávat. Přitom je to právně naprosto v pořádku. Chybu udělal majitel sklepa, že neměl v kupní smlouvě přesně definovaný předmět koupě. Že jsou podzemní stavby se samostatným účelovým určením (což je uvedený případ) samostatnou nemovitou věcí, která se nezapisuje do KN, je stanoveno zákonem.
konečně, zřejmě rozumný , argument.
Takže pokud se prokopu do dolu z druhé strany tak je ten důl můj, neboť majiteli patří pouze pozemek kde je technologie jámy?
Podzemní stavbu do katastru narvat lze, ale je to děsná práce. Musí být stejný vlastník pozemku a podezemní stavby. Stavbu je nutné zaměřit a zkolaudovat. A potom se obrnit trpělivostí při jednání a odkazovat se mj. na případy zápisu podzemních garáží, ideálně samostatně stojících. Ty jsou z právního pohledu to samé - portál (vjezd) je nadzemní stavba, která zapsat jde a dokonce může dostat i číslo popisné. Zaměření, potažmo geometrický plán určí pozemek nad stavbou a ten jde taky zapsat. Nakonec se dá protlačit i stavba samotná. Je to ovšem práce na několik let.
Ehmmmm .... tak moment. Přijde to divné jenom mně? Koupím si pozemek dva metry na dva metry, pod ním si vykopu sklep 200 krát 200 metrů a můžu tvrdit, jak je sklep můj?
Paní Čechova, už jsem několikrát četl vase články. Raději už nic nepište. Nemá to hlavu ani patu.
když nějaký úředník tvrdí že něco nejde, je jen líný ten problém otevřít.
Když dochází argumenty, hodí se to na úředníky?
A pro úplnost - nejsem úředník.