1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 28 dny

Ta krásná čeština... Podmínky museli být dodrženy... A takových perel je tam několik. Nu, je to asi zbytek po překladu z jazyka slovenských bratří.

V diskusi to míjím, ale u redaktorů je to smutné.

A to jen na okraj.

Přesně, jak píše pan Knížek - ten barák je bude stát ještě spoustu peněz. Co je ale pro ně výhodné, že mohou částku investovat postupně, nemuseli mít tolik naspořeno. A bydlení v dřevostavbě může být příjemné, nevím, jak celoročně, mám zkušenost jen s dřevěnou chatkou a srubem, domek jsem raději koupil zděný. Tak bacha na termity!

Přes zimu dřevostavby fungují v pohodě. V létě v nich bývá takové jiné klima, dusivý vzduch (i když se větrá). Nejde to vyvětrat. Já to připisuju těm lazurám proti plísním a chrobákům. Ale právě, když tam nežijí chrobáci, asi tam nebude moc útulno i pro lidi. Stačí, když si koupíte 15 kg lepidel ve skříních a kuchyňské lince. Cihla vyschne, OSB se nafoukne a nikdy nevrátí do původního stavu.

1
Před 29 dny

Nepravdivý nadpis, jinak bych na to nekliknul.

Žádných 20.000€ - to je pouze dosud proinvestovaná částka. A ještě dalších 60.000€ proinvestují.

Což už vypadá trochu jinak, že?

3
Před 28 dny
Ondřej Knížek

Cihla je na staletí, dřevotříska na jednu generaci. Pokud se do toho tedy nepustí dřevomorka, to je finito. Tento systém trámkových domů je z USA, kde tak bydlí 90 proc. lidí z důvodu, že nemají peníze na zděný. Jsou to velmi levné domy bez sklepa a půdy. Ve zděném tam bydlí tak max. 10 proc. nejbohatších. Další věc, že se staví na jednu generaci a pak se to zbourá nebo se odstěhují. Děcka tam nebydlí na stejném místě, ale odstěhují se za prací. Tento trend se přesunul i do ČR.

Před 25 dny

Tak určitě, půl milionu stojí jen deska. To by mě zajímalo, jak jí dělali?

Bača s bagrem za 3L borovičky perfektně vykopal, další bača s mixem za 5 boroviček beton navozil..?

Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt