Ještě jsem neviděl, že by někde něco úředníci kontrolovali. V naší vesnici se teď už víc jak měsíc vůbec nedá vylézt ven aniž by se člověk začal dusit. A je to každým rokem, čím dál horší, jak se vše zdražuje. Nejde ani tak o barvu kouře, ale o smrad. Je na slunce jasné, že spoluobčané pálí v kotlích vše co hoří. Nejen uhlí, dřevo, pelety, ale bohužel také PETky, hadry, starý nábytek z lamina, komunální odpad. Nedá se ani vyvětrat. Ve velkých městech je teď výrazně čistší vzduch (mám za tento týden porovnání - Praha, Ostrava, Pardubice - všude lepší jak ta nekontrolovaná vesnice).
Nám padají saze až velikosti kovové 20koruny ze sousedova dodatečně a tajně zkolaudovaného krbu v topné sezoně, ovšem barva kouře je v normě a v noci vylétající hořící saze ani hasiče nezajímají, soudkyně nechtěla vidět saze-prý je nemá ráda, a naši žalobu smetly ze stolu a soudkyně nám řekla cituji: Musíte chápat, že energie jsou drahé. Dostat dotaci na topení pouze plynem, jsme ve městě a pak tohle? Chtěl po mě soused když mu dám každý rok 16tisíc, tak bude topit plynem. Urážky, nadávky, anonymy vyhrožování smrtí, pokus o zabití sousedem a to jen že někdo na úřadě se rozhodl a neuposlechl nadřízeného. I tohle se děje v našem městě.
Stačí hodit do kotle poleno, které je obaleno pryskyřicí a z komína jde černý kouř. Navíc posoudit kouř z komínu musí posuzovat nejméně po 1,5 hodině topení, protože poté době dojde k prohřátí komínu.
Jenže na to jim mozky nestačí. 🙂
Bez soudniho prikazu se pracovnik nemuse dostat do Vaseho domu. Na otazku cim topite se neodpovida. Poslete ho kde patri a zavrete mu dvere do ksichtu. Pokud Vam chce dat pokutu tak Vam ji da. Poslete to pravnikovi. Ten to smete ze stolu nejakym figlem jako ze komin byl studeny. Prave jsme zacali topit. Venku byla inverse. Zmenili jsme palivo a podobne
když zatápím tak je 10 min kouř v celé ulici. Až se ohřeje komín a kotel tak nikdo ani nepozná, že topím. Mám 17 ha lesa a topím dřevemi v 7-mi tisícovém městě. Je to špatně? Ostatní drancují planetu spalováním plynu a elektřiny.
Topit dřevem, na tom není nic špatného, ale 10 minut kouře v celé ulici není standartní.. Možná nedávejte na zátop hned tolik dřeva, stačí jen pár suchého měkkého, ať se to rychle rozhoří a nic se nedusí.
Totální nesmysl! Kouř může být pouze indikace nešvaru. Měřitelný pohledem, s následnou pokutou? Tak to asi jen v totalitních režimech! Oko není žádný důkaz, a pokuty se vydávají až po tzv. důkazním řízení, jinak je to zneužití pravomoci. To ovšem každý kontrolor ví.
Můj kouř je v perfektním stavu ,seděl jsem hodinu za komínem s papírkama a byla mi zima.Ale úkol jsem splnil.Děkuji Dřevostavitel.cz nastydl jsem a pálí mi oči od kouře.🤣
dobře Vy ! 🙂 Pobavil jste mě a zlepšil mi den. Díky !
neměl by ten úředník mít taky předepsanou uniformu, doklad, že může provádět měření, povolenku, že stojí na vyhrazeném místě a doklady o jeho původu do 14tého století s kopií pro brusel??? hahahaha....pozorovat kouř, no kdo topí, tak třídí hoří-nehoří a hoří v noci, že???
Člověk ne každý i ne každý úředník vi jaký kouř má mít barvu při dokonalém spalování. Stále platí, že spalování je částečně chemický proces.
Podle barvy se nedá hodnotit borovice má tmavý kouř petky skoro neviditelný celý článek je nesmysl
Ale má to zaplacené:-)