1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 6 měsíci

Jde vidět jak tady paliči pálí kde co a proto se neorientují v cenách za uhlí a elektřinu. Protože to dnes opravdu vyjde stejně, jen kolem toho čerpadla nemusíte 5x týdně do sprchy a nemusíte dýchat prach. Pokud však topíte uhlím jen večer a přes den máte 18c, tak to potom jo, protože s čerpadlem máte krásných 22c nonstop a čím je venku tepleji, třeba kolem poledne, tak přidám, abych vytopil, takže můžu mít i 25c a v noci to stáhnu a ušetřím. Když je venku -10, tak Ok, zeslabím na 20c, ale to vy už ráno s uhlím vstáváte do 15c. A nesnažte se mě poučovat, mám obojí varianty a krásně vyzkoušené.

5
Před 6 měsíci
Pavel Chamrád

Dám se poučit. A jak to mám dělat, pokud mám starý domek , kam čerpadlo nemohu dát, elektřina nejde a plyn není. Dejte mi radu.

6
Před 6 měsíci

Zase blbost byla u mne a u souseda kontrola a je jim jedno jaký je kouř. Chtějí vidět doklady a čím topíte. Dáte jim doklad o uhlí a toto splňuje podmínky. Zase jen lež. Co je pravda , tak druhý soused s tepelným čerpadlem ,když je dnes u nás čtyři stupně pod nulou furt běhá k elektroměru a kroutí hlavou asi tak.

70
Před 6 měsíci
Petr Švýcar

Topit uhlím nebo tepelným čerpadlem, dnes vyjde téměř na stejno. Jen u tepelného čerpadla lze na začátku a na konci topné sezony ušetřit, kdy máte FVE.

Topím tepelným čerpadlem a uhlím. Uhlí jedu prosinec až půlka ùnora.

Uhlí hnědé ořech 2, je teď 7,30 Kč za kg. Neskutečně drahé.

Elektřinu mám za 4,70 za kWh

22
Před 6 měsíci

No to je tedy metodika- podle barevných čtverečků a ještě prý pokutu-už toto samo o sobě je nesmysl, asi jako kdyby někoho cajti chtěli pokutovat za rychlou jízdu bez měření radarem- se slovy "jsem viděl že jste jel rychle"! No a další level je, že se k šíření této pseudopravdy někdo propůjčí , tím hůře že ještě za honorář! Upřímně by mě zajímalo co stojí za tituly zdejších autorů "Mgr , Bc ....." Znaje že jde o tituly "dílčího" Vš vzdělání , předpokládal bych že by měli být tedy obecně vzdělaní , což je ale v rozporu s jejich "odbornými" výstupy -tedy produkty jejich činnosti.

47
Před 6 měsíci
Josef Lenc

Věta z článku. Měření by mělo probíhat během dne, a to ze vzdálenosti 150–400 metrů od komína.

4
Před 6 měsíci

Podivuji se nad tím, jaké hlouposti se tady mohou psát.

Autorka je diletant a této problematice vůbec nerozumí.

Metoda byla vyvinuta původně pro laboratorní podmínky. V reálných podmínkách zejména při již mírně zhoršené vididelnosti nebo zhoršenemu počasí je nepoužitelná. Navíc metoda je vysoce subjektivní. Záleží na schopnostech pozorovatele. Srovnávací tabulka je pouze schválena MŽP. V praxi nejsou závazné etalony. Proto je tato metoda zcela neprůkazná a nelze na jejím základě udělovat žádné pokuty.

Dosud není znám případ, kdy byla na základě této metody udělena pokuta.

Za jedině průkazné lze považovat pouze rozbor popela nebo měření složení spalin sondou v odkouření topidla.

12
Před 6 měsíci

Podle zákona přijatého v roce 2017. musíte pustit kontrolory k topeništi a předložit patřičné doklady. Jinak se vystavujete dalším problémům. Kontroly mohou chodit na udání a po předchozím písemném vyzvání k nápravě. Stěžovatel by měl předložit nějaké důkazy. Nejlépe videozáznam.

Majitelé nových kotlů na tuhá paliva asi nebudou topit čím nemají. Často to ani nejde. Tak zbývají jen ti se starými kotly a ti co topí v klasických kamnech. Bydlím v horské vesnici. A nikdy jsem neslyšel, že by mu nějaká kontrola přišla.

Před 6 měsíci
Jiří Máca

Dle ústavy ani policista nesmí do baráku bez soudního rozhodnutí. Takže všecky zákony ,které přijali poslanci o vpouštění úředníků do baráku nebo bytu jdou proti ústavě.

9
Zobrazit dalších 6 reakcí
Před 6 měsíci

Podle barvy kouře se nic zjistit nedá. Záleží například, na okolnostech, jako jak je vychlazený komín, před zátopem, ty které čnějí vysoko nad stavbu, budou kouřit po zátopu třeba i půlhodinu, než se zahřejí spalinové cesty. Pokud se například někomu připlete uhelná briketa, tak to bude kouřit ještě déle, po zátopu. Těch okolností, které toto ovlivňují, by se jistě našlo více a o spalování nějakého sajrajtu, nemusí vůbec jít.

16
Před 6 měsíci

Zas nejaka blbost ,no tak me tri krat vyhaslo a musim roztapet znova,na roztopeni jsou

tusim 2 hodiny,kdo mi to dokaze.zkousel jsem tep, cerpadlo /patrovy dum / 5000kc na mesic ani nahodou,jedine s dvema svetry od Pekarove a 20stupnu.

20 roku topim drevenyma briketama cena se zvedla za Fialy 3x ,letos o tretinu klesla,

topim na 25 st cena tak 32000.Letos jsem sehnal brikety za polovic a ekologicky.Blbci blazni s klimatem -na seznamu-jedna vyletni obri lod vyprodukuje co2 jak 50000000 automobilu,co prevoz potravin pocelem svete jeste horsi , letadla politiku EU ,jak rika

Turek jsou to KRAVINY.Vedci -vychyleni sklonu zemske osy -narovnani ma nejvetsi

vliv na otepleni

14
Před 6 měsíciUpraveno

Odpadky se pálí zásadně v noci. Pokud přijde inspektor, musí mít potvrzení od doktora, že není barvoslepý !!!!! 😂

32
Před 6 měsíci
Zdeněk Ambroz

Jak kde, v naší vesnici nonstop.

Před 6 měsíci

Přečtu si nadpis, a dál už nemusím vůbec číst, tady je důležité dostat pokutu od bystrozrakého kontrolora za barvu kouře, ještě by se mohli dávat třeba pokuty za mlhy, nebo za rosu na trávě, však oni si ti pokutoví pi- tomci na obyčejné lidi něco vymyslí, dnes je třeba platit pokuty a poplatky za nekonkrétní a nehmatatelné věci, které nejde nijak dokázat a toto šmejdi dnes již dotahují k dokonalosti a žijí a berou peníze od obyčejných lidí za nic, aniž by se na ty vaše peníze museli nějak enormně snažit. Takže odvolávám co jsem odvolal a slibuji co jsem slíbil, nechci slevu zadarmo, anebo plať a neptej se za .

7
Před 6 měsíci

Jak pozná ten ouřada rozdíl v kouři z kotle nebo krbu(krbových kamen)?

7
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt