1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Doporučuji jeskyně, stejně tam směřujeme při dnešní kvalitě a cenách odborníků s výučním listem

27
Před 1 rokem
Petr Kališ

Pozor ale na radon! 😮

🙂 🙂 🙂

1
Před 1 rokem

Příjemné takové látky jistě nejsou, ale pokud by autorka článku měla pravdu, museli by všichni zaměstnanci prodejen nebo velkoskladů nábytku po pár letech hynout. Neslyšel jsem, že by se něco takového ale dělo 🙂

4
Před 1 rokem
Bohuslav Dvořák

Mně stačí vejít do obchoďáku s nábytkem a musím prchat, protože bych zhynula. Nechápu, jak tam může někdo pracovat bez následků na zdraví. A to nejsem alergik ap.

Před 1 rokem

Někde je chyba. Tvůrci důchodové reformy tvrdí, ze průměrnému člověku se prodlužuje věk a proto se odchod do důchodu odsouvá. Pak leckde čtu, ze bych pod vlivem potravin, lékú, nyní tady staveb a dalšího bych měl být už dávno mrtvý. Tak je tady někdo, kdo tomu rozumí. Já ne.

8
Před 1 rokem
Míra Bělohoubek

To je v matematice, s tím si neporadí každý... Logicky řečeno, pokud 21% lidí dožívá delšího věku a 20% lidí díky chemii dožívá kratšího věku s podobnou odchylkou jako skupina první, tak se lidé dožívají delšího věku. 😉

1
Zobrazit další 4 reakce
Před 1 rokem

Clanek je v urcitych ohledech lzivy. Napr. Uvolnovani ftalatu z palubnich desek aut je blbost ... Mekcene PVC se jiz totiz za pomoci ftalatovych zmekcovadel nevyrabi - zakazano normou REACH EU (snad uz od roku 2002) a vsechny moderni plasty z pvc jsou tak jiz bezftalatove ... Co se tyce formaldehydu, tak si staci hlidat nekupovat nejlevnejsi plovoucku ci nabytek.. popr. se vyrobce dofazat na obsah formaldehydu ve vyrobku ... Priste si vic overte informace nez poslouchat kecy nejakeho mameluka...

11
Před 1 rokem

Vzhledem k tomu, že nevaruje hygienická stanice nebo někdo podobný kompetentní, tak to úpněkud připomíná paranoiu a šíření hoaxu. Nepatří náhodou tato zpráva mezi podobné o škodlivosti očkování, mobilních telefonů a podobně?

12
Před 1 rokem
Vladimír Rýpar

Vy už jste z těch dezinformací taky úplně zblbnutý. To jako všechno podle Vás, co jste vy nezaznamenal nebo někdo nezměřil případně před tím nevaroval je podle Vás dezinformace? A co kdybyste použil Váš mozek? Možná byste na to přišel sám. Nemusím být inteligent na to, abych si dokázala představit, z čeho se dnes vybavení vyrábí a jaký to asi může mít zdravotní dopad. A fakt k tomu nepotřebuju nějakého zbytečného odborníka, který mi to řekne.

2
Před 1 rokem

Článek jako takový jen potvrzuje mé dlouholeté znalosti v oblasti nezdravých materiálů, z nichž jsou jedny z nejhorších nehořlavé záclony a jiné nehořlavé výrobky, teflon, molitan, ftaláty apod... Přijde mi divné, že dle fotogalerie je v domě mnoho OSB desek, které obsahují formaldehydy.

4
Před 1 rokem
Tomáš Sojka

No, záleží jak je ta deska stará.

Již delší dobu všichni renomovaní výrobci používají pojiva na bázi polyuretanových pryskyřic pro desky, které se používají v domech..

Zobrazit další reakci
Před 1 rokem

Tak pokud jdo o dřevostavbu tak je přeci ze dřeva a né dřevotřísky - ti co mají málo peněz si tam nacpou dřevotřísku , dřevoštěpku , lisovaný papír a podobně . Spoje se zásadně tvoří dírama do kterých se zatloukaj dubové kolíky a to včetně nosných trámů - Ten kdo to dělá pomocí kovových úhelníků sice ušetří , ale i znehodnotí. Pokud dřevosatvba tak 100 procent dřevo a né nejaké polovičaté řešení.

6
Před 1 rokem

Tento problém s vysokou koncentrací VOC generují požadavky úspory tepla. Lidé ve snaze šetřit na teple omezují větrání a tím roste koncentrace škodlivin. Já vidím problém hlavně u růstu a vývoje dětí, jejichž imunitní systém reaguje tak, źe jsou z nich alergici v podstatě na všechno. U dospělých ten problém již nemusí být tak rizikový, a proto jsou tu diskutující, kteří žádný problém nepociťují. Ale projděte statistiky o počtech alergiků z řad dětí a je jich stále víc.

2
Před 1 rokem

Tyto problémy už tu jsou nějakou dobu,bylo to i za komunistů,možná horší,jen se ti nemerilo. Problém se zdůraznil utěsněním budov a menším větráním v zimě. Řešením této situace je rekuperace,která vám zajistí větrání 24/7 a zároveň vám nepustí drahé teplo ven.....

Před 1 rokem
Roman Novy

Rekuperace nic neviřeší jen odvětrá to co se uvolní do vzduchu trošku rychleji.

Před 1 rokem

Konečně je někdo , kdo se nebojí o tom napsat..

Bohužel tohle platí o jakekoliv stavbě jak dřevěné tak i zděné.

Ne nadarmo naši dědci říkali -

,, Novostavbu- první rok -nepříteli, druhý rok - příteli, třetí rok sobě,,.

Jako truhlář s tím mám dost tvrdé zkušenosti.

2
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt