No a co takové dřevostavby, napuštěné komplet chemií proti škůdcům, plísním ap. To musí být teprve zdravé bydleníčko. To je snad ještě horší než nějaká zděná novostavba...
Ve zděném domě vám dřevo nahrazují akorát zdi. A tam toho dřeva v dřevostavbách zas tolik vůči zbytku materiálu navíc není 😉
A narve vatu pod podlahu. Při nedokonalém utěsnění a každém kroku, kdy podlaha funguje jako měch, se do ovzduší uvolňují mikro částečky vaty a při vdechování řežou plicní komůrky. Výborná volba. Né, děkuji.
No jo, aromatické uhlovodíky jsou pěkný sv***o. A teď je zase nová móda používat nábytek s formaldehydem, obklady a podlahy z vinylu... Lidi a firmy jsou nepoučitelný. 😕
Nova moda to teda neni . Formaldehyd a vinil se uz pouziva roky.
Takže cihlový domek s neosetrenym dřevěným krovem ? Každopádně rekuperace by dost zachránila...I když nevím z čeho jsou filtry a potrubí:-)
Rekuperace - plasty, plasty a zase plasty, desítky metrů trubek. Filtry určitě plast, ale s porovnáním s jinými věcmi to nic není.
Bojím se dětských hraček, myslíte, že to někdo kontroluje. Měla by to být povinnost těch co to dováží a hygieny.
Autorka článku zapomněla že dnes se nesmí vyrábět zdravotně závadné výrobky takže by si o tom měla něco zjistit
Ano, nesmí se tam dávat zakázané látky... to neznamená, že tam nebude nic zdraví škodlivé 😄
Tak hurá do pravěku,zbořit vsechy domy,hrady,zámky a hlavně parlament. A obkliknem se do kůži,ať si jiní stěžují, na zabíjení zvířat pro kůži
Také mě to napadlo. Zpátky do jeskyní.
Tak to sem po.... ve stavebnictví dělám jako řemeslník 25 let 10 hodin denně zítřka už asi nedožiju a co teprve důchod 😅
Tak ještě jednou 25 a možná nedožijete.
Moje babička se dožila 89 let. A co měla v podlahách pod deskama? Škváru.... nikdo neřešil, že to může mít vyšší obsah radonu.
Skvara se v minulosti nechala nekolik let ulezet, klidne 5 i vice let a teprve potom se pouzila.
Z cerstve skvary nejdou delat tvarnice, protoze se potom sypou.
To jste poznal, protoze takovy dum mel treba diry ve stene ze skvarovek.
Kazda skvara se ale nedala k tomu pouzit, to uz ale ti co staveli vedeli.
je to tak, po pokládce lina smrděla ložnice několik měsíců i když se denně větralo, a to je lino volně položené a ne lepené
No a většina lidí je nadšená, když něco "voní novotou". A tak mám starej barák a starý auto. Dokonce i starou ženu.