1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 3 roky

Ať se někdo zkusí podívat, kolik se musí platit nemocenská a kolik peněz vám vyplatí v případě nemoci. Naprosto směšné. Zaměstnanec platí sociální a zdravotní v procentech a má nárok na nemocenskou od prvního dne nemoci. Jistě, platí za něj i zaměstnavatel, ale ten si to, včetně vyplácení nemocenské odečítá z daní. OSVČ platí sociální a zdravotní v minimální výši vždy a to i pokud nemá žádný výdělek / ne vždy se daří, někdo posune zakázku a vy už nestačíte vyplnit vzniklou mezeru nebo právě nemoc/. Pokud má vyšší výdělek, zvedá se mu i sociální a zdravotní. Pokud by si totiž nemocenskou platil a onemocněl by, tak si prvních 14 dní vyplácí nemocenskou sám sobě, takže ze své kapsy. Po uplynutí 14 dní je vyplácená nemocenská spíš výsměch.

26
Před 3 roky

Já OSVČ a zaměstnavatel v jednom platím soc a zdrav.poj. nejen za sebe v minimální míře, ale také za zaměstnance v plné výši a na vše musím osobně zinkasoval. Takže můj zaměstnanec se má lépe než já. Na nemocenskou na narok, zatímco já musím nikoliv. Za 14 dní se dám většinou do kupy, takže nemoc.poj. je mi na dvě věci. Přesto ho platím, člověk nikdy neví. A dovolená vždy si

Musím našetřit nejen na ni, ale i na těch 14 dní, kdy odpočívám. Nikdo mi ji totiž nepropustí. A proč nejsem zaměstnanec? Byla jsem vždy diskriminována za to, že jsem naší společnosti pomáhala s porodností a se čtyřmi dětmi jsem byla diskvalifikována. Toto ale není stížnost. Jen konstatování faktů.

15
Před 3 roky
Michaela Svecová

prosím Vás proč LŽETE že Váš zaměstnanec se má lépe???tak nepodnikejte a běžte do zaměstnaneckého poměru když se budete mít lépe.

20
Zobrazit další 3 reakce
Před 3 roky

AD Mirek Sinar. Lze si vyčíst ve statistikách že zaměstnanci odvádějí na zdravitním a sociálním pojištění až 3x více než OSVČ. Kolik toho za život odvede - pro srovnání. A ta nemocenská je taky "jen" cca 45% čistého příjmu, tedy nic moc. Jěště si chcete stěžovat?

17
Před 3 roky
Petr Eichler

Pan Sinar si nestěžuje,jen popisuje,jak to je. A věřte mi,OSVČ opravdu není co závidět. Pletete si drobného živnostníka s podnikatelem který má zaměstnance.

14
Před 3 roky

No rada pro všechny podnikající mladé. Mám na socce započtech pouze 32 let a stát mi zakázal pracovat (jsem invalida), tak teď ta rada - kašlete na tento stát, jako on kašle na Vás, a peníze které dáváte státu si dávejte pod polštář, budete mit jistou a pěkou sumičku na dožití !!!

13
Před 3 roky

Blbý nadpis. Víme, že nemocenská nemá vliv, tak se podíváme, jestli náhodou ta příšerná vláda zase něco nrvymyslela... Takže máte zhlédnutí... Ale taky naštvaného čtenáře! 🤮🤮🤮 Už nikdy nic od vás nebudu číst, protože to byl podvod!

31
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt