To máte tak. Mne stát okradl o spoustu peněz tím, že mne přesvědčil, že když z invalidního důchodu předčasně odejdu do starobního důchodu, tak mi bude po čase důchod doplacen. Co následovalo, jen výsměch státu! Nevím, jestli je mi líto další generace, ale mám pocit, že jim to ze srdce upřímně přeji. Vždyť si to samy odcinkaly na náměstích. Národ by se měl konečně probudit!!!!
Stát vás neokradl, jen se nesmíte nechat blbě přesvědčit.To je stejné, jako "když" si dobrovolně koupíte předražené hrnce od šmejdů.Přej a bude ti přáno, ale co má společného vlastní hloupost s lítostí pro další generaci, asi nic!
At si ho pani hlavne ve zdravi uzije...ono zustat sam/sama v byte nebo i dome, vse poplatit, taky pro nektere neni zrovna sranda...proto si myslim, ze do duchodu se ma jit ve spravny cas, treba i o neco driv...a uzit ho hlavne ve zdravi..
Existují různé příspěvky, třeba na bydlení, stačí si to jen vyřídit.
Koukám jak jsou tady lidi závistivý.Každý má možnost se oženit nebo vdát.Proč by rozvedená ženská měla brát vdovský důchod?Tak se neměla rozvádět a měla by prachy.
To není závist, to je ždímání státního rozpočtu. Někdy žijí jak kočka a pes a penízky se sypou. Potom ovdovělý žije na psí knížku s jinými partnery a nikdo to nekontroluje
Souběh důchodů není vdovský důchod. K tomu je třeba oddací list, úmrtní list partnera (manžela) a občanský průkaz. Do souběhu se nepočítají družky milenky atd. Ti kteří neuznávají sezdání, mají smůlu.
Proto Piráti chtějí dostat vztahy mezi členy LGBT komunity na úroveň vztahu manželského.
Dámy, to je trest za to, že jste utrápily svého manžela. A pravidla se nezměnila, taková byla a jsou, věděli jste, do čeho jdete. A existuje něco jqako spoření. Kdo všechno prožere, ten pak holt nemá.
Pane a nemáte sa máslo na hlavě, že tolik poukazujete na to, ze ženy trápí až utrapí muže? Máte nějakou partnerku, zvlášť pokud jste mladý a jak se k ní chovate? Stourat ve Vašem soukromí nechci, ale Váš podivný příspěvek, když to řeknu hodně slušně, k tomu přímo vybízí .
Tak ten konkrétní příklad jsem "nepobral". Pokud vdova nebere důchod, náleží jí polovina procentní výměry 50% z 11000 a přičte se základní pro všechny shodná výměry 3550. Celkem 5500 + 3550 = 9050 vdovský.
Pokud již vdova bere starobní důchod, potom nemá nárok na Kč 3550,- Neboť základní výměru 3550 má již ve svém důchodu. Potom bere polovinu, tj. 50% z procentní výměry z 11000,- Což je 5500,- Proč se jí tato částka dále krátí o dalších 50%? Proč nemá vdovský ve výši 5500,- ? Ale jen 2750,-? Proč ty vdovy či vdovce tak "hoblujeme?" To jdou s příjmy "do kytek". Nebo je vzorový výpočet chybně?
Ale ten výši vdovsky důchod bude pobýrat jenom rok,pak nic a až půjde do důchodu,tak si opět zažádat o vdovsky důchodu a pokud splní kritéria ,tak ho dostane,ale o dost již nižší.
Mohl by mi prosím někdo vysvětlit výpočet? Má-li při souběhu důchodů tvořit vdovský důchod polovinu procentní výměry nižšího důchodu, proč je to z 14 550 Kč pouze 2750 Kč?
14550- základní výměra 3550 se rovná 11000 Kč. Z toho polovina je 5500 Kč. Proč se to znovu dělí dvěma?
Taky mi to nesouhlasilo, ale oni tím myslí polovinu z 50 procent procentní výměry zemřelého partnera, takže 1/4 procentní výměry 🙁 Takový menší příspěvek na bydlení.
Úplně nejhorší je, že spolu manželé nežijí, ale nejsou rozvedení. Potom jeden zemře třeba na rakovinu a druhý veselé bere vdovský důchod. Znám takový případ. Měli stejné bydliště a několik roků žil manžel s jinou ženou. Je vysmátý.
Tak to je...takove jsou zakony.
Co člověk, to příběh, co člověk, to názor. Zákon nemůže vyhovět dokonale všem, zejména ne lidem v neobvyklých situacích. Myslím, že místo líčení příběhů nespokojených, bychom se měli podívat, jak mají důchodové zákony postavené ve vyspělejším zahraničí a přiměřeně (citlivě) je aplikovat na české prostředí. Zkrátka nesnažit se objevovat Ameriku.
Jsem proti vdovským a vdoveckým důchodům. Měl by se někdo zabývat tím jak si vdovy a vdovci najdou partnéři ,pobírají od státu po zemřelém peníze a vůbec jim to nevadí.Pak se jim žije veseleji. Když jste na pracovním úřadě,tak vás kontrolují,aby jste nedostal nějakou korunu jinak ji musíte nahlásit a tady utíkají peníze o sto šest. Co dělají úřady,že to nevidí?
vdovecké důchody Vám vadí a přitím se jedná o poměrně malou část zákl.výměry důchodu toho zemřelého partnera. Většina těch závistivých, kteří zde diskutují si myslí, že dotyční pozůstalí dostanou celý důchod po zemřelé osobě. Divím se, že Vám nevadí ti, kteří běhají na Úřad práce pro podporu a sociální dávky a přitom ještě pracují na černo. Samozřejmě je více těch, kteří nepracují vůbec, ani pracovat nechtějí a nechají se živit od státu. V mém okolí jsou ženy-samoživitelky, které pobírají příspěvky ze státní pokladny a přitom s otcem dítěte žijí v jedné domácnosti. Asi by Vám to nevadilo, pokud by jste byl ženatý a do budoucna by se Vás to týkalo.