Paní se diví, že někdo má trojnásobný vdovský důchod a já se zase divím, že nemám žádný. Přiznávání důchodů se čas od času mění a tak není divu, že někdo má 9000 kč důchodu a někteří jako já spadly do blbých let kdy se změnily podmínky a tak mám 0 kč vdovského důchodu. To je logika našich vládních úředníků že!
Kdyby čeští důchodci měli pořádné důchody, aby jednomu samotnému stačil na slušné žití, ať klidně ty vdovské a vdovecká zruší.... Tvůrci zákonů a výpočtů si uvědomují tu českou bídu. Můj dědeček, když šel do důchodu v roce 1939, tak prý měl důchod 90% platu.
Pokud zemře jeden z manželů, druhý by měl mít nárok alespoň ve výši 40% z důchodu zemřelého. Jednoduché a přehledné. Stát už tak ušetří minimálně 60%. Důchodci peníze sice už tak moc neřeší, pokud nejsou hamouni a nebo je o důchod neobírají dětičky. Jejich vlastnosti je především skromnost a v klidu si užívat zbytek života bez strchu, že by je po volbách někdo vyhodil z bytu nebo jim tam někoho nastěhoval.
nevím jak vás mohl stát donutit odejít z invalidního důchodu do předčasného starobního ale mně jasně na ČSSZ řekli že se mně důchod nedorovná a to už je pokud vím hodně dlouholetá praxe tak nevím na co si stěžujete neznalost zákona neomlouvá
Hlavně musí politici zvážit, zda by měli tak nekřesťanské příjmy a odměny, pokud by ty ženy neporodily ty děti, kteří na ty jejich platy nyní otročí(přispívají). Tak ať těm ženám ty 500 ti stovky urychleně přidají.
Moje známá pořád slyšela od zlých lidí,že prace je dost ať jde dělat a né brát podporu.Našla si práci za 15000 korun jiná nebyla za víc peněz.Zaplatila nájem a zbylo jí asi 2500 korun na jídlo a ostatní věci .Tomu se říká,že práce je dost? Ano ale za kolik to už nikoho nezajímá, živořila a neměla ani na léky.Práce bude dost jen tehdy když se vydělá alespoň 22000 korun.S dětmi jí pomáhají rodiče jinak by bylo zle.
Když mě umřel manžel, tak oba jsme byli v důchodu. Protože manžel měl větší důchod, tak jsem požadovala aby mě byl dán jeho důchod a z mého vypočítán vdovský. Protože v Jihlavě mě sdělili, že nemám nárok, tak jsem se jela zeptat do Prahy i tam mě sdělili, že nemám nárok na vyšší důchod po manželovy, novináři prý mylně informují.
V roce 2018 mi zemřel manžel. Naštěstí mi bylo ten rok 55 a brala jsem 1 rok vdovský důchod. Teď po dobu 4 let nic. Pracuji jako uklízečka, takže peníze žádná sláva. Nikoho nezajímá jestli s penězi vyjdu nebo ne a musím to řešit půjčkou u české spořitelny.
Vdovské ani vdovecké důchody by se neměly přiznávat. Je to nesmyslné a mnohdy se to vyplácí i když na to nárok není, žena nebo muž mají jiného partnera.
Pokud je vdova a ma partnera..no a??? Me spis vadi jini jedinci, kteri vybiraji davky a v zivote nemakli😠
a kolik si myslíte že to je peněz ? můj tatínek dostal asi 1500 Kč jako vdovský důchod po mamince . To lidi závidějí ?