1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 3 roky

Paní se diví, že někdo má trojnásobný vdovský důchod a já se zase divím, že nemám žádný. Přiznávání důchodů se čas od času mění a tak není divu, že někdo má 9000 kč důchodu a někteří jako já spadly do blbých let kdy se změnily podmínky a tak mám 0 kč vdovského důchodu. To je logika našich vládních úředníků že!

17
Před 3 roky

Kdyby čeští důchodci měli pořádné důchody, aby jednomu samotnému stačil na slušné žití, ať klidně ty vdovské a vdovecká zruší.... Tvůrci zákonů a výpočtů si uvědomují tu českou bídu. Můj dědeček, když šel do důchodu v roce 1939, tak prý měl důchod 90% platu.

18
Před 3 roky

Pokud zemře jeden z manželů, druhý by měl mít nárok alespoň ve výši 40% z důchodu zemřelého. Jednoduché a přehledné. Stát už tak ušetří minimálně 60%. Důchodci peníze sice už tak moc neřeší, pokud nejsou hamouni a nebo je o důchod neobírají dětičky. Jejich vlastnosti je především skromnost a v klidu si užívat zbytek života bez strchu, že by je po volbách někdo vyhodil z bytu nebo jim tam někoho nastěhoval.

6

nevím jak vás mohl stát donutit odejít z invalidního důchodu do předčasného starobního ale mně jasně na ČSSZ řekli že se mně důchod nedorovná a to už je pokud vím hodně dlouholetá praxe tak nevím na co si stěžujete neznalost zákona neomlouvá

13
Před 3 roky

Hlavně musí politici zvážit, zda by měli tak nekřesťanské příjmy a odměny, pokud by ty ženy neporodily ty děti, kteří na ty jejich platy nyní otročí(přispívají). Tak ať těm ženám ty 500 ti stovky urychleně přidají.

24
Před 3 roky

Moje známá pořád slyšela od zlých lidí,že prace je dost ať jde dělat a né brát podporu.Našla si práci za 15000 korun jiná nebyla za víc peněz.Zaplatila nájem a zbylo jí asi 2500 korun na jídlo a ostatní věci .Tomu se říká,že práce je dost? Ano ale za kolik to už nikoho nezajímá, živořila a neměla ani na léky.Práce bude dost jen tehdy když se vydělá alespoň 22000 korun.S dětmi jí pomáhají rodiče jinak by bylo zle.

3
Před 3 roky

Když mě umřel manžel, tak oba jsme byli v důchodu. Protože manžel měl větší důchod, tak jsem požadovala aby mě byl dán jeho důchod a z mého vypočítán vdovský. Protože v Jihlavě mě sdělili, že nemám nárok, tak jsem se jela zeptat do Prahy i tam mě sdělili, že nemám nárok na vyšší důchod po manželovy, novináři prý mylně informují.

2
Před 3 roky

V roce 2018 mi zemřel manžel. Naštěstí mi bylo ten rok 55 a brala jsem 1 rok vdovský důchod. Teď po dobu 4 let nic. Pracuji jako uklízečka, takže peníze žádná sláva. Nikoho nezajímá jestli s penězi vyjdu nebo ne a musím to řešit půjčkou u české spořitelny.

15
Před 3 roky

Vdovské ani vdovecké důchody by se neměly přiznávat. Je to nesmyslné a mnohdy se to vyplácí i když na to nárok není, žena nebo muž mají jiného partnera.

25
Před 3 roky
Zdenka Janská

Pokud je vdova a ma partnera..no a??? Me spis vadi jini jedinci, kteri vybiraji davky a v zivote nemakli😠

13
Před 3 roky

a kolik si myslíte že to je peněz ? můj tatínek dostal asi 1500 Kč jako vdovský důchod po mamince . To lidi závidějí ?

14
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt