Důchod je matematický výpočet,záleží na vstupech pro tento výpočet.Když neznám údaje z těchto vstupů u toho konkrétního člověka,tak to nemá cenu se s tím zabývat.
Takže až půjde kamarádka sama do důchodu, bude jí vdovský důchod dosud přiznaný snížen , aby to bylo spravedlivé , protože ve druhém případě asi důchodce tolik nepotřebuje jako zaměstnaná kamarádka...
Hodně zjednodušená odpověď. Chybí tam to podstatné, že za podmínek, které předpokládá odpovídající, bude vdova pobírat ten vyšší vdovský důchod pouze 1 rok na rozdíl od dotazující se důchodkyně.
Je třeba podpořit rodiče - důchodce podle počtu vychovaných děti.
Mluvilo se o ženách, které vychovaly dítě- děti. V tom je ovšem v praxi spousta úskalí- co je to vychované dítě? pominu teď otázku menšiny, a zaměřím se na rozvedené rodiče, kdy dítě dostane do péče otec, na střídavou péči, na výchovu postiženého dítěte, které nikdy nebude vydělávat... jak se bude posuzovat, kdo a jak dítě vychoval? Ona ta myšlenka je hezká, ale v praxi nastane pěkný blázinec.
Nebo jste se nevešla do tabulky ,mě bylo řečeno kdyby se starala o invalidního manžela tak bych měla nárok na vdovský důchod tak ho nemám.
když mi umřel manžel tak mi z ministerstva vnitra přišel dopis, že mám nárok po manželovi dostávat 6500,. kč. Dali mi pouze 3500. Proč ?
Nechal bych plně sirotčí důchod a příspěvek vdovám dorovnávající medián příjmů a později průměrný starobní důchod.
Třikrát více trápila svého manžela.
To je asi podle toho kolikrát byla vdaná.
divné počty