Vzhledem k vývoji cen potravin a bydlení by měl název znít: "Jak klesá reálný důchod.", neboť koupěschopnost důchodců klesá. To, že dostanou víc barevných papírků (kterým mylně říkáme peníze- je to jenom FIAT měna) je jim málo platné, když si za ně koupí méně zboží.
státní rozpočet je jedna velká díra,kde utíkají peníze na nesmysly a vláda se neřídí selským rozumem.Když se daří,tak šetřit a když přijde bída,je kde brát.Politici staví paláce(tOMIO OKAMURA),kupují drahé byty,neplatí nájem,jídlo za hubičku......tady tečou peníze zbytečně.Proč neplatí nájem jako každý druhý......tady se dají ušetřit miliardy do státního rozpočtu.
Plodná diskuse, mnoho nápadů... ale stačilo by udělat jednoduchý graf:
A pak teprve zjistíte kterak stát s úsměvem důchodce průběžně okrádá a ještě se holedbá, co že to pro ně všechno nedělá.
Všicni pseudoekonomové "řvou" jak zvyšování důchodu nad rámec (nedostené valorizace) zatěžuje státní rozpočet. Srovnejte si ale růst platů a mezd, růst inflace a vývoj důchodů !
Hlavní průšvih státního rozpočtu jsou prachy tekoucí v mnohem vyšších řádech hloupě jinam - podle zájmů, nikoliv důchody.
Proto má Řecký důchodce 1600€ ,český 600€ a to nás ods strašila, že dopadneme ,jako Řecko pokud je nezvolíme
Závidím všem,kteří mají 15000 důchod.Moje žena celý život pracovala,vychovala 3 děti a v 74 letech je na 10000Kč.Bohužel ani s mým důchodem se na průměr 15000 nedostanem.Hřejě mně u srdce,že soudružka Pekarová sebere funkcionářům KSČ/nevím jak/jejich vysoké penze a rozdá je mezi nás.Jen by mně zajímalo,kdo sebere vysoké penze všem,kteří si nakradli po revoluci na kuponovce,kteří půl života proseděli ve sněmovně a senátu.Můj známý seděl za komunistů na okrese a má penzi 19000kč.Ctěl bych vidět důchdy poslanců v EU,Topolánka,Klause apod.
celý život pracovala ale asi za málo. když někdo neřeší za kolik dělá a pak si stěžuje (tak jedině na sebe)
To,že se přidávají důchody a věčně se o tom mluví jako by si důchodci žili nad poměry. to,že se přidá navíc 300kč a zatím se ustavičně něco zdražuje z potravin elektřiny,voda a jiné to se nikde nepíše.Nebo si koupíte výrobek za dražší peníze a váhově je menší ..O zelenině ani nemluvě a ovoci.Takže souhrně si nakoupíte méně i když se vám důchod v průměru zvedne kolem pětistovky. A ještě lepší a k smíchu je jak se přidá důchodcům tisícovka,když se dožijí 85let.To se z dělníků málo ,kdo dožije a jinak bude mít už mysl,tak blbou,že nebude vědět,že mu něco přibylo. Místo,aby si je mohl užít, když je ještě při smyslech.
musíte se starat během života kolik vyděláte (každý chce většinou co nejvíce a ne co mu dají) pak si ti co měly vyšší cíle nestěžují
důchody se zvyšují, ale komu, je to to samé jako nejvyšší hrubá mzda, ti co mají hodně, dostanou opět více, myslím, že zvyšování důchodů, příspěvků na dítě a další by nemělo být plošné, já vím , budete opět brblat, ale každý si myslí to co já, jen to nepřizná, já ano
Copak s těmi duchodci udělat ??Pořad maji malo jsou stary a nic už nepotřebuji a stat to stoji strašne peniza že! Měli by jste se stydět! Ja jsem pracovala cely život dala statu dvě pracujici a vzdělane děti a duchod mi p Klaus S p Kalouskem vyměřil nevim jak? Jako kdybych se tu valela 43let hotova almužna nepracujici a živnostnici kteři odvadi to nejmenši minimum maji take vic peněz je to na chcipnuti ještě že mam manžela jinak bych byla socka za praci takto odměněna hm fakt dobry žit v teto zemi ! Byt mlada tak tu davno nejsem!!!
a starala jste se o to abyste měla větší výplatu nebo jste si odkroutila 8 hodin a stěžujete si až teď ?
Hlavně, že se zbytečně investují miliardy do nesmyslného zbrojení a církevních restitucí. Vojenské mise - Afghánistán, jaké byly náklady ? Kolik našich vojáků zbytečně zemřelo nebo skončili vážně zraněni s trvalými následky. Co to přineslo to hraní si na vojáky ? Inkluze je dalším nesmyslem. Pokud na studia někdo nemá, tak mu nepomůže ani 100 asistentů a bude stejně nepoužitelný. Dále zrušit většinu neziskových organizací, které jsou spolkem parazitů a darmožroutů. Vrcholem je senát, který vnímám jako trapný cirkus dávno přezrálý ke zrušení.
Je třeba vypsat referenda ke zrušení nepotřebných institucí a zbytečně neplýtvat žádnými prostředky
Bez výše uvedeného se obejdeme a na zvýšení důchodů bude dost !