1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 3 roky

Vzhledem k vývoji cen potravin a bydlení by měl název znít: "Jak klesá reálný důchod.", neboť koupěschopnost důchodců klesá. To, že dostanou víc barevných papírků (kterým mylně říkáme peníze- je to jenom FIAT měna) je jim málo platné, když si za ně koupí méně zboží.

28
Roman Mysik

státní rozpočet je jedna velká díra,kde utíkají peníze na nesmysly a vláda se neřídí selským rozumem.Když se daří,tak šetřit a když přijde bída,je kde brát.Politici staví paláce(tOMIO OKAMURA),kupují drahé byty,neplatí nájem,jídlo za hubičku......tady tečou peníze zbytečně.Proč neplatí nájem jako každý druhý......tady se dají ušetřit miliardy do státního rozpočtu.

17
Před 3 roky

Plodná diskuse, mnoho nápadů... ale stačilo by udělat jednoduchý graf:

• růst důchodů
  • růst platů
  • růst cen
  • růst inflace

A pak teprve zjistíte kterak stát s úsměvem důchodce průběžně okrádá a ještě se holedbá, co že to pro ně všechno nedělá.

36
Před 3 roky

Všicni pseudoekonomové "řvou" jak zvyšování důchodu nad rámec (nedostené valorizace) zatěžuje státní rozpočet. Srovnejte si ale růst platů a mezd, růst inflace a vývoj důchodů !

Hlavní průšvih státního rozpočtu jsou prachy tekoucí v mnohem vyšších řádech hloupě jinam - podle zájmů, nikoliv důchody.

41
Před 3 roky
Vladimír Komárek

Proto má Řecký důchodce 1600€ ,český 600€ a to nás ods strašila, že dopadneme ,jako Řecko pokud je nezvolíme

2
Před 3 roky

Závidím všem,kteří mají 15000 důchod.Moje žena celý život pracovala,vychovala 3 děti a v 74 letech je na 10000Kč.Bohužel ani s mým důchodem se na průměr 15000 nedostanem.Hřejě mně u srdce,že soudružka Pekarová sebere funkcionářům KSČ/nevím jak/jejich vysoké penze a rozdá je mezi nás.Jen by mně zajímalo,kdo sebere vysoké penze všem,kteří si nakradli po revoluci na kuponovce,kteří půl života proseděli ve sněmovně a senátu.Můj známý seděl za komunistů na okrese a má penzi 19000kč.Ctěl bych vidět důchdy poslanců v EU,Topolánka,Klause apod.

34
Před 3 roky
Hrumila Hrumila

celý život pracovala ale asi za málo. když někdo neřeší za kolik dělá a pak si stěžuje (tak jedině na sebe)

To,že se přidávají důchody a věčně se o tom mluví jako by si důchodci žili nad poměry. to,že se přidá navíc 300kč a zatím se ustavičně něco zdražuje z potravin elektřiny,voda a jiné to se nikde nepíše.Nebo si koupíte výrobek za dražší peníze a váhově je menší ..O zelenině ani nemluvě a ovoci.Takže souhrně si nakoupíte méně i když se vám důchod v průměru zvedne kolem pětistovky. A ještě lepší a k smíchu je jak se přidá důchodcům tisícovka,když se dožijí 85let.To se z dělníků málo ,kdo dožije a jinak bude mít už mysl,tak blbou,že nebude vědět,že mu něco přibylo. Místo,aby si je mohl užít, když je ještě při smyslech.

33
Před 3 roky
Antonie Kapitolová

musíte se starat během života kolik vyděláte (každý chce většinou co nejvíce a ne co mu dají) pak si ti co měly vyšší cíle nestěžují

Před 3 roky

důchody se zvyšují, ale komu, je to to samé jako nejvyšší hrubá mzda, ti co mají hodně, dostanou opět více, myslím, že zvyšování důchodů, příspěvků na dítě a další by nemělo být plošné, já vím , budete opět brblat, ale každý si myslí to co já, jen to nepřizná, já ano

6
Před 3 roky

Copak s těmi duchodci udělat ??Pořad maji malo jsou stary a nic už nepotřebuji a stat to stoji strašne peniza že! Měli by jste se stydět! Ja jsem pracovala cely život dala statu dvě pracujici a vzdělane děti a duchod mi p Klaus S p Kalouskem vyměřil nevim jak? Jako kdybych se tu valela 43let hotova almužna nepracujici a živnostnici kteři odvadi to nejmenši minimum maji take vic peněz je to na chcipnuti ještě že mam manžela jinak bych byla socka za praci takto odměněna hm fakt dobry žit v teto zemi ! Byt mlada tak tu davno nejsem!!!

8
Před 3 roky
Jirina Boumova

a starala jste se o to abyste měla větší výplatu nebo jste si odkroutila 8 hodin a stěžujete si až teď ?

7
Zobrazit dalších 5 reakcí
Před 3 roky

Hlavně, že se zbytečně investují miliardy do nesmyslného zbrojení a církevních restitucí. Vojenské mise - Afghánistán, jaké byly náklady ? Kolik našich vojáků zbytečně zemřelo nebo skončili vážně zraněni s trvalými následky. Co to přineslo to hraní si na vojáky ? Inkluze je dalším nesmyslem. Pokud na studia někdo nemá, tak mu nepomůže ani 100 asistentů a bude stejně nepoužitelný. Dále zrušit většinu neziskových organizací, které jsou spolkem parazitů a darmožroutů. Vrcholem je senát, který vnímám jako trapný cirkus dávno přezrálý ke zrušení.

Je třeba vypsat referenda ke zrušení nepotřebných institucí a zbytečně neplýtvat žádnými prostředky

Bez výše uvedeného se obejdeme a na zvýšení důchodů bude dost !

8
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt