Abychom v těch 65-ti letech udrželi moč a stolici. Když vidím naše rodiče, kteří odcházeli do důchodu okolo 59- 60 let, mírně předčasně pravda, ale dnes s krásnými důchody okolo 14 - 17.000,-Kč, když vidím, jak jsou nemocní, co je všechno trápí....ač jsem ateista, bůh s námi. Příští rok mi bude 50.
Chápu, že díky lékařské vědě se lidé dožívají vyššího věku, že státní rozpočet to nestíhá financovat, důchodců přibývá. Nemají nechat rozkrádat republiku Klausem jako ministrem financí a zbytečně předraženými zakázkami počínaje malými obecními úřady, konče státními zakázkami typu dálnice atd.
zvyšuje se průmšrný věk, ae to je i důsledek nízké novorozenecké úmrtnosti, ale mnohdy za jakou cenu.
Mám již odpracováno 42 let, dvě děti, do důchodu až za 3 a půl roku. Proč by nemohl mít důchod člověk, který odpracoval 40 let nezávisle na dosažení věku? Vždyť ti lidé jsou již unavení. Kdo by pracovat chtěl, pracoval by dále. Za tu dobu si ten důchod již předplatili. Po roce 89 všechno zprivatizovali. A dále pokračují a rozprodávají naši zemi cizákům. Zisky plynou do zahraničí a naši lidé dostávají almužny. Přála bych těm mladším, aby měli pěkný život a odchod do důchodu nejvýše v 60 nebo 62 letech. Naše tělesné schránky se opotřebovávají jako každý materiál. Někdo má lepší základ a dožije se vyššího věku, někto horší a pak umírá mladý. Ženy, které vychovaly nové plátce daně by měly být zvýhodněny,
Ženy, které měly děti, jsou stále zvýhodněny oproti mužům stejného data narození nižším důchodovým věkem. A bude to tak ještě hezkých pár let.
Ano, normálně bych byla v důchodu, ale takto mě čeká ještě pracovat 6,5 roku. 6,5 roku je dlouhá doba. Utahaná jsem neskutečně a jako odměnu slibuji těm, co mi toto nalajnovali, že budu volit komunisty. A věřím tomu, že nebudu sama. Ti, co se živí tužkou, ti to zvládnou, dělnické profese to fyzicky nezvládají.
To jste na tom líp jak já .Při starém bych za rok šla do důchodu ,přidali mi 11 let .
Doplatily na to hlavné ženy narozené po 1961 roce. Byl zvýšen důchosdový věk, po revoluci byla naše generace záměrně znevýhodnšna kdy se na vedoucí pozice dosazovali mladičcí Bc. a nás nešiky bez angličtiny propouštěli z práce, tím pádem nám bylo znemožněno dosáhnout na vyšší finanční ohodnocení a tím brát vyšší důchod.nhledě k tomu 45 let praxe bylo ve výplatě srovnáno se mzdou nastoupišého mladíčka.
Nemáte pravdu bylo to dříve jsem narozená v roce 1959 a už jsem šla do duchodu skoro v 62 letech a mám 2 děti.
Tak přád jenom důchodci - to je strašnej problém není na důchody už mne s tím docela štvete ! Ale na dávky a různé neziskovky prachy jsou a to ještě chcete přivést migranty ??
Mazánku to píšete o svých předcích. Asi je chyba ve výchově. Kupte si mateřídoušku, tam budou články odpovídající vaší mentalitě. Píše se o všem. Štve vás to a nejen že to čtěte, ale i na to reagujete.
Dříve bych šla do důchodu v 55 letech se dvouma dětma, nyní skoro v 64, takže mi bylo s láskou a zvesela přidáno 9 let. A to je hrozně moc. Nikdo neví, ani já, zda dožije v tělesné a duševní kondici svého odchodu, když v něm máme trávit 1/3 dalšího života. A pak si přečtu článek o 60 leté seniorce, nebo dovolená pro 55+ jako seniory....takže jako senioři máme makat?? To je absurdní parodie. Kvalita života se zákonitě snižuje, člověk nestíhá mladým, tělo je opotřebované a nemocné. Tak šup..chceš do předčasnýho? Tak tě ztrestáme na penězích! To jsme to dopracovali teda. Chceš na menší úvazek, protože nestíháš a jsi utahaný? Jenže pak se ti z toho holenku také vypočítá nižší důchodeček..tak co potom, človíčku chceš? Možnosti máš, a že je nevyužiješ? Tvoje chyba. Je mi z toho blivno...
Je mi žen líto,upřímně.Nemám možnost to změnit,Je to sobeckost a arogance od mužů,ale také sobeckost vzdělaných žen,které mají vliv na dění,ale role matky je jim cizí.Jejich smysl života jsou funkce a moc.Ženám se zástěrou veřejně pohrdají,jako osobami meněcenné rasy
Napsal jste to s citem a hezky. Věra Smutná je opravdu smutná ukázka agrese.
Komouši,vraťte se se,chodím do práce od roku 1986,plus dva roky vojny,za Vás bych šel do dúchodu v šedesáti, ale přidali mi ještě pět let,kofoly si pěkně leží a tloustnou doma...takovou demošku,jsem opravdu nečekal.....
Budoucnu se odcházet do důchodu nebude neboť dnes je to 65 let. Málo kdo se dožije 70-80 tak většina bude tahat rakev sebou. Odchod v 70 létech bude konečný. Jsou lidé kteří si užívaly důchod 20-25 let. Dnes stát na tom viděla. Důchod bude jen 5-10 let.
Všechno dobré, ale co Vaše čeština ? Ta je neuvěřitelná!
Dřív to bylo praktické. Moje matka šla do penze v padesátipěti letech My sestry jsme jí dávaly děti jako do školky. Mohly jsme pracovat v náročných povolání nikdy nechybět v práci.Po sedmdesátce už nemohla a starší vnoučata s námi se starají zas o ni.
Presne tak. Ja chodila do prace bez osetrovacek. Rodice mi hlidali I v lete a ja byla vklidu. Dnes mit dite je vetsi zahul I kdyz maji konzervy a papirove plenty.