1600/1600Zbývá 1600 znaků

Argumentovat cenou chleba mi připadá opravdu nemístné a srovnávat si žaludky. Jak jste si zajisté všimli u názorného příkladu výpočtu malého a velkého důchodu, tak je mezi nimi rozdíl opravdu "miniaturní",. Rozdíl mezi důchodem 10 000 a 22 000,- je na přidání celkem 156,-Kč !!!!! Takže lidé, kteří celý život odváděli na svůj důchod vysoké částky, tak si pak mohou zakoupit o 7 kusů chleba více, i když odvedli o statisíce více za celý život...

22
Před 3 roky
Věra Sedláčková

Jste na hlavu? Rozdíl mezi 10 000 a 22 000 se Vám zdá minimální? Dejte si studený obklad, milá dámo!

2
Před 3 roky

35 let na montážích.Sice pěkný plat ,ale 220 až240 hodin skoro každý měsíc,no aa ten důchod taky stojí za to.Chceš slušný důchod....tak co nejvíc odváděj státu

28
Před 3 roky
Petr Vaculík

jenomže ne všichni mohli pracovat na montážích

1
Před 3 roky

Paní Jičínská, zkuste se také zamyslet nad tím kolik kdo platí na sociální pojištění a jaké by byly důchody, kdyby všichni odevzdávali stejnou částku, když mají stejné žaludky. Kromě toho všechny výdaje nejdou jen do žaludku. Lidé, kteří mají o pár tisícovek nadprůměrný důchod, si ze svých vysoce nadprůměrných platů (z kterých se přispívá na důchody několika dalších důchodců) pořídili dražší bydlení, auta, apod. a tak platí vyšší pojistky, vyšší daně z nemovitostí, mají vyšší náklady na bydlení, atd. Toto vše se také zdražuje v procentech. Pokud toto někdo nepochopí, tak lze předpokládat, že má asi nízký důchod.

24
Před 3 roky
Zdenek Lukes

A asi i nizké IQ!

15
Před 3 roky

Je to hnus číst. Všichni nemohli vydělavat hodně a odvádět v tom případě větší daně, protože museli být i řezníci, pekaři, šoféři a jiné profese, kde plat byl nízký, ale bez těchto lidí bychom se neobešli. Takže co v této době pro nás dělali za malý plat, nemohli si vyskakovat jako jiní, tak teď to mají stejné. Styďte se..

35

Když jsem šel před 7 lety do důchodu měl jsem důchod mírně nadprůměrný a nyní mám již důchod podprůměrný - dáno tím že se víc přidává bohatým. FUJ !!!

47
Před 3 roky
Jaroslav Pšenička

já bych všem dala stejně ať se nehádáme

6
Před 3 roky

A máme to tady, jak se dalo čekat...v rámci "lovu na voliče" dochází k diskvalifikaci kvalifikace a množství odvedené práce (tím pádem k vyšším odvodům sociálního pojištění) v produktivním věku. Abych si zajistil vyšší důchod, dlouhá léta jsem pracoval ve dvou pracovních úvazcích. Z obou jsem jistě odváděl sociální pojištění (důchod jsem si předplácel). Ti, co se "povalovali", neměli žádnou zodpovědnost a užívali si život se dnes dočkají téměř stejné valorizace důchodu jako my naivní hlupáci. Smutné. "Každý svého štěstí strůjcem" přestává platit...

18
Před 3 roky

Vždyt se vyjádřil ten s těma dredama, že důchodci z býv. režimu nemají nárok. Poslouchala jsem to v tv. Já také začínala po SEŠ na 1000,-Kč, myslím na 800,-Kč. Nevím, musela bych se podívat. Proto vím, koho volit. Ne toho, kdo nás nemá rád, že jsme se dříve narodili a brali menší peníze.

20
Před 3 roky

Nejvíce jsou bití na duchodech co zažili totalismus,malé výplaty, ale bylo levné zboží, potraviny

49
Před 3 roky
Anna

Ano souhlasím s vámi,malé výplaty,malé odvody,malé výpočty důchodů,ale přidávání by mělo být už stejné,prpotože zboží se zdražuje všem stejně.Podle mne to paní Maláčová tentokrát udělala správně,už nejsou tak markantní rozdíly v těch částkách,fandím jí,myslí na nízkopříjmové skupiny lidí !!!

11
Před 3 roky

Nelíbí se mi, že se důchody nezvyšuji všem o stejnou částku. Zásluhovost je vyjádřena již při vyměřováni důchodu, dál se už žádné zásluhy neziskavaji(pokud dál nepracují), tak proč mají někteří dostat vic než jiní? Upozorňuji, že se nejedná o závist, já na tomto systému vydělám, ale přijde mi to nespravedlivé.

8
Před 3 roky

Nejvíce dostanou přidáno ti, kteří jsou nejméně potřební. Takto si to nastavili ústavní soudci, aby i důchodovém věku byli nadále co nejvíc zásluhoví. To je jasný střet zájmů ze strany ÚS. ÚS není nestranný, prosazuje zájmy důchodců-milionářů a na druhé straně vytváří armádu adeptů na bezdomovectví.

3
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt