Argumentovat cenou chleba mi připadá opravdu nemístné a srovnávat si žaludky. Jak jste si zajisté všimli u názorného příkladu výpočtu malého a velkého důchodu, tak je mezi nimi rozdíl opravdu "miniaturní",. Rozdíl mezi důchodem 10 000 a 22 000,- je na přidání celkem 156,-Kč !!!!! Takže lidé, kteří celý život odváděli na svůj důchod vysoké částky, tak si pak mohou zakoupit o 7 kusů chleba více, i když odvedli o statisíce více za celý život...
Jste na hlavu? Rozdíl mezi 10 000 a 22 000 se Vám zdá minimální? Dejte si studený obklad, milá dámo!
35 let na montážích.Sice pěkný plat ,ale 220 až240 hodin skoro každý měsíc,no aa ten důchod taky stojí za to.Chceš slušný důchod....tak co nejvíc odváděj státu
jenomže ne všichni mohli pracovat na montážích
Paní Jičínská, zkuste se také zamyslet nad tím kolik kdo platí na sociální pojištění a jaké by byly důchody, kdyby všichni odevzdávali stejnou částku, když mají stejné žaludky. Kromě toho všechny výdaje nejdou jen do žaludku. Lidé, kteří mají o pár tisícovek nadprůměrný důchod, si ze svých vysoce nadprůměrných platů (z kterých se přispívá na důchody několika dalších důchodců) pořídili dražší bydlení, auta, apod. a tak platí vyšší pojistky, vyšší daně z nemovitostí, mají vyšší náklady na bydlení, atd. Toto vše se také zdražuje v procentech. Pokud toto někdo nepochopí, tak lze předpokládat, že má asi nízký důchod.
A asi i nizké IQ!
Je to hnus číst. Všichni nemohli vydělavat hodně a odvádět v tom případě větší daně, protože museli být i řezníci, pekaři, šoféři a jiné profese, kde plat byl nízký, ale bez těchto lidí bychom se neobešli. Takže co v této době pro nás dělali za malý plat, nemohli si vyskakovat jako jiní, tak teď to mají stejné. Styďte se..
Když jsem šel před 7 lety do důchodu měl jsem důchod mírně nadprůměrný a nyní mám již důchod podprůměrný - dáno tím že se víc přidává bohatým. FUJ !!!
já bych všem dala stejně ať se nehádáme
A máme to tady, jak se dalo čekat...v rámci "lovu na voliče" dochází k diskvalifikaci kvalifikace a množství odvedené práce (tím pádem k vyšším odvodům sociálního pojištění) v produktivním věku. Abych si zajistil vyšší důchod, dlouhá léta jsem pracoval ve dvou pracovních úvazcích. Z obou jsem jistě odváděl sociální pojištění (důchod jsem si předplácel). Ti, co se "povalovali", neměli žádnou zodpovědnost a užívali si život se dnes dočkají téměř stejné valorizace důchodu jako my naivní hlupáci. Smutné. "Každý svého štěstí strůjcem" přestává platit...
Vždyt se vyjádřil ten s těma dredama, že důchodci z býv. režimu nemají nárok. Poslouchala jsem to v tv. Já také začínala po SEŠ na 1000,-Kč, myslím na 800,-Kč. Nevím, musela bych se podívat. Proto vím, koho volit. Ne toho, kdo nás nemá rád, že jsme se dříve narodili a brali menší peníze.
Nejvíce jsou bití na duchodech co zažili totalismus,malé výplaty, ale bylo levné zboží, potraviny
Ano souhlasím s vámi,malé výplaty,malé odvody,malé výpočty důchodů,ale přidávání by mělo být už stejné,prpotože zboží se zdražuje všem stejně.Podle mne to paní Maláčová tentokrát udělala správně,už nejsou tak markantní rozdíly v těch částkách,fandím jí,myslí na nízkopříjmové skupiny lidí !!!
Nelíbí se mi, že se důchody nezvyšuji všem o stejnou částku. Zásluhovost je vyjádřena již při vyměřováni důchodu, dál se už žádné zásluhy neziskavaji(pokud dál nepracují), tak proč mají někteří dostat vic než jiní? Upozorňuji, že se nejedná o závist, já na tomto systému vydělám, ale přijde mi to nespravedlivé.
Nejvíce dostanou přidáno ti, kteří jsou nejméně potřební. Takto si to nastavili ústavní soudci, aby i důchodovém věku byli nadále co nejvíc zásluhoví. To je jasný střet zájmů ze strany ÚS. ÚS není nestranný, prosazuje zájmy důchodců-milionářů a na druhé straně vytváří armádu adeptů na bezdomovectví.