1600/1600Zbývá 1600 znaků

U zvyšování důchodů nechápu jednu věc: jestliže se zvedne inflace např. o 3% tak chleba se zdraží z 20,- Kč na 20,60 Kč. Pro mně stejně jako pro toho kdo má vyšší nebo nižší důchod. Jenže ten kdo má důchod vyšší, dostane přidáno víc, kdo má nižší dostane přidáno méně. To mě nutí k zamyšlení, jestli ti s vyššími důchody mají větší žaludky než ti s nižšími. TAKŽE TADY JE NĚCO ŠPATNĚ.

248
Před 3 roky
Filomena Jičínská

Měla si víc makat.

Před 3 roky

Vím, že někteří lidé mají nezaslouženě malé důchody. Vycházelo se z nízkých předešlých platů, i když měli odpracováno více, než 40 let. Také mají nízké důchody lidé, kteří platili minimální pojistné a další nezdaněné peníze brali od šéfa rovnou na ruku...Ale není možné, aby se důchody zvyšovaly paušální částkou, ne poměrnou. Jak by k tomu přišli lidé, kteří odváděli odbornou práci za vyšší mzdu? Mají právo na vyšší důchody, protože odváděli obrovské daně i pojistné..

130
Před 3 roky
Eva Hanzlíková

Plně souhlasím.

Před 3 roky

Nechápu o co jde těm, co naříkají, že se nebude přidávat všem stejně. Pracovali oni stejně a odváděli na sociální pojištění také stejně? Já se snažila vydělávat, protože samozřejmě jsem počítala s tím, že jednou půjdu do důchodu. Dřela jsem ve třísměnném provoze a následně v nepřetržitém, rasovina jako blázen, ale slušně placená, tak mám nyní slušný důchod. No a příbuzná brečí, že dostane méně než já, ale ona po roce 1989 objevila ÚP a podporu v nezaměstnanosti a nyní je s rozumem někde, ale závidí. Nechápu proč, mohla stále pracovat, měla slušnou práci za slušnou mzdu, ale pohodlí na podpoře ji učarovalo. Tak ať se nediví.

128
Před 3 roky
Rosa Brenda

Podobně jsem to měl v životě já. Náročná, zodpovědná práce v třísměnném nepřetržitém provozu a k tomu dlouhá léta ve dvou úvazcích, abych si vylepšil důchod. A je to tady, měl jsem si užívat pohodu a klídek jako někteří mí známí, kteří stále jen brečí, proč se přidává jen těm s vyššími důchody. Prostě nechápou a nechtějí !!! pochopit to, že jsme si ten důchod předpláceli dřinou a vyššími odvody sociálního. Hezký den

11
Před 3 roky

Zda je to dost nebo nikoliv je jedna věc. Na druhé straně není důvod přidávat každému stejně. Důchod dostáváme taky za zásluhy. Za to jak jsme pracovali a jak jsme se snažili. Proto má každý důchod dvě složky.

80
Před 3 roky
Viktor Kliment

Ha ha jak komunisti nebo dnešní vláda ti teda toho pro stát udělali pěkné hov....

9
Před 3 roky

Zásluhovost je jasná a spravedlivá, ale proč kdo měl před 5 lety důchod lehce nadprůměrný má dnes důchod podprůměrný, protože valorizace důchodů je nízká a stále více důchodců se propadá do chudoby. Průměrné

mzdy rostou po tisících, důchody po stokorunách. Za 100 Kč si dnes nekoupíte ani oběd.

52
Před 3 roky
Petr Splechta

Ano, za Bureše jsou důchody ke mzdám menší

Sama nespravedlnost. Ja jsem pracovala na železnici v zimě v letě v dešti, prostě za každeho počasi. Někdo musel nakladni dopravu zpracovat, aby nakladni vlak odjel ze stanice.Přitom 12/24 to znamena denni a nočni. Jak vypadala mistnost do ktere jsem se vracela s napsanym vlakem, to by vydalo na romam. Topilo se v kamnech, žadna tepla voda,jeden zachod jak pro muže tak ženy.4 lidi v jedne mistnosti a vozmistr měl svou jednu mistnost. Dodnes nechapu jak jsem mohla tak dlouho dělat tuhle praci. Ovšem vše odnašely me děti. A důchod za 40 let prace v hroznych podminkach přimo směšny !!!!!

26
Před 3 roky
Drahomíra Vronková

Hlavně,že určitá část obyvatel,kteří zásadně nikdy nepracují dostává velkorysé důchody,přestože nikdy nepracovali a jenom pobírali všemožné soc. dávky.Z čeho se jim důchody vypočítávají to je mi naprostá záhada....

19
Zobrazit další 2 reakce
Před 3 roky

Vážení přátelé, diskutuje se zde o výši důchodů. Ale existuje zde ještě jedna skupina. Jsou to lidé, kteří se v produktivním věku rozhodnou pečovat o své vážně nemocné dítě, rodiče apod. Pokud někoho takového znáte, víte že to je opravdu těžká práce 24 hod. denně. Tito lidé žijí z příspěvku na péči. A víte o kolik se příspěvek na péči zvýší v době prudkého zdražování??? O nic, o 0kč. Vždyť nemocní a postižení nepotřebují léky, pomůcky elektřinu, jídlo, oblečení atd. Ale je jedno řešení. Ústav a smrt. Takže důchodci jsou na tom ještě dobře.

27
Před 3 roky
Petr Prochazka

Máte bohužel polopravdu. Příspěvek na péči zvýšila Maláčová pro nejpostiženější 4. skupinu, poslanci přidali i 3. skupinu a na lehčí a střední (1. a 2. skupinu) jaksi pozapomněla, ty zcela zanedbatelně valorizovala Sobotkova vláda před dávnými lety. Jinak Vám dávám plně za pravdu, že valorizaci (stejně či podobně jako důchody) by si zasloužily i příspěvky na péči.

22
Zobrazit další reakci
Před 3 roky

Začíná to vzděláním. Kdo má vysokou školu, kvalitní zaměstnání a odpracuje stanovený počet let má i dobrý důchod. Kdo se nehodlá zdržovat učením od jiných zájmů nebo si nevybere dobrý učební obor bude mít důchod nízký. Asi nemůže mít stejný důchod chirurg a uklízečka. Toby mohl pochopit každý. Ale je tady i řada lidí, kteří pracují sporadicky nebo vůbec a měsíčně dostávají tolik, že se to nesmí zveřejňovat!

67
Před 3 roky

dobrý ne ?? kalous dal 0 a 45 - takjže furt je to lepší jak za něk a na víc se hooodně zvedla průměrná mzda a proto dne skalous vjkládá, že v poměru ke mzdě mají důchodci méně - je to jen kec, právě protože se velmi zvedla ta mzda a důchodý jen o ty valorizace a přídavek a vo tom to je !!

22
Před 3 roky
Jiří Kvapil

Lžeš jak Babiš. Zjisti si to. 40,-Kč přidal Babiš pro rok 2016. To byl totiž ministrem financí.

26
Zobrazit dalších 6 reakcí
Před 3 roky

Pokud má člověk vyšší důchod , tak si ho asi zaslouží. Ono pracovat a pracovat je velký rozdíl. Já jsem více méně vždy pracovala na třísměnný provoz a ty noční směny nikomu nepřeji. Měla jsem , ale slušný plat a mám slušný důchod. Nechápu lidi , kteří pracovali např. na zkrácenou pracovní dobu a ještě k tomu na ranní směny , že ted mají za nespravedlivé vyšší svého důchodu. Každému stejným metrem ? To si asi děláte srandu.

29
Před 3 roky
Viktoria Jašková

Souhlasím.Měli plošně zvýšit důchody lidem od 75 a výše.Těm bych přidala a třeba 1000 kč a pak bych z navýšené částky vypočítala normální navýšení důchodu.Ti měli nzké výdělky a tak mají i nízké důchody.Navíc nevím,proč se pořád naříká.Od ledna 2022 dojde ke zvýšení základní výměry důchodu o 350 Kč z 3.550 Kč na 3.900 Kč a ke zvýšení procentní výměry důchodu o 1,3 %. K procentní výměře se dále přičte 300 Kč.

10
Zobrazit další reakci
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt