je vydět že tan spisovatel nezná nic,bydlím v Mostě a mám artrozu ramen,kolen /3+4 stupně/lokte artrozu,2plotýnky zborcený,cukrovku,atd,mám id 2 stupně protože mi pos.lékařka p.Kárová opakovaně zamítla moji žádost o zvýšení na 3 stupen,jak si mohu najít praci když nemohu dlouho stat nebo sedětchodím o berlích ale nikoho to nezajímá,tady na mostecku snad dostavají odměny že zamítají žádosti
To i v Praze..., mojí kolegyni, která je na tom zdravotně velice špatně, má po léčbě leukémie trvalé následky s motorikou i další neurologické problémy, postupně snížili důchod ze 3.stupně na 1.stupeň, přitom by vzhledem ke svému zdravotnímu stavu, měla mít nárok na plný, 3.stupeň invalidity...,bude podávat odvolání...
Nechtít pracovat je horší, než pracovat nemoct. Částečný invalidní důchod je- už podle názvu- částečná náhrada za % o která je snížena pracovní schopnost invalidy kvůli postižení. Ne tedy 100% neschopnost. Tu nemá nikdo.
Že by někdo rád, když dostane invalidní důchod, zůstal sedět za pecí a brečel, jak má malý důchod, jak je nemocný a nemožný, litoval se, je jedna možnost.
Druhá je- dělat, co zmůžu a dokud to zmůžu, být ještě platný, nepoddávat se a nerezignovat.. Za obyčejnou lenost ani závist, totiž invalidita a důchod, nepřísluší. Jsem přesvědčena, že většina invalidů, by se svého důchodu ráda zřekla, výměnou za plné zdraví a život bez bolestí..
Z celé téhle diskuze viním osvětu. Mám neteř která má od 3 let svalové onemocnění, velmi se snaží rehabilituje, vystudovala vysokou školu a výsledek- když si stoupne z vozíčku a chodí tak je simulant, pracující mamka která jí uklízí, nakupuje atd.. tak ta zneužívá systém a neteř je mamánek a zaměstnavatelé chtějí invalidního důchodce, ale takového který bude pracovat 8 hodin denně a nechodí k lékaři.. nikdo pak nevidí druhou stranu mince, osamostatnění neteře je nemožné nikdo jí nedá hypotéku, s invalidním důchodem si pronájem nezaplatí...když nebude cvičit a rehabilitovat tak nemoc bude postupovat a ona bude na vozíku trvale...atd. Chápu, že pak vznikají diskuze o tom že je systém zneužíván, když má každý pocit že vozíčkář musí být jen na vozíku, že slepec nemůže mít mobil a zbytky zraku, že příspěvek na péči rodinu velmi obohatí a pečující maminka, manžel atd. je vlastně vysmátý a že pracovní trh čeká na invalidní důchodce. No a poslední. perla, když by bylo štěstí a našla se práce, tak přijde přisouzení zdravotního stavu, dopoledne chodí neohlášená kontrola na využívání příspěvku na péči, zjištění jestli je příspěvek ještě nutný k vyplácení ( tím že se neteř snaží tak již 2X na udání, že chodí) a hendikepovaný by tedy měl sedět doma a čekat ...Já zas čekám kdy se přestane snažit, rehabilitovat, zajímat se, a prostě přijme fakt, že bude sedět doma s nataženou dlaní...
Mám 3 operace plotenek jsem na 2stupni invali.na inv.duchode jsem 21let a beru 6200.za těch 21 let se mi to zvedlo o 3000kc to je pro smích.pracovala jsem i po operacích teď už to moc nejde a nikdo mě ani pořádně nechce.sla bych ráda ale nevydržím dlouho stát ani sedět. No co nadělám.
já jsem si žádala o ID a zamýtliho ,to že jsem podle lékaře zdravá ,ale že nejde dělat 8 hodin i víc už nechápe,jsem poád nemocná jak s rukama, nohama i se zádama, a k tomu ještě jiné nemoci tak stejně na to nemám nárok .
Jsem po obostrané mozkové mrtvici,důchod mne uznaly po 4 letech 5572,mám platit z toho nájem 10500kc,leky a vše okolo.nebýt mojí maminky které je 71 jsem bezdomovec.
Nic proti, ale.... Pokud mám standardní či ještě vyšší příjem, k čemu tedy ještě invalidní důchod?
je to náhrada za možný ušlý zisk či za komplikace s tím spojené, jistá satisfakce. Jsem v ID a také si vydělám více než často zdravý občan, ale kdybych nebyla nemocná, vydělala bych si ještě více, jelikož mě limituje doba, po kterou jsem schopna pracovat. Nemám tudíž stejné podmínky stran zdravotního stavu a proto mi to kompenzuje byť ne 100% invalidní důchod. Neexistuje přece žádná hranice "dostačujícího výdělku".
Znám případ invalidní důchodce třetího stupně který pracuje a ještě manžel bere opatrovne je to vůbec možné
Že se nestydíte brát důchodcům z toho mála, co vyplacite za těžce vydrenou práci.
Co komu kdo bere, jsem také ID a nerozumím o čem mluvíte
Mám invalidní důchod 3 stupně , můžu si prividelat