Proč se přidává procentuelně, ti,co mají dost, dostanou ještě víc. Ti, co mají prd, dostanou prd. Nikoho třeba nenapadlo, že když zůstane z partnerů jeden sám, vše musí hradit z jednoho důchodu. A topí, svítí jako by byli dva. Myslím, že by se měl i na toto brát zřetel.
Paní Anno nebere a bohužel je to správné. Mě trvalo rok po smrti manžela, než jsem si zvykla žít z jednoho důchodu. Ale jde to.
Tak já mám 7 747,- Kč. a dostanu přidáno jen 280 ,- Kč.. Tomu se říká spravedlnost,hlavně že ti bývalí pohlaváři ,kteří nás vyždímali jako první,mají vysoké důchody. Nad tím se nikdo nepozastaví,.
to je třeba se snažit dělat v životě za slušný peníze pak je i slušný důchod a i jsou slušné valorizace. Ne že to celý život neřeším a teď kňourám
Důchody co máme jsou k smíchu mám 9.500Kč,tak si to nemůžu ani spočítat je to od 10000Kč.Jsou na tom lidé ještě hůř co mají jen 5000Kč s tím se níc nedělá.Co na to vláda? Ti jen říkaji kolik přidaji ale pravda je jinde.
Tak ono je spíš na zamyšlenou, proč máte tak nízký důchod.
Prosím vás vy důchodci jste šli do důchodu po odpracovaných 25 let a to ještě ženám odpočítávání děti to se vůbec nedivím že vám skoro 80 letym pořád slouží zdraví což vám nezávidím chraň bože ale co my? My makáme já jsem ročník 69 a to se mi nepočítá škola max dítě a to mám oddelano 36 let a do důchodu ještě 13 let takže si uvědomte že my Husakove děti vás všechny zivime mějte se hezky a užívejte si to
Teda nevím jestli mi životě 😄 jsem 58 ročník chodím do práce a mám 4 děti kteří řádně pracují.
800Všichni naříkají nad malým důchodem.!!! Je mi 80 let, Vychovali jsem 3děti,délka mateřské byla minimální, hned jsem se snažila jít do práce, protože jsme s manželem když jsme se vzali neměli žádný nic a taky nic jsme od nikoho nedostali.zadarmo a ani darem.
Když jsme do budoucna chtěli postavit domek, museli jsme se sakra otáčet. Dělala jsem pátky, svátky, často i 2 zaměstnání, podobně se snažil manžel. Pracovala jsem ještě 2 roky po vyřízení starobního důchodu, protože lidi na moji práci se zrovna nehrnuli. A mechanizace, v práci? Kolečko, vidle lopata a vysypávání 50kg pytlů. Záhul až hrůza!!!
Je fakt, že s důchodem jsem spokojená, ale mám jej za tu dřinu zasloužený.Kdo dělal, neflákal se a chtěl dělat, vydělal. Kdo měl ručičky levé a nechtělo se mu, tak ať si nestěžuje!!!!!
Nevím,proč se nepřidávají důchody stejně. To vypadá,že inflace je jenom pro bohaté.protože nákup,kdo má vyšší důchod má stejně drahý jako,kdo má malý důchod.Jinak protože má školy a do pokladny odevzdával více,tak už výměru má větší než ten dělník.Jinak on v postavení se nenadřel,ale dělníci ano.Proto také dělníci mají zdraví více špatné než ti co veleli.Podívejte se ,kdo ještě pracuje v důchodě a co dělal než šel do důchodu. Dělníci to jsou málo.
Nemohou mít všichni stejný důchod, když každý státu odevzdával jinou výši daní (pojištění). Dělník vydělal polovinu toho co lékař a státu dál polovinu toho co lékař. Nemůžete tedy chtít penzí jako lékař.
20 let jsem neměl ani jeden volnej den. Ani sobotu, ani neděli, ani dovolenou, ani vánoce, velikonoce,. Ráno jsem odjížděl z domova v 6:30 a vracel se kolem 23:00. Když jsem zažádal o důchod, řekli mi, že musím být solidární s těmi, kdo vydělávali méně. Nyní čtu, že by měli dostávat všichni stejně, že už mě dali dost, když jsem šel do důchodu. Taky po n ikom nechci, aby byl ke mně solidární. Tak zmlkněte a raději přemýšlšjte, proč někteří mají víc.
Stando tak ještě řekni, kde jsi tak dlouho porušoval předpisy.
Tady je zbytečné cokoli psát,protože spousta lidí brečí a skuhrá nad rozlitým mlékem,zkrátka neví,či v minulosti nevěděla,jak se starobní důchod vypočítává.Je to zcela jednoduché-čím víc odvedeš do státní kasy a čím víc let odpracuješ,tím víc dostaneš.Znám hodně bývalých soukromníků,co odváděli minimum,o to více jim zůstalo v kapse a nyní brečí.
Za to muže jen Fiala a celá ODS jen umí rozhazování rukama a projíždět prtama těch par vlasů co má na sisce a užírat sopek pod nosem je to nechutné Fialo styd se Majek Brno
To asi máte pravdu paní Lenko, jen by mě zajímalo, když vy Husákové děti nás důchodce živíte ,koho jsme asi živili my. Snad si to také uvědomovali, že? A nebo kde máme ty peníze, které jsme odváděli na ten náš důchod. Já osobně bych klidně čerpala z těch peněz, které jsme celý život odváděli. Tím bych ráda připomněla, že my za to nemůžeme. Přeji hezký den.