1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 2 roky

Proč se přidává procentuelně, ti,co mají dost, dostanou ještě víc. Ti, co mají prd, dostanou prd. Nikoho třeba nenapadlo, že když zůstane z partnerů jeden sám, vše musí hradit z jednoho důchodu. A topí, svítí jako by byli dva. Myslím, že by se měl i na toto brát zřetel.

32
Před 2 roky
Soukupova Lenka

Paní Anno nebere a bohužel je to správné. Mě trvalo rok po smrti manžela, než jsem si zvykla žít z jednoho důchodu. Ale jde to.

1
Před 2 roky

Tak já mám 7 747,- Kč. a dostanu přidáno jen 280 ,- Kč.. Tomu se říká spravedlnost,hlavně že ti bývalí pohlaváři ,kteří nás vyždímali jako první,mají vysoké důchody. Nad tím se nikdo nepozastaví,.

33
Před 2 roky
Rosis Kontová

to je třeba se snažit dělat v životě za slušný peníze pak je i slušný důchod a i jsou slušné valorizace. Ne že to celý život neřeším a teď kňourám

3

Důchody co máme jsou k smíchu mám 9.500Kč,tak si to nemůžu ani spočítat je to od 10000Kč.Jsou na tom lidé ještě hůř co mají jen 5000Kč s tím se níc nedělá.Co na to vláda? Ti jen říkaji kolik přidaji ale pravda je jinde.

44
Před 2 roky
Květoslava Hanzlíková

Tak ono je spíš na zamyšlenou, proč máte tak nízký důchod.

7
Před 2 roky

Prosím vás vy důchodci jste šli do důchodu po odpracovaných 25 let a to ještě ženám odpočítávání děti to se vůbec nedivím že vám skoro 80 letym pořád slouží zdraví což vám nezávidím chraň bože ale co my? My makáme já jsem ročník 69 a to se mi nepočítá škola max dítě a to mám oddelano 36 let a do důchodu ještě 13 let takže si uvědomte že my Husakove děti vás všechny zivime mějte se hezky a užívejte si to

18
Před 2 roky
Lenka Cemerkova

Teda nevím jestli mi životě 😄 jsem 58 ročník chodím do práce a mám 4 děti kteří řádně pracují.

800Všichni naříkají nad malým důchodem.!!! Je mi 80 let, Vychovali jsem 3děti,délka mateřské byla minimální, hned jsem se snažila jít do práce, protože jsme s manželem když jsme se vzali neměli žádný nic a taky nic jsme od nikoho nedostali.zadarmo a ani darem.

Když jsme do budoucna chtěli postavit domek, museli jsme se sakra otáčet. Dělala jsem pátky, svátky, často i 2 zaměstnání, podobně se snažil manžel. Pracovala jsem ještě 2 roky po vyřízení starobního důchodu, protože lidi na moji práci se zrovna nehrnuli. A mechanizace, v práci? Kolečko, vidle lopata a vysypávání 50kg pytlů. Záhul až hrůza!!!

Je fakt, že s důchodem jsem spokojená, ale mám jej za tu dřinu zasloužený.Kdo dělal, neflákal se a chtěl dělat, vydělal. Kdo měl ručičky levé a nechtělo se mu, tak ať si nestěžuje!!!!!

18
Před 2 roky

Nevím,proč se nepřidávají důchody stejně. To vypadá,že inflace je jenom pro bohaté.protože nákup,kdo má vyšší důchod má stejně drahý jako,kdo má malý důchod.Jinak protože má školy a do pokladny odevzdával více,tak už výměru má větší než ten dělník.Jinak on v postavení se nenadřel,ale dělníci ano.Proto také dělníci mají zdraví více špatné než ti co veleli.Podívejte se ,kdo ještě pracuje v důchodě a co dělal než šel do důchodu. Dělníci to jsou málo.

11
Před 2 roky
Sylva Kapitolová

Nemohou mít všichni stejný důchod, když každý státu odevzdával jinou výši daní (pojištění). Dělník vydělal polovinu toho co lékař a státu dál polovinu toho co lékař. Nemůžete tedy chtít penzí jako lékař.

3
Před 2 roky

20 let jsem neměl ani jeden volnej den. Ani sobotu, ani neděli, ani dovolenou, ani vánoce, velikonoce,. Ráno jsem odjížděl z domova v 6:30 a vracel se kolem 23:00. Když jsem zažádal o důchod, řekli mi, že musím být solidární s těmi, kdo vydělávali méně. Nyní čtu, že by měli dostávat všichni stejně, že už mě dali dost, když jsem šel do důchodu. Taky po n ikom nechci, aby byl ke mně solidární. Tak zmlkněte a raději přemýšlšjte, proč někteří mají víc.

8
Před 2 roky
Stanislav Sadílek

Stando tak ještě řekni, kde jsi tak dlouho porušoval předpisy.

3
Před 2 roky

Tady je zbytečné cokoli psát,protože spousta lidí brečí a skuhrá nad rozlitým mlékem,zkrátka neví,či v minulosti nevěděla,jak se starobní důchod vypočítává.Je to zcela jednoduché-čím víc odvedeš do státní kasy a čím víc let odpracuješ,tím víc dostaneš.Znám hodně bývalých soukromníků,co odváděli minimum,o to více jim zůstalo v kapse a nyní brečí.

11
Před 2 roky

Za to muže jen Fiala a celá ODS jen umí rozhazování rukama a projíždět prtama těch par vlasů co má na sisce a užírat sopek pod nosem je to nechutné Fialo styd se Majek Brno

48
Před 2 roky

To asi máte pravdu paní Lenko, jen by mě zajímalo, když vy Husákové děti nás důchodce živíte ,koho jsme asi živili my. Snad si to také uvědomovali, že? A nebo kde máme ty peníze, které jsme odváděli na ten náš důchod. Já osobně bych klidně čerpala z těch peněz, které jsme celý život odváděli. Tím bych ráda připomněla, že my za to nemůžeme. Přeji hezký den.

8
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt