zapomněli jste napsat, že ženy s takto přejmenovaným důchodem NEDOSTANOU příspěvek za každé vychované dítě!!!! To mají asi za trest, že byly a jsou nemocné!
.... přesně, to taky nechápu, někdy možná i roky zápasily s nemocí, vychovaly děti, pokud měly 3.stupeň tak ani možnost přivýdělku a teď jim ještě upřou i dávku za dítě...
Mám odchované tři děti,je mi 62 a půl roku,Jsem invalidní 4 roky 2 stupeň a 6 let 3 stupeň.Od 37 jsem samoživitelka a klasický důchod mám o dost menší,než invalidní,takže jsem si jej nechala ale i tak jsem to finančně měla velice napnuté a o spoustě věcí jsme si děti i já mohli nechat opravdu zdát.A teď vlastně nemám nárok na přspěvek.Myslím,že by se některé případy měli individuálně přehodnotit.Současný důchod mám 13000,takže škudlím a budu škudlit dál,celej život.
Dobrý den, zdravím všechny a chci se zeptat jak je to když 2.11.2022 jsem seosala žádost o starobní důchod s odloženou výplatoua nyní jsem po operaci v pracovní neschopnosti předpokládala sem, že v průběhu 3měsíců mi přijde výměr od kterého si budu odečítat procenta za předčasnost,ale doteď mi nic nepřišlo,takže nevím o kolik peněz bych přišla, kdybych nastouplia starobní důchod od konce dubna 2023,řádný termín pro odchod mám 15.11. tento rok a jinak pobírám ID1.stupně a jsem v řádném pracovním poměru,prot prosím, jestli někdo tušíte,poraďte, zda se raději ještě nechat uschopnit a na nějaký čas vrátit do práce, i při razantním zhoršení zdravotního stavu anebo jen oznámit socialce,aby mi již star. důchod začala vyplácet.Mám započtenou dobu pojištění více než 45roků,děkuji
Měl jsem ZTP třetího stupně. Přešel jsem do starobního důchodu a přišel jsem o výhody plynoucí z tohoto stupně invalidity. Nemám ani průkaz. Myslím si, že to není správné. Jak se proti tomu bránit?
Průkaz ZTP má nějakou platnost buď je bez omezení nebo je na nějakou dobu s pobírání důchodu nemá nic společného.
Jako ,že by jste brala dva? Pouze se vám započítává odpracované roky a při prvním stupni jste pracovat byla nucena ,asi by jste jinak nevyžila.
Pracovat "nucen" není nikdo, ale ID 1. a 2. stupně není (na rozdíl od 3. stupně) náhroadní dobou pojištění pro účely starobního důchodu.
mam ID stupně,je me 62 let,při vyměřovani jsem neměl vyplatni pasky 2005-6.sice mam smlouvu v ruce ale nevim přesně kolik jsem si vydělal,firma a doklady zmizely. hezky den
Manžel měl stejný problém,chyběl mu nějaký ten měsíc.40 let pracoval na stejném pracovišti,ale účetní někde udělala chybu.Lze to doložit čestným prohlášením vedoucího,spolupracovníků.To mu bylo umožněno a dostal k tomu na sociálce formuláře.
Mám invalidní důchod 3 stupně a chci se zeptat,jestli mám dávat každý rok potvrzení od doktora,aby mi ho nezrušili.Děkuji
Můžete dřív do starobniho důchodu.Chlapi majì do 65- ženy dříve.Podivejte se na tabulku odchod do st.důchodu,podle věku.Pekny den
Jen k Milce. Bylo psáno že ženy dostanou na každé vychované dítě přidáno pokud měly odpracované léta. I když nucené změnily invalidní na starobní důchod až v 65 letech. Jiřka
Ano je to tak. Týká se to jen lidi co nesplňují odvody za soc.pojištění. Jinak by to měla dostat každá žena i když je pár let před důchodem.
Dobrý den,takže ja mam invalidní důchod od 25 let a vychovala jsem 1 dítě, tak ja nedostanu těch 500 k důchodu?
Také žasnu,proč ženy v inv.duchodu...nemaji nárok na příspěvek za vychované dítě.....důvod??????Některa se o ty děti starala lépe než tzv.,,zdravé,,, matky
Prosim jde invalidni důchod zkratit ze 65 let třeba na 62 roků na starobni aby jsme si rozuměli nechci brat invalidni důchod do 65 roků děkuji