1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 2 roky

zapomněli jste napsat, že ženy s takto přejmenovaným důchodem NEDOSTANOU příspěvek za každé vychované dítě!!!! To mají asi za trest, že byly a jsou nemocné!

64
Před 2 roky
Mirka Semeráková

.... přesně, to taky nechápu, někdy možná i roky zápasily s nemocí, vychovaly děti, pokud měly 3.stupeň tak ani možnost přivýdělku a teď jim ještě upřou i dávku za dítě...

34

Mám odchované tři děti,je mi 62 a půl roku,Jsem invalidní 4 roky 2 stupeň a 6 let 3 stupeň.Od 37 jsem samoživitelka a klasický důchod mám o dost menší,než invalidní,takže jsem si jej nechala ale i tak jsem to finančně měla velice napnuté a o spoustě věcí jsme si děti i já mohli nechat opravdu zdát.A teď vlastně nemám nárok na přspěvek.Myslím,že by se některé případy měli individuálně přehodnotit.Současný důchod mám 13000,takže škudlím a budu škudlit dál,celej život.

8
Před 1 rokem

Dobrý den, zdravím všechny a chci se zeptat jak je to když 2.11.2022 jsem seosala žádost o starobní důchod s odloženou výplatoua nyní jsem po operaci v pracovní neschopnosti předpokládala sem, že v průběhu 3měsíců mi přijde výměr od kterého si budu odečítat procenta za předčasnost,ale doteď mi nic nepřišlo,takže nevím o kolik peněz bych přišla, kdybych nastouplia starobní důchod od konce dubna 2023,řádný termín pro odchod mám 15.11. tento rok a jinak pobírám ID1.stupně a jsem v řádném pracovním poměru,prot prosím, jestli někdo tušíte,poraďte, zda se raději ještě nechat uschopnit a na nějaký čas vrátit do práce, i při razantním zhoršení zdravotního stavu anebo jen oznámit socialce,aby mi již star. důchod začala vyplácet.Mám započtenou dobu pojištění více než 45roků,děkuji

Před 2 roky

Měl jsem ZTP třetího stupně. Přešel jsem do starobního důchodu a přišel jsem o výhody plynoucí z tohoto stupně invalidity. Nemám ani průkaz. Myslím si, že to není správné. Jak se proti tomu bránit?

9
Před 2 roky
Pavel Kouřimský

Průkaz ZTP má nějakou platnost buď je bez omezení nebo je na nějakou dobu s pobírání důchodu nemá nic společného.

2
Před 2 roky

Jako ,že by jste brala dva? Pouze se vám započítává odpracované roky a při prvním stupni jste pracovat byla nucena ,asi by jste jinak nevyžila.

18
Před 2 roky
Hana Malá

Pracovat "nucen" není nikdo, ale ID 1. a 2. stupně není (na rozdíl od 3. stupně) náhroadní dobou pojištění pro účely starobního důchodu.

12

mam ID stupně,je me 62 let,při vyměřovani jsem neměl vyplatni pasky 2005-6.sice mam smlouvu v ruce ale nevim přesně kolik jsem si vydělal,firma a doklady zmizely. hezky den

4
Před 2 roky
Vladimír Procházka

Manžel měl stejný problém,chyběl mu nějaký ten měsíc.40 let pracoval na stejném pracovišti,ale účetní někde udělala chybu.Lze to doložit čestným prohlášením vedoucího,spolupracovníků.To mu bylo umožněno a dostal k tomu na sociálce formuláře.

5

Mám invalidní důchod 3 stupně a chci se zeptat,jestli mám dávat každý rok potvrzení od doktora,aby mi ho nezrušili.Děkuji

9
Před 2 roky
Julka Mikulčíková

Můžete dřív do starobniho důchodu.Chlapi majì do 65- ženy dříve.Podivejte se na tabulku odchod do st.důchodu,podle věku.Pekny den

3
Před 2 roky

Jen k Milce. Bylo psáno že ženy dostanou na každé vychované dítě přidáno pokud měly odpracované léta. I když nucené změnily invalidní na starobní důchod až v 65 letech. Jiřka

4
Před 2 roky
Jiřina Dohnalová

Ano je to tak. Týká se to jen lidi co nesplňují odvody za soc.pojištění. Jinak by to měla dostat každá žena i když je pár let před důchodem.

Před 2 roky

Dobrý den,takže ja mam invalidní důchod od 25 let a vychovala jsem 1 dítě, tak ja nedostanu těch 500 k důchodu?

4
Před 2 roky
Irena Homolkova

Také žasnu,proč ženy v inv.duchodu...nemaji nárok na příspěvek za vychované dítě.....důvod??????Některa se o ty děti starala lépe než tzv.,,zdravé,,, matky

8

Prosim jde invalidni důchod zkratit ze 65 let třeba na 62 roků na starobni aby jsme si rozuměli nechci brat invalidni důchod do 65 roků děkuji

Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt