Já mám Invalidní důchod 3. stupně ale už na trvalo. Jsem totiž padlej na Hlavu a to je doživotně, ale jinak fyzické zdraví slouží dobře. Kdybych měl kde co, záda, karpály, cukrovku, páteř, bez nohy nebo ruky, tak bych neměl ani dvojku. To je totiž tak, pokud je člověk Magor tak má hned trojku Automaticky, protože je to doživotně , ale pokud sotva chodí a chodí pořád po doktorech tak mu nedaj nic, nebo mu ho seberou, no. A musí tvrdě Makat na ty nepřizpůsobivý, kterým se tedy jako musí přizpůsobit.
Kupní smlouva je jasná, i vyjádření o kompletní rekonstrukci. Než matka dům prodala tak došlo k několika intrikám , pokusu o diskreditaci....byl jsem obviněný z pronásledování jedné ženy....jasně že křivě a mohl to prokázat. Nakonec to šmejdi stáhli a vrátili pokutu !! ale můj právník nechtěl jít proti policajtům.....našel jsem si právní kancelář v Praze a chtěl jít k soudu kvůli prodeji domu, něco jsem doložil, něco si zjištovali sami ...výsledek ? cituji: pane nechte to být, jsou v tom namočení nějací policajti, místní soudní znalec Kocina....bude vás to stát hodně peněz a času, výsledek nejistý...." v roce 2016 !! ne 1950.... nejen že v tom jeli policajti, i místní bývalí STBáci, jeden s divnými kontakty na lidi z armády. Asi 350-400 lidí z okolí ví moc dobře o co šlo, KDO to chtěl,zařídil....když vám se sklopeným zrakem řeknou na ulici že nechápou jak je tohle dneska možný..... Moje dcera je opravdu neschopná chodit do práce mezi lidi, diví se někdo po takovém zážitku? ještě před měsícem byla zaměstnaná (cca 2r) u firmy jako admin webu, práce z domova. Zaměstnavatel to ukončil....co bude dělat dál nevíme. Můj závěr ....spousta lidí mele o demokracii,svobodě....a vůbec netuší co se děje v pozadí....děda který dům s obchodem postavil , živnostník se 7zaměstnanci byl zavřený v r.1956 v dole na uran v Jáchymově , matka v posudku "nedoporučuje se ke studiu" i přesto že měla vyznamenání od 1-9tř. U mne podobné.....a v dnešní době nás opět jistý šmejdi okradli, NE - zlikvidovali natrvalo !! dcera už nikdy nebude mít děti, normálního chlapa !! Dům s cenou 5mil prodán za 1/2
Ja teď 3 stupeň,tedy plný a díky valorizaci už mám 7000.zacala jsem na 2500.pracovala jsem na pile,těžká fyzická práce,ale peníze jinak na ruku a jinak na papír.ti,co nedělali nikdy,mají dnes už kolem 15000.
tenhle zkur....stát přehlíží celých 30let mafiány,tuneláře a podobný který normální lidi okrádají.... tvrdí že kvůli odvodům státu dělají tyto machinace ale na to máme tisíce úředníků aby podobný praktiky odhalili a tvrdě trestali
Jo a kdo v dnešní době na ten důchod dosáhne pokud nemáte hlavu pod paží.😡😡😡
chci se zeptat,moje matka ma ID 3 stupne jiz 2 roky..nevite kdy se jeji posouzeni zdr.stavu opet zjituje..po jake dobe???
Hanba ,co za důchod invalidi pobírají!!!
Které invalidy máte na mysli? Zejména část žen, které měly dvě a více dětí, měly před vznikem invalidity normální pracovní kariéru, a pobírají ID 3. stupně, je na tom díky dopočtené době o dost lépe, než kdyby při obdobném osobním vyměřovacím základu odešly ve svém důchodovém věku do "normálního" starobního důchodu.
Tento komentář byl smazán uživatelem.
Pokud máte 1.st ,tak je to částečná invalidita, a tím dostáváte částečný příspěvek
Tento komentář byl smazán uživatelem.
To je "výjimka potvrzující pravidlo", která se ovšem týká jen ID přetransformovaných z "částečného invalidního důchodu", přiznaného před r. 1. lednem 2010. Ten byl přiznáván ve výši pozdějšího ID 2. stupně (procentní výměra 0,75 %/rok pojištění), ale při přeřazení do nového systému, zákon (nelogicky) přiřadil stupeň invalidity podle nového způsobu hodnocení poklesu pracovní schopnosti. Tím ovšem došlo k tomu, že část lidí s poklesem pracovní schopnosti v rozsahu ID 1. stupně dostává důchod, odopovídající ID 2. stupně. To bylo ponecháno (tedy tito "historičntí" invalidé, formálně v 1. stupni, tedy pobírají vyšší důchod, odpovídající 2. stupni), avšak při zvýšení stupně invalidity se postupuje tak, že při zvýšení stupně invalidity z ID 1 na ID 2 je důchod ponechán ve stejné výši a při zvýšení z ID 1 i 2 na ID 3 se procentní výměra zdvojnásobí. (Pokud by tomu tak nebylo, byli by "historičtí" invalidé výrazně zvýhodněni proti invalidům, jimž byl ID přiznán v r. 2010 a později.)