1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 2 roky

Vysoké příjmy v době produktivního života a nízký důchod . Už v době našich dědečků a babiček existovalo pravidlo o přemýšlení o tom až jedinec díky stáří nebude moci vydělávat tolik na co byl zvyklý. Finanční gramotnost a finanční osobní hospodaření jsou dva základní patníky každého jedince. Jak to bude vypadat u Klausů až se dědeček Václav odebere do nenávratna ?? Bude Livie a Vašík na tom podobně jako Dominika Gottová ???

31
Před 2 roky
Krejcar Stanislav

Nebude jistě Livia, co se týče jejich vlastních důchodů, to mě nezajímá, je to jejich věc, ale vdovsky pro Livii by byl vysoký dle obvodů jejího muže. A to je jen úvaha, jinak jejich příjmy jsou jejich soukromá věc.

Před 2 roky

Víte vůbec, že ne všechny vdovy mají vdovský důchod? Po revoluci byly přiznány zpětné těm co již neměli nárok. Pak se zjistilo, že není dost peněz a tak se začaly dělat změny v tom jak a komu se budou vyplácet vdovské důchody. Jsem vdovou od 47 let a je mi 72 let. Uráží mě když si někdo stěžuje, že má jen 8000 Kč vdovského důchodu. Ještě více mě uráží když se někteří včetně některých politiků naváží do důchodců že mají dost. I důchodci jsou v této zemi diskriminováni tím, že některé vdovy v důchodovém věku mají nárok a jiné ne podle toho kdy ovdověli, podle změn v zákonech.

89
Před 2 roky
Marie Daňková

a jak asi tu platnost mají udělat...od určitého data,ale pokud máte málo,máte nárok na různé dávky,tak toho využijte a nematte tady lidi...nikdo tady v tom státě hlady neumírá...ale pokud celý život dělal podřadnou práci a životem proplouval,tak se nesmí tomu divit,že nemádůchod20.000kč

16
Před 2 roky

Zajímalo by mne, v jaké profesi platí někdo ženskou 60 tis. Kč měsíčně, která neví takovou jednoduchou věc, že vdovský důchod se vypočítává z platu manžela. Něco mne napadá, ale nechám si to raději pro sebe..... 🙂

68
Před 2 roky
Laco Novák

I mě to napadlo, ale tady raději "mlčeti zlato" 🙂

16
Před 2 roky

Tak já tomu článku vůbec nerozumím. Nevím, čemu stěžovatelka říká "vdovský důchod". Po manželovi by se její důchod, pokud ho bere (ale z dikce příspěvku se zdá, že pořád pěkně vydělává) měl zvýšit o 2110 Kč. Jenže nejhorší na tom je, že zákon formuloval nějaký de.il (zakázané slovo) a ti po něm to neustále přepisují: "Procentní výměra vdovského důchodu činí 50 % procentní výměry zemřelého manžela." To je sice výborná formulace, asi aby to nevypadalo blbě, ale evidentně normální člověk ji nepochopí. K tomu, abyste se dostali na správnou výši, musíte vzít nejdřív jen polovinu procentní výměry zemřelého (a porovnat ji s celou Vaší procentní výměrou, kvůli dalším možnostem výpočtu, viz zákon) a z ní vzít dalších 50 %, tedy ve skutečnosti procent 25. Zřejmě nejsem hloupý jenom já, protože téměř všichni žasnou nad tím, jak malý příjem po zemřelém jim připadne.

45
Před 2 roky
Ivan Mentlik

Na portále ČSSZ se mluví o 50 % z procentuální části. Tam to mají špatně napsané.

19
Před 2 roky

Pořád máte aspon nějaky vdovský důchod, mi ženy co jsme rozvedené nemáme nic,mužský se o děti nestaral neplatil výživné,ted má důchod dvacet tisíc já která jsem se starala o výchovu a vzdělání mám 13000 tisíc je v pořádku?

62
Před 2 roky
Alena Fibingrova

Podívejte se na odpověď, kterou jsem omylem napsala p.Hrncirovi

Před 2 roky

Nevím na co si stěžuje.Jsem vdova od roku 2012 bylo mě 47 let a vdovský důchod jsem měla jen rok.A co s tím nadělám nic,musím makat abych nějak vyžila.A ona má plat 60 tisíc a k ttomu vdovský 8000,- a ještě si stěžuje.

87
Před 2 roky

Nechápu na co si stěžujete já mám důchod 1300 Kč a na vdovský nemám nárok díky úpravám pana Kalouska

46
Před 2 roky
Vera Kebzová

Jestli dostáváte 1300, asi jste toho moc neodpracovala:-((

4
Před 2 roky

A víte vůbec ,že jsou ženy co v manželství vychovali 2-3 i více dětí ,a po zbláznění a opuštění partnerem po 35 letech mají pouze svůj důchod? Mnohé ženy mají co vyjít ,zatím co mladá paní si žije s bývalým v klídku.?

8
Před 2 roky

Nevím na co stěžuje ta paní, já mám vdovský důchod 2400,- to vy se máte exkluzivně

27
Jana Kuthanová

Paní není v důchodu. Bude mít důchod po manželovi jen 1 rok. Vy zřejmě v důchodě jste, máte souběch důchodů a tím i jiný výpočet. A vdovský důchod budete pobírat až do konce života.

5
Před 2 roky

Někdo má jen rok a někdo do konce života. Jaký je rozdíl když umře manžel/ka. Smrt je přeci stejná jestli je dotyčnému 40 let nebo 70 let. Proč neberou všichni vdovský/ vdovecky důchod do konce života?

Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt