1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 2 roky

Ká mám 12 935 Kč, ale garska vyjde na 3 300 takže - smůla

Před 1 rokem

Dobrý den,mám důchod 7000kc,jsem přitom ve 3.stupni,poplatky mám 8000kc to mi nedosáhne ani na důchod a kde je ostatní?...jídlo,hygiena a to díky bohu,neplatim nájem,pouze poplatky,zažádala jsem si o příspěvek na bydlení.Ale zajímá mne toto,chci nyní jit na DPP,musim to nahlásit na úřadě?Když mám od nich,budu mít ten příspěvek na bydlení,nebo se na to nepřijde,že dělám na DPP někde?Nevím,co mám dělat a jen se se všemi akorát a s rodinou dohadujeme a každý říká něco jiného😪předem děkuji za rady.

Před 1 rokem

Dobrý den,mám důchod 7000kc,jsem přitom ve 3.stupni,poplatky mám 8000kc to mi nedosáhne ani na důchod a kde je ostatní?...jídlo,hygiena a to díky bohu,neplatim nájem,pouze poplatky,zažádala jsem si o příspěvek na bydlení.Ale zajímá mne toto,chci nyní jit na DPP,musim to nahlásit na úřadě?Když mám od nich,budu mít ten příspěvek na bydlení,nebo se na to nepřijde,že dělám na DPP někde?Nevím,co mám dělat a jen se se všemi akorát a s rodinou dohadujeme a každý říká něco jiného😪předem děkuji za rady.

Před 2 roky

by mne zajimalo,kdyz ma duchodkyne duchod 12000,jestli ji to bydleni zaplati ten prispevek na bydleni. najem s inkasem ma treba 8500.tak ten prispevek je pouze 5000

3
Před 2 roky
Eva Stárová

A na druhou stranu, proč by jí měl příspěvek na bydlení zaplatit celý nájem s inkasem? Jedna třetina z důchodu= 4 tisíce a zbytek, v tomto uvedeném případě 4,5 tisíce, doplatí stát. Ale důchodkyně, která je jen lehce nad hranicí, na příspěvek nedosáhne, takže náklady na bydlení si musí zaplatit komplet celý sama a ve finále jí často zbyde méně, než té, která o příspěvek žádala a dostala (příspěvek je od slova přispívá, nikoliv platit všechno). Ono to spravedlivé pro všechny nemůže být nikdy, protože každý z nás, jednu a tu samou "věc" vidí ze svého vlastního úhlu pohledu a těch úhlů může být mraky.

4
Před 2 roky

jde o to, že do žádosti chtějí náklady na bydlení. Zbytek, co si nechává majitel je nezajímá. Jiné to je o těch, kterým platí bydlení sociálka.

7

Mám důchod 9500 kč žiju,nestěžuju si,čerpám z úspor.

10
Před 2 roky
Nislava Škultétyová

Jo, jenže všeho do času, to nepůjde věčně... :-(

17
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt