1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 2 roky

Myslím že vyplacení důchodu zpětně až 5 let je zbytečné plýtvání státními penězi. Člověk má brát buď důchod nebo plat . Měla by to být svobodná volba. To si myslím i v případě, když člověk pobírá plat i důchod současně. Buď stále pracuji nebo jsem v penzi a beru důchod

Možná by byla možná výjimka pro lidi s nízkým příjmem (cca 25 000 Kč brutto měsíčně), vyplacení důchodu zpětně by určitě pomohlo. Ale lidi s platem např. 50000 Kč tak buď práce nebo důchod. Myslím že státní kaše by to pomohlo.

4
Před 11 měsíci
Jirina Prochazkova

Vzhledem k tomu, že si platíme povinně důchodové pojištění, tak logicky máme taky nárok na starobní důchod. A to, že někdo pracuje i v důchodu, je čistě jeho věc. Proč by neměl mít nárok na důchod?

Není správné, aby státní kase pomáhalo to, že někomu díky jeho píli a pracovitosti seberou důchod.

1
Před 2 roky

Jak je to v případě, že mám už důchodový věk, ale pracuji dál a o výplatu důchodu jsem nepožádala prozatím, ovšem by se stalo, že bych náhle zemřela, může pak zpětně o můj důchod a jeho doplacení požádat dědic?

1
Alena Majcherová

Ne nemůže. Žadatelem o d§chod jste vy a nikoliv vaši případní dědicové.

Zobrazit další reakci
Před 2 roky

u mne je další podnět - vdovský důchod a studující dítě na VŠ, když dítě má důchod sirotčí, vdovec nadprůměrný plat a žije s novou partnerkou "na hromádce" zde podle mne tedy vdovský důchod nesupluje výpadek příjmů v rodině - pokud je zastropování pro příjem přídavků na děti i zde bych zastropovala zdůvodnění potřeby pobírat vdovský důchod

Je možné. že lze pět let pracovat a současně k výplatě pobírat invalidní důchod a k tomu si po pěti letech nechat zpětně vyplatit starobní důchod? Jestli je to možné, platí stát pět let důchody dva, Není tohle plýtvání státními penězy?

Před 2 roky

Chybí mi ještě necelých 8 měsíců do nároku na invalidní důchod. Někteří lidé dostávají zpětně i 5 let. Můžu vědět jestli budu mít taky nárok na to nebo jak to funguje vůbec?

Před 11 měsíci
Marian Rafael

Zpětně máte nárok na důchod starobní. Nárok na invalidní buď máte, nebo ne. Nemáte na mysli starobní důchod?

Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt