1600/1600Zbývá 1600 znaků

Osobně nevěřím v nějaký dlouhodobý pád cen nemovitostí (až na vybrané lokality). Spíše bych očekával stagnaci cen, nebo pomalejší růst.

1
Před 2 roky
František Štěpánek

Tak nějak. Ceny zůstanou stejné, jen se budou přidávat platy a zdražovat jiné věci, takže nominální ceny se budou držet, nebo lehce růst, ale reálná cena (v poměru k vzrůstu všeho ostatního) bude klesat... ale uvidíme, nechme se překvapit.

1
Před 2 roky

Zrovna jsem v situaci kdy jsem chtěl loni na podzim prodat 2+1 a koupit si 3+1 a pak mi do toho jak EU cenami energií, Rusák válkou, tak ČNB úrokovými sazbami hodili vidle:) Vypadá to, že už byt neprodám, ale zlevňovat ho nebudu - prostě ho znovu pronajmu a za 5let se k té myšlence vrátím.... Pravda je, že se asi najdou lidé, kteří budou nutně potřebovat byt prodat třeba kvůli rozvodu a pod. a ti budou muset jít pod cenu, většina lidé jako já, kteří nepotřebují byt zpeněžit prostě klidně 5-10let počká - žádná krize ani válka netrvají věčně a vzhledem k tomu, že do ČR migrují desítky (letos stovky) tisíc lidí ročně, nebude nikdy bytů nadbytek - jsme malá země kde každý metr někomu patří, většina měst jsou památkové zóny, takže stavět nahoru se taky moc nedá, přírodní rezervace a chráněná území přibývají a byrokracie okolo stavebních předpisů je věčná - suma sumárum, kdo si počká, ten se dočká - problém nemám já který byt má, ale hlavně ti co by chtěli bydlet a nedosáhnou na hypotéku:)🙁 Stagnace cen bytů v příštích pár letech je 100% jistota, výrazné zlevnění je zbožné přání těch co byt nemají a chtějí - mohou mít štěstí, ale těch vlčáků co neví co s penězi (krypto už tolik nefrčí) a rádi by levně byt koupili a po čase draze prodali je hromada, takže moc šance není. Pokud jste si stihli vyřídit hypotéku ještě za rozumnou sazbu pod 3%, tak bych na nic nečekal - léto si už lidé co prodávají nebudou kazit starostmi, ale na podzim podle mého polovina bytů z nabídky zmizí... Naopak pokud sháníte pronájem, nechte to ke konci roku - nabídka se podle mě výrazně rozšíří..

Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt