1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 2 roky

Já bych nezáviděl , určitě pracoval tvrdě a tak si ho zasloužil

5
Před 2 roky

Pracoval jsem jako strojvůdce,šel jsem do důchodu o tři roky dříve,v té době byl nadbytek strojvedoucích.proto jsme se dohodli ,aby mladí zůstali a starší odešli.dostal jsem důchd 7.500kč.od té doby ,poněvadž se přidává procentuálně,stále klesá můj důchod pod průměr.Když slyším ,že je to spravedlivé ,že je to kvůli tomu že by se nepřidávalo nefachčenkům ,kdyby se přidávalo všem stejně ,tak se mě zmocňu je zlost.Tak moji část důchodo dostane ten kdo má dost a čím víc se kvůli procentům budou rozevírat nůžky tím víc může ten s nadprůměrným důchodem užívat s mého .Pracoval jsem jako strojvůdce 38 let,před vojnou jsem byl na brigádě 1rok v dolech takže si jako nefachčenko nepřipadám.

20
Před 2 roky
Milos Lehar

Vážený púane,

nevím jestli víte jak se důchod počítá. Vezme se Váš průměrný hrubý měsíční příjem od roku 1986 (dnes v letech 2021-1986 povýšený koeficienty na dnešní úroveň) a z toho se vypočítá důchod (t.j. počet let krát 1,5´= třeba 46x1,5=69) 69 % z toho průměru. Ale POZOR, poikud máte hrubý průměrný příjem 17.000 tak se počítá z celých 17.000 + 3,900 dnes základní důchod.

Pokud ale Vám to vychází na 85.000 měsíčně, tak se důchod počítá pouze ze 34.000. Takže ten, kdo platil sociální pojištění ze 17.000, tomu se důchod počítá ze 17.000.

Ten, kdo platil soc. pojištění z 85 tak tomu se počítá z těch 34. Takže řečeno jinak, ten, kdo měl hodně tomu hodně strhli ale podstatně méně dávají.

Jinak odejít o 3 roky dříve do důchodu, no to jsou už srážky jak "kráva". Vy jste měl zřejmě smůlu, že jste odejít musel. Mám ale kolegu, který se na důchod těšil na dítě na cumel, celá léta o tom vykládal, jak jen to šlo odešel.....a dneska brečí. My ho na to všichni upozorňovali. Kdepak, měl svůj rozum.

5
Před 2 roky

ani se nedivim cigani nepracuji stale na soc davkach a duchody z prumerneho platu.. protoze se to ztech soc prc davek neda s pocitat.tak se to pocita zprumeru. DOBRY NE.

52
Před 2 roky
Jiri Izvorsky

Že má někdo pořád potřebu, navíc se skvělou gramatickou úrovní, šířit ten hoax...

39
Před 2 roky

Počítali jsme to s kolegou a pokud člověk půjde o čtyři roky dřív do předčasného důchodu tak v 75 letech se ztráta vyrovná a pak ten co šel dřív začne tratit a to už je mi jedno.

11
Před 2 roky
René Karlovský

Je otázkou, zda mu výše, toho předčasného důchodu, pokryje jeho nutné výdaje. Může se stát a pravicová vláda o to usiluje, že i ten předčasný důchod bude výhodnější, pokud se základní výměra zvedne 3x z 3900 korun na 10 i více tisíc. Potom ta zásluhová čás musí automaticky klesnout. Potom se velice vyplatí odvádět peníze a daně jen v co nejnutnějších, minimálních částkách, nezbytně nutnou dobu a zbytek brát načerno, stát vám zajistí základní části takový důchod, že když k tomu přidáte ušetřené peníze, za desítky let, které jste neodvedl státu, budete si žít daleko lépe, než ti, co státu odváděli peníze z celých příjmů. Budete na důchodu o 5 let déle s větším finančním zabezpečením.

21
Před 2 roky

Už se těším na předčasný důchod taky

21
Před 2 roky
Jiří Šimoník

Užil jsem si předčasného důchodu, leč přicházím (a to až do macešek = do smrti) cca o 3.000 Kč měsíčně. Proto je třeba hodně zvažovat, než si o předčasný důchod zažádáte.

22
Zobrazit dalších 18 reakcí
Před 2 roky

No, že by si vyděl větší peníz kolega-přece čím větší odvody,tím větší důcho-zřejmě má odpracováno víc let tak si nestěžujte.

2
Před 2 roky

On je dnes bordel bohužel ve všem, zrovna ve výpočtu důchodu nehledejte nějakou logiku.

6
Před 2 roky

rozhoduje hlavně počet let. a ten měl asi o dost vyšší. to jsou starosti.

7
Před 2 roky

Tento komentář byl smazán uživatelem.

Zobrazit dalších 8 reakcí
Před 2 roky

Asi kolega dělal oběma rukama.

6
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt