Kdyby Jurečka k předčasným důchodům sám nevyzval tal o měm nikdo neuvažuje. Příští rok bude velký průšvih, proto chce i osekat podporu v nezaměstnanosti a posílá rychle lidi do důchodu.
Krácení předčasného důchodu je ponižující a diskriminační. Člověk který odchází do zkráceného důchodu, většinou odchází ze zdravotních důvodů. A taky do státní kasy odváděl stejné peníze jako všichni ostatní a možná i více. Postih na zkrácení důchodu je jen u nás v ČR. V jiných zemí pokud splní počet roků pro odchod do důchodu se nikomu nic nekrátí. U nás v ČR je pro odchod do důchodu 35 let a pokud toto splněno neměl by být žádný postih. Lidé kteří odcházejí do předčasného důchodu a mají odděláno 44 let nebo více by neměl stát nic krátit a tím trestat čí diskriminovat lidi kteří odcházejí do zaslouženého důchodu.
Správně řečeno,kdo oddělá 35leta více neměl by se mu předčasný důchod krátit. Třeba já když bych šla do starobního důchodu,tak bych měla odpracováno 50 let. Kdo tohle vydrží, když dělá celý život manuálně před tím smekám.
Je divné,že pro cikány,kteří neodvedli do státní kasy nic máte peníze pořád a víc než pro lidi,kteří celý život pracovaly,je to postavený na palici.Avláda už neví na co by si ještě vymyslela nové daně,.Mě je z celé vlády špatně a nic dobrého od ní nečekám.Ted nám ještě zavaří s válkou na ukrajině.
Vy byste se měl vrátit na základku, žádný důchod......Mě je špatně z vašeho psaného projevu.
Vadí mi, že si to člověk sám nedokáže spočítat. Kdyby to byla prostší matematika, věřím, že by to mnoho lidí ocenilo.
muzete si sama spocitat duchod.sou na netu rizny aplikace,kalkulacky ktere vam vypocitaji duchod. nebo pres bankovni identitu to lze taky,ale 5let pred radnym odcchodem do duchodu
Tato vláda = konec všech práv obyvatel této země.
Mám 61, mládí a vitalita v háji.....Revmatoidni artritida není vidět, ale potrápí člověka dokonale. 4 roky dojíždím na bioléčbu 70 km každé 3 měsíce. Důchod mám prodloužený o 7let a 8 měsíců. Je to jenom utrpení, žiji z inv. důchodu 1.st. Musím vydržet do 4/24, aby mi ho nekratili. No, nejsem Rom......
Mám odpracováno 44 let z toho 20 let na 12ti směnném provozu se sty a sty hodin neplacených přesčasů o které jsem nestála, ale nebyli lidi.. Museli jsme. Nakonec vyhoření , totání vyčerpání, problémy se zády, žaludkem. revmatoidní artitida, karpály a invalidní důchod za to vše 8 tisíc invalidního. Z toho nevyžijete. Šla jsem do předčasného , každý měsíc mě stojí -3500 korun o který mi to snížili. Je to největší zlodějna na pracujících lidech. Ale v ten časl to byla moje volba, bylo mi tak zle, že nebylo důležité kolik dostanu, ale jak dlouho to budu pobírat. Nepočítám už kolik bych měla, ale po nějakých těch reformách a díky tomu, že jsem měla 3 děti mám slušný důchod. Takže upřímně. Jsou to zloději, ale já už mám své jisté a jsem spokojena. Většina mých vrstevníku ještě maká, nadává a ani neví jestli a jak dlouho si důchod užije, Některí umírají v době, kdy by měli důchod nastoupit. Nepočítejte a jděe do důchodu, pokud můžete, důležité je si ho užít a nenudit se doma, koníčky, vnoučata, zahrádka cestování lázně, každý má volbu, a hlvně si to dlouho užít . Naštvat je a užít si to alespon 20 let To je ta pomsta vládě.
Pro úplnost mělo být v článku uvedeno, že až 5 let před dosažením důchodového věku lze odejít do tzv. předdůchodu. Ale musí na to dotyčný mít naspořeno v doplňkovém penzijním spoření a i pak je důchod o něco nižší. Ale ne tak katastrofálně jako při krácení předčasné penze.
mám od známeho když žádáte davky na bydlení zakon lhuta je jeden měsíc a dne se to pohybuje kolem dva půl měsíce to je tedy právní stát
Současný systém vyplácení penzí se mi zdá spravedlivý.Současná vláda žene "předpenzisty" do předčasných důchodů a mají to moc dobře spočítané je se jim to vrátí vyplácení nižších penzí.Nic dobrého od týto vlády čekat nelze!
Jak je možné že před revolucí se chodilo do penze v 60.letech.Je jasná diskriminace, platíte více do systému a penze se snižuje co by na řekl Ústavní soud a že stát nemá na důchody to jeho problém a státní zaměstnanci si to budou muset uvědomit kdo živý stát.
Jen bych doplnil že ženy odcházely ještě dříve a to podle počtu dětí.
Je mi 56roku,vychovala jsem čtyři poctivě pracující děti. Bohužel do důchodu jdu 64 letech a třech měsících,cítím se už nyní unavená. Co mi je platné že možná dostanu výchovné když si ho ani nebudu moci užít. Celý život pracují manuálně.Rano vstávám 3,30 hod.domu přicházím 16,30hod.kdo to má vydržet?