1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 2 roky

To myslí vážně ? Napřed valorizují a potom zdaní při takové drahotě ?

4
Před 2 roky

Tento komentář byl smazán uživatelem.

Před 2 roky
Zdeněk Jankovský

Nejsem ekonom, leč do nedávna jsem podnikala, takže trochu jsem s účetnictvím seznámena. Nechci být rýpavá, ale myslím si, že takhle je ona částka stanovena schválně. Protože je jasné, že tak astronomického příjmu žádný jedinec v ČR nedosáhne. Zatím. Pokud je mi známo, tak nejvyššího příjmu ve státní sféře dosahuje president republiky. A tak mohou v klidu spát naši předdůchodoví politici, významní průmysloví a IT manažeři. Jich důchody se, byť třeba dosahují i 70 000 měsíčně (i když jenom jedinci), danit nebudou. Více by mě zajímalo, zda jsou podle zákona odváděny odvody z vedlejších pracovních poměrů našich poslanců-důchodců a senátorů-důchodců. U zákonodárců to bude ošetřeno určitě lege artis. Ale, vážení spoluobčané-pracující, odborníci přes odvody neustále uvádějí, jaké procento se strhává ze mzdy či platu Vám, ale NIKDE se neuvádí výše odvodů zaměstnavatele.

Víte, že zaměstnavatel měsíčně odvádí 9% z vaší hrubé mzdy plus s vašimi 4,5% na zdravotní pojištění, a 25% spolu z vašimi

6,5% z hrubé mzdy na sociální pojištění!? Upozorňuji na tento fakt proto, že až zase budou zvedat platy poslancům přičtěte si k této částce ještě 34% navrch. Protože ten navrch odvádí tatíček stát!!!

Inu, a zase se neušetří, že.

35
Zobrazit další 2 reakce
Před 2 roky

Tento komentář byl smazán uživatelem.

Před 2 roky
Vítek Siberian

Napsal jste to přesně a pravdivě. Je zvláštní, že si vláda přidala na mzdě, což dělá měsíčně 16 miliard jak bylo uvedeno a na druhé straně to chtějí kompenzovat tím, že oberou ty nejchudší.Měli by být placeni podle prosperity státu, jak je to u firem.Bohužel teď se k nim přidá i nový prezident a obyčejní lidi nebudu mít zastání.

119
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt