Jaké daně platí důchodci s přiznaným důchodem v politických a státních funkcích s jejich vysokými příjmy ?
To znamená celý senát a půlka sněmovny.
Mám těžce postiženého syna, 30 let pečuji,když byl menší a měla jsem rodiče, kteří mi pomáhali, pracovala jsem. Teď už jenom pečuji. A za 24 hodin péče každý den, v pátek svátek, v nemoci, v každé situaci, bez nároku na dovolenou a nemocenkou dostávám od státu 26,-- Kč na hodinu. 4. st. pířpsěvku na péči je totiž 19 200,-- Kč. Když mám asistenta zaplatím 155,-- Kč za hodinu, tedy za 24 hodin bych zaplatila za měsíc 111 600,--. V ústavech nikdo nic nedoplácí !!!!! Hrozné. V Německu když chcete dát těžký handicep do ústavu nebo do seniorského domu se zvláštním režimem, musíte prodat dům, je to pro rodiny značně náročné. U nás když pečujete doma musíte prodat dům, abyste si péči v přirozenném prostředí mohli dovolit. Stát si vůbec neváží neformálních pečujících, zdírá je z kůže a ústavy jen kvetou. Konečně zdražte ústavní péči nebo v tomto státě zahyne péče rodinná, už to nemůžeme vydržet , už jsme sociálně úplně na dně. Ústavní lobby je ale obrovské, všechny ty ředitelské platy, všechny ty dotace, ty akce zadarmo za evropské peníze a přitom lidé chtějí žít doma a ne v ústavech, ale bohužel musí živit milionáře a takzvaně vracet peníze do systému. Prosím začněte důstojně podporovat rodiny a ne ústavy a poskytovatelé sociální péče, pečující potřebují na péči peníze, jinak se už ani nenají.
Vláda pořád hledá zdroje peněz u obyvatel,kteří jen tak tak vyžijí.Tak ať se zamyslí nad tím,je-li nezbytné po řidávat Zemanovi valorizav od 38000Kč k platu přes to 300000Kč.Je to pokrytectví a HNUS!!!
Pane Schmiedo, pan Zeman je jedinec ale leží vám v žaludku. Ať sáhnou do státních darmošlapů ale především ať začnou u sebe. Každý z nich má víc než 250.000,- a důchodcům seberou co jde. Takto se chovají hyeny urvat z kořisti co největší kus pro sebe.
Nejlépe stanovit nejvyšší částku důchodu a bude se vyplácet méně financí na důchody . Stačilo by odhadem maximálně 40.000,- Kč měsíčně . A nemusí se zdaňovat .
Všem stejný, průměrný důchod 19 tisíc a bude klid. Nikdo už nebude provádět svá kutilství.
Celý život jsem platil důchodové pojištění. Tak proč daň.
Daň platíte na chod státu, důchodové pojištění pro sebe. Pokud pracujete v penzi, měl by jste z výdělku jistě daň platit.
Prosím o radu moji mamince je 84let a prý musí na sociální služby dodat můj rodný list proč to musí dodávat když mě přímo na důchodový výpis napsali že mi to dají automaticky mám jedno dítě prosím o radu
Tento článek je o ničem proč , takové zbytečné finanční bláboly.
Proč?? Mě pomohl, uvažuji jestli v důchodu dělat nebo ne.
Je mi to jedno,jelikoz mi to manzelka sebere.
Asi bude rozdíl v tom, jestli vám to vezme vláda, prorostlá organizovaným zločinem, nebo manželka. Manželka za to nakoupí a zaplatí nutné výdaje a vláda to zase někde, bůh ví kde, prošustruje. I to by se mělo prověřit, kde se ztrácejí ty peníze.
kolik států daní důchody,to by mězajímalo...ví to někdo vůbec
V mnoha státech se důchody zdaňují.
Klidně bych tu daň platil....
Záleží kolik máte důchodu. Ale z průměrného a menšího důchodu bylo by to vražedné.