Jsem 71 let mladý kmet. Po amputaci PDK a prodělaném mozkovém infarktu jsem ochrnul na pravou polovinu těla.
Jsem držitelem průkazu ZTP /P a jsem limitován pohybem na invalidním vozíku. Bydlím sám v RD, na příspěvek zvláštní zdravotní pomůcky nemám nárok.
Zcela vás chápu. Manžel 60 let to má stejně. Amputace PDK v koleni, problémy s druhou nohou, problémy se zády a nejen že nedostal ID III. stupeň, tak ani příspěvek na auto, protože má nohu amputovanou v koleni ne ve stehenní kosti. Chybí mu cca 1 cm. Podávali jsme stížnost až k soudu, ale bohužel marně.
Jo v našem státě vše pro postižené.
Mám iID první stupně, teď jsem přešla na 6 hodinový úvazek, mám problémy zvládnout i to. Do důchodu mám jít za 5 let a 2 měsíce. Když se rozhodnu jít o 3 roky dřív z čeho se mi bude důchod počítat a o kolik peněz bych přišla? Děkuji za odpověď.
Chtěla bych se zeptat. Jsem v pátém roce invalidního důchodu 2st, můj zdravotní stav mi nedovolí pracovat. Mám nárok na na úřadu práce na podporu???
Jen v případě,že ze stávajícího výdělku bylo odváděno sociální pojištění. Výše podpory a délka výplaty je limitovaná dosaženým věkem.
Jaroslav Vobořil... vím.. i moje tchýně to tak má. Člověk to nepochopí jak je tohle možný , že s takovými zdravotními problémy nemá člověk nárok. :-(